- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Παγωτό με γεύση καραμελωμένου pop corn έχεις ξαναφάει;
Μόλις βρήκες το αγαπημένο σου παγωτό για αυτό το καλοκαίρι!
Οι νέες γεύσεις παγωτού της Kayak είναι σκέτο (καλοκαιρινό) όνειρο
Εσείς τι κάνετε όταν στις 2 το ξημέρωμα δεν σας πιάνει ύπνος; Εγώ χαζεύω φωτογραφίες γλυκών. Βάφλες με οχτώ τόνους παγωτού, τριώροφα cheesecake, pancakes σε μορφή δημητριακών (νέο trend στο Instagram αυτό), σοκολάτες να ρέουν, donuts να ξεχειλίζουν. Και κάποια στιγμή, κάπου ανάμεσα στο ανελέητο σκρολάρισμα και στους βαθείς αναστεναγμούς έρχονται τα «όνειρα γλυκά» (στην κυριολεξία). Έχω σύστημα. Σύστημα που, όμως, ένα βράδυ με πρόδωσε. Γιατί εκεί που κοντεύω -επιτέλους- να κοιμηθώ, πέφτω πάνω σε αυτή τη φωτογραφία:
Παγωτό με γεύση καραμελωμένο ποπ κορν; Μα ποιος το σκέφτηκε; Το ενδιαφέρον μου εξάπτεται, το δε μάτι ανοίγει διάπλατα όταν διαβάζω ότι αυτή η κόλαση βρίσκεται μόλις μερικά στενά μακριά μου. Αυτό ήταν. Το παγωτό-ποπ κορν στοίχειωσε τον ύπνο μου. Ήξερα ότι το πρώτο πράγμα που θα έκανα το επόμενο πρωί, θα ήταν να το βρω.
Νομίζω ότι η υπάλληλος στα Kayak (εδώ βρίσκεται η σατανική δημιουργία) πρέπει να τρόμαξε λίγο, όταν φουριόζα μπήκα στο κατάστημα και με μάτια γουρλωμένα σχεδόν φώναξα: «Έχετε παγωτό Pop Corn;». «Ναι, φυσικά», απάντησε (λες «όχι» στον τρελό;) και μου έδωσε το ονειρεμένο χωνάκι, φροντίζοντας να προσθέσει extra καραμελωμένο pop corn. Πώς ήταν; Φαντάσου τα ολόκληρα κομμάτια καραμελωμένου pop corn να βουτάνε σε μια βελούδινη κρέμα και όλα μαζί να δημιουργούν στο στόμα μια ονειρεμένη γεύση με πρωταγωνιστή την καραμέλα. Έρωτας με την πρώτη μπουκιά.. Αν σου αρέσει ο συνδυασμός αλμυρού-γλυκού (εγώ, ειδικά στο παγωτό τρελαίνομαι!), μόλις βρήκες το αγαπημένο σου παγωτό για αυτό το καλοκαίρι.
Μετά από καμιά δεκαριά συνεχόμενες επισκέψεις στην Kayak, στις οποίες δεν έβλεπα τίποτα άλλο μπροστά μου εκτός από το παγωτό pop corn, άρχισα να παρατηρώ ότι αυτή δεν είναι η μοναδική καινούργια γεύση στον παγωτόκοσμο της Kayak. Υπάρχει ακόμα η γεύση λεμόνι-μαρέγκα, που θυμίζει μια ολόδροση lemon pie, η γεύση σύκο που σου φέρνει στο μυαλό καλοκαιρινά απογεύματα στο νησί, το σορμπέ ρόδι-βατόμουρο, με ισχυρή τη φυσική γεύση των φρούτων, καθώς δεν περιέχει καθόλου συντηρητικά ή ενισχυτικά γεύσης, όπως άλλωστε και όλες οι γεύσεις της Kayak (τα παγωτά φτιάχνονται με φρέσκο γάλα, τα σορμπέ μόνο με φρέσκα φρούτα).
Και οι γεύσεις δεν τελειώνουν εδώ! Έχεις ακόμα να ανακαλύψεις το παγωτό αμυγδαλωτό (!) με αμύγδαλα και ξύσμα φρέσκου λεμονιού, τη γεύση spicy ruby με ροζ σοκολάτα και 4 μπαχαρικά (κάρδαμο, κανέλλα, ginger, γλυκάνισο), φυσικά τη grand cru chocolate με σοκολάτα nyangbo της Valrhona, που φημίζεται για τη μοναδική βελούδινη υφή σοκολάτας και την επίγευση από νότες βανίλιας. Επίσης, οι δύο πιο δημοφιλείς γεύσεις της Kayak (βανίλια Μαδαγασκάρης και σοκολάτα Βελγίου) βγαίνουν και σε vegan εκδοχή με γάλα βρώμης.
Τι μένει; Να βρεις το πιο κοντινό σε εσένα κατάστημα Kayak (πάτα εδώ) και να κάνεις την καλοκαιρινή βόλτα που σου αξίζει… Γιατί καλοκαίρι χωρίς ένα (τουλάχιστον) παγωτό χωνάκι στο χέρι, δεν είναι καλοκαίρι!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.