- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
O Ανθός: το νέο γκουρμέ σουβλατζίδικο στο Κουκάκι
Σκεπαστές και τυλιχτά για μεγάλες (εκλεπτυσμένες) μάσες
Το Ψητοπωλείο Ανθός μόλις άνοιξε στο Κουκάκι και έχει γκουρμέ σουβλάκια
Μερικές φορές αποφασίζεις να πας Σαββατιάτικο περίπατο προς την Ακρόπολη και ξαφνικά πιάνει τον συνοδοιπόρο σου μία επείγουσα πείνα πριν καλά-καλά ξεπεράσετε τον πεζόδρομο της Δράκου.
«Θέλεις ένα σάντουιτς;» τον ρωτάς και δείχνεις το γνωστό γωνιακό σαντουιτσάδικο της περιοχής, με τις μόνιμες ουρές πελατών, λίγο πιο κάτω.
«Όχι, έφαγα χθες» σου απαντάει εκείνος.
«Υπάρχει ένα φαλαφελάδικο που ακόμα δεν έχω τσεκάρει, τι θα έλεγες να δοκιμάζαμε;» αντιπροτείνεις.
«Δεν θα μας πέσει βαρύ;» αναρωτιέται εκείνος.
«Κάτι σε ταϊλανδέζικο;»
«Θα περιμένουμε πολλή ώρα μέχρι να ετοιμαστεί.»
«Ένα burger στο χέρι;»
«Θα λερωθώ ολόκληρος.»
«Μία σακούλα πατατάκια από το περίπτερο πριν αρχίσω να νευριάζω;»
«Νομίζω θέλω ένα σουβλάκι. Πάμε να φάμε σουβλάκι.»
Προς αναζήτηση του σωστού τυλιχτού λοιπόν, το Κουκάκι έχει αρκετές πολύ καλές επιλογές. Κλασικές σουβλακερί και ταβέρνες που βρίσκονται στο ίδιο σημείο εδώ και δεκαετίες, προσφέροντας σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες τις ίδιες, δοκιμασμένες και αγαπητές συνταγές. Μέσα σε όλους αυτούς τους «παλιούς» έκανε την εμφάνιση του και το ψητοπωλείο "Ο Ανθός" προσφέροντας μία πιο εναλλακτική, γευστική και αρκετά πρωτότυπη προσέγγιση.
Σε έναν ιδιαίτερα κομψό χώρο με βάση το ξύλο και το χρώμα λευκό, ο πεινασμένος πελάτης μπορεί να καθίσει σε ένα από τα χαριτωμένα εξωτερικά τραπεζάκια ή να παραγγείλει κάτι σε πακέτο και να το απολαύσει βολτάροντας.
Για τους λάτρεις του κρέατος, εδώ είναι ένας σταθμός που πρέπει να μελετηθεί με προσοχή. Δοκιμάσαμε πραγματικά νόστιμο χοιρινό, γενναιόδωρα κεμπάμπ, καλαμάκια κοτόπουλου που δεν προκαλούσαν δυσφορία από το πόσο λιπαρά είναι (χωρίς όμως να παύουν να είναι ζουμερά). Ακόμα και ο πιο έμπειρος σουβλακολόγος θα μείνει ευχαριστημένος από την αναλογία ποσότητας-γεύσης και τιμής (με την μέγιστη να φτάνει τα 2,10 ευρώ για κάθε τεμάχιο 150 γραμμαρίων). Aναμφισβήτητος νικητής της κρεατοδοκιμής ήταν το τυλιχτό με μπριζολοκάλαμο, το οποίο προσωπικά δεν είχα ξανασυναντήσει ως επιλογή στον κατάλογο κάποιου σουβλατζίδικου και δεν ήξερα τι ακριβώς να περιμένω. Τελικά έπρεπε να περιμένω τα καλύτερα. Είναι σίγουρα ένα από τα must του μενού που πρέπει να παραγγείλεις στην πρώτη σου επίσκεψη.
Παρά την αξιοπρεπέστατη παρουσία του Ανθού στον κρεατοφαγικό χάρτη του Κουκακίου, κατά την γνώμη μου αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει ως μαγαζί είναι τα υπόλοιπα πιάτα του. Ο νέος ιδιοκτήτης Βαγγέλης Φιλιανός σε συνεργασία με τον εξαιρετικό σεφ Άλκη Πλακουτζή (έχει επιμεληθεί και το μενού στο αγαπημένο Ρίζα Ρίζα), έχουν δημιουργήσει έναν κατάλογο γεμάτο με πρωτότυπες επιλογές που δύσκολα θα συναντήσεις σε άλλο σουβλατζίδικο.
Η πρώτη πολύ ευχάριστη έκπληξη ήταν οι σαλάτες: ευφάνταστοι συνδυασμοί και χορταστικές μερίδες που μπορούν να αποτελέσουν το κύριο γεύμα σου. Αγαπημένη η ανθότυρο με παντζάρι, μους φράουλας και κάσιους, η οποία έφερε το καλοκαίρι στο τραπέζι (παρόλο που ο καιρός ήταν συννεφιασμένος). Εξίσου νόστιμη και η «Ανθός» με διάφορες πρασινάδες, καρύδι, ψητό μανούρι (μπόλικο, όχι τίποτα τσιγκουνιές) και κρουτόν. Ακόμα και η Caesar, που γενικώς είναι αρκετά επίφοβη, εδώ αξίζει τον κόπο.
Στην συνέχεια έχουν σειρά και οι vegeterian/vegan options. Κάπου εδώ οι κρεατοφάγοι μάλλον θα αρχίσουν να διαμαρτύρονται αλλά βρε παιδιά, γιατί να μην απολαύσουν ένα φαγητό της προκοπής και οι χορτοφάγοι της παρέας; Εξάλλου το γεμιστό μανιτάρι με cheddar είναι τόσο ωραίο που στοίχημα ότι όλοι θα θέλουν να χώσουν το πιρούνι τους στην σάρκα του. Και το τυλιχτό με vegan μπιφτέκι είναι επίσης υπέροχο και πολύ μυρωδάτο.
Για το foodporn της υπόθεσης μπορείς να παραγγείλεις και μία σκεπαστή με κοτόπουλο ή χοιρινό, αποφασίζοντας το μέγεθός της ανάλογα με την πείνα σου. Προτείνουμε την extra large (προφανώς).
Βεΐκου 39, Κουκάκι, 2109224379
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.