Ξενοδοχεία και εστιατόρια που σερβίρουν μαγειρίτσα
Η Νενέλα Γεωργελέ τρώει την Αθήνα με το κουτάλι
Αν είστε από αυτούς που η Ανάσταση και η Λαμπρή θα σας βρουν «εντός», μην απογοητεύεστε… Την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και τον οβελία θα τον τιμήσετε καταρχήν στα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης που τέτοιες μέρες στήνουν γιορτινούς μπουφέδες, ενώ και κάποια εστιατόρια παραμένουν ανοιχτά προσφέροντας παραδοσιακή γαστρονομία και γιορτινή ατμόσφαιρα.
Ξενοδοχεία
Hilton

«Trenditional Easter» με δείπνο το Μεγάλο Σάββατο στο εστιατόριο Βυζαντινό, €55 το άτομο. Κυριακή του Πάσχα πλούσιος μπουφές με ζωντανή μουσική, παιδική γωνιά, €65 το άτομο. Και προσφορές αν θελήσετε διαμονή. Βασ. Σοφίας 46, 210 7281230
St George Lycabettus

Ψηλά στο La Suite Lounge, βλέποντας τα πυροτεχνήματα και τους πιστούς να κατεβαίνουν από τον Άη Γιώργη με το Άγιο Φως, αναστάσιμο δείπνο €39 το άτομο, παιδιά έως 12 δωρεάν. Κυριακή του Πάσχα πλούσιος μπουφές και animateurs για τα παιδιά, €39 το άτομο, παιδιά δωρεάν. Κλεομένους 2, Δεξαμενή, 210 7290712
N.J.V. Athens Plaza

Το Μεγάλο Σάββατο δείπνο με €39, Κυριακή μπουφές με όλα τα παραδοσιακά, €40 το άτομο.
Metropolitan

Στο εστιατόριο Le Trocadero αναστάσιμο δείπνο €35 το άτομο και μια φιάλη κρασί (για δύο), παιδιά 50% έκπτωση. Κυριακή μπουφές και μουσική από dj, €55 το άτομο (και φιάλη κρασί για δύο).
Grand Resort Lagonissi

Ένα Πάσχα με άρωμα Κρήτης. Στο εστιατόριο Αφροδίτη για αναστάσιμο δείπνο και Κυριακή του Πάσχα και στη συνέχεια γλέντι με λύρες και πεντοζάλια.
Εστιατόρια
Διόνυσος

Με την επιμέλεια του σεφ Μιχάλη Ντουνέτα δείπνο το Μεγάλο Σάββατο που ξεκινάει με ουζάκι και παραδοσιακούς μεζέδες, στη συνέχεια κόκκινα αυγά, μαγειρίτσα, αρνί στο φούρνο με πατάτες, ραβανί και πολλά γλυκά, €45. Και τη Λαμπρή με κοκορέτσια, αρνί, ελληνικά γλυκά, €45.
Ρ. Γκάλλι 43, Μακρυγιάννη, 210 9233182
Αλεξάνδρα

Στην ωραία καταπράσινη βεράντα, ανοιχτό Μεγάλο Σάββατο βράδυ για μαγειρίτσα, αρνί, γαρδουμπάκια και άλλα αναστάσιμα.
Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α & Ζωναρά, Λ. Αλεξάνδρας, 210 6420874
Ορίζοντες Λυκαβηττού

Κι αυτό με θέα στα πυροτεχνήματα της πόλης, με δείπνο παραδοσιακό και μαζί δημιουργικό, €32. Αριστίππου 1 (είσοδος τελεφερίκ), 210 7210701
Ροζαλία

Στην όμορφη αυλή των Εξαρχείων, το Μεγάλο Σάββατο όλα θα είναι παραδοσιακά: μαγειρίτσα, αρνί σούβλας, κόκκινα αυγά και πολλά αναστάσιμα πιάτα. Βαλτετσίου 58, 210 3302933
Στροφή

Η παλιά ταβέρνα επιμένει παραδοσιακά και μένει ανοιχτή για να σερβίρει μαγειρίτσα και όλα τα αναστάσιμα. Ρ. Γκάλλι 25, Μακρυγιάννη, 210 9214130
Belle Amie

Για το Μεγάλο Σάββατο ο σεφ Χρήστος Τζιέρας ετοιμάζει όλα τα παραδοσιακά και νόστιμα, €25 το άτομο και με κρασί. Αγγ. Μεταξά & Βούλγαρη, πλατεία Κανάρη, 210 4175740
Θάμα

Άρωμα Μεσσηνίας και πολλά παραδοσιακά πιάτα από τη τρομερή μαγείρισσα Μαντώ. Μεσογείων 242, Χολαργός, 211 0139951
Tip: Αν θέλετε να γυρίσετε από την εκκλησία και να τα βρείτε όλα έτοιμα, απλά παραγγείλτε τα στο γνωστό 24ωρο που μπορεί να σας φτιάξει μαγειρίτσα, αρνί και άλλα παραδοσιακά. Συγγρού 44, 210 9221139
Εικονογράφηση: Σταμάτης Παπαδήμος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.