- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Νόστιμη Νηστεία, 8 στέκια για την Μεγάλη Εβδομάδα
Η Νενέλα Γεωργελέ τρώει την Αθήνα με το κουτάλι
Οι μέρες «επιβάλλουν» νηστεία, τα δε εισαγωγικά μπαίνουν μια και είναι γνωστό ότι το νηστίσιμο είναι και κάτι παραπάνω από νόστιμο. Θαλασσινά, ψαρικά, όσπρια και ζαρζαβατικά δίνουν στους μαγείρους έμπνευση για μεζεδάκια που όλοι τρελαινόμαστε να τσιμπολογάμε όχι μόνο τις μέρες της νηστείας αλλά όλον τον χρόνο. Στις βόλτες σας την Μεγάλη Εβδομάδα είναι πολλά τα στέκια που σας περιμένουν με μενού Σαρακοστιανό και έξτρα λιμπιστικό. Ας δούμε κάποια από αυτά:
Θαλασσινός

Μια υπέροχη αυλή μέσα στο πράσινο και τα λουλουδικά της άνοιξης και μια γκάμα πιάτων που σε κάνει να νηστέψεις ακόμη κι αν δεν θες. Μυδοπίλαφο με αυθεντικό πολίτικο άρωμα, χταποδάκι μαγειρεμένο με κρεμμύδια και κόκκινο κρασί, σουπιές με μουστάρδα, ψιλό καραβιδάκι με σαλτσούλα, αλίπαστα, τέλεια ταραμοσαλάτα. Μαζί και μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα και δυνατότητα μισής μερίδας μισής τιμής. Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές 210 9404518.
Τραβόλτα

Οι αδελφοί Λιάκου γνωρίζουν τον βυθό της θάλασσας σαν τον…κήπο τους. Και μαγειρεύουν τις νοστιμιές του με τρόπο μοναδικό και αλλιώτικο από τα συνηθισμένα. Ταραμοσαλάτα από αυγοτάραχο, φιλεταρισμένες σαρδέλες με σος παντζαριού, σπετζοφάι που στη θέση του λουκάνικου οι αθεόφοβοι έχουν βάλει λουκάνικο από σουπιά που αριστοτεχνικά φτιάχνουν μόνοι τους. Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι, 210 5719222

Τραβόλτα: Σπετζοφάι με λουκάνικο σουπιάς
Αλεξάνδρα
Με τέλεια στεγασμένη βεράντα που σε κάνει να αισθάνεσαι «μέσα-έξω» και με πολλά πιάτα για τους νηστεύοντες. Ριζότο με γαρίδες, χταπόδι ψητό με φάβα, μπρουσκέτες με φάβα, καπαρόφυλλα και γαύρο μαρινάτο, κυκλαδίτικη ρεβιθάδα, ωραία ταραμοσαλάτα και καθημερινά πολλά λαδερά-τέλειες αγκινάρες αλά πολίτα. Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α & Ζωναρά 21, Λ. Αλεξάνδρας, 210 6420874.
Ουζομπάρ

Καινούργιο και πολλά υποσχόμενο στο πεδίο του μεζέ, πολύ καλές τιμές. Οι νηστίσιμες επιλογές πολλές: μελιτζανοσαλάτα με συνταγή από το Άγιο Όρος, ντολμαδάκια γιαλαντζί, γαύρος με λιαστή ντομάτα και κάπαρη, σκουμπρί Παροναξίας καπνιστό στη σχάρα, ρεγγοσαλάτα, μπακαλιαρολουκουμάδες, μύδια του Γιάννη, και στο τέλος φράουλες με κονιάκ Metaxa. Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, 2106300026.
Καπετάν Fishάει

Μέσα στο κέντρο της πόλης με νόστιμες ψαροφαγικές προτάσεις που μπορεί κάποιος να γευτεί επιτόπου ή και να τις πάρει για το δρόμο. Φιλέτα ψαριού στη σχάρα και μετά με πρασινάδες μέσα σε σάντουιτς, αλλά και γαριδούλες, γαύρος, μαριδάκι σε χωνί μαζί με πάντα φρέσκιες και χορταστικές σαλάτες. Εμμ. Μπενάκη 27-29, 210 3300035
Το Μαύρο Πρόβατο

Το εστιατόριο-success story του Παγκρατίου αυτήν την περίοδο έχει προσθέσει πολλά πιάτα για να ταΐσει νόστιμα και νηστίσιμα το φανατικό όσο και πολυπληθές (καθημερινά) κοινό του. Λιγκουίνι με γαρίδες, κριθαρότο θαλασσινών, αρωματικό σπανακόρυζο με σουπιές, γιουβέτσι μανιταριών, θράψαλο σχάρας, κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι και άλλα πολλά. Αρριανού 33, Παγκράτι, 210 7223466
La Suite Lounge

Κοσμοπολίτικο περιβάλλον, πανοραμίκ θέα στην πόλη και για τις ημέρες «Μοναστηριακό Νηστίσιμο Μενού» τριών πιάτων που μαζί με ένα ποτήρι κρασί θα απολαύσετε στην ειδική τιμή των 15 ευρώ. Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 210 7416000.
Belle Amie

Με σλόγκαν το «δημιουργός αναμνήσεων», το παλιό και ιστορικό καφενείο του Πειραιά έχει στην ατμόσφαιρα την αύρα μιας άλλης εποχής ενώ ο σεφ Χρήστος Τζιέρας δημιουργεί εξαιρετικά πιάτα ελληνικής παράδοσης. Για όσους νηστεύουν υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία πιάτων όπως ντολμαδάκια γιαλαντζί, λαυράκι με κόλιανδρο και μοσχολέμονο, γαύρος μαρινάτος, φάβα Φενεού, πατατοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα, τσιροσαλάτα, χταποδάκι Καλύμνου, μύδια Χαλκιδικής, μαζί πολλά ούζα και τσίπουρα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αγγ. Μεταξά & Βούλγαρη, Πλατεία Κανάρη, 210 4175740.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.