- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της κατανάλωσης νερού κατά την διάρκεια της ημέρας στην διατήρηση της υγείας, στην μείωση του άγχους και στην διατήρηση της σιλουέτας. Πολλές φορές όμως το να καταναλώνουμε 2 λίτρα νερό μπορεί να ακούγεται άνοστο και να μοιάζει περισσότερο με αγγαρεία. Ένας πιο ενδιαφέρων τρόπος είναι το να προσθέτεις κίτρα (λεμόνι, λάιμ) και διάφορα άλλα φρούτα σε παγωμένο νερό και να το απολαμβάνεις αφού αυτά διαχύσουν της γλυκόξινη γεύση και το όμορφο άρωμά που τους! Γιατί να το κάνεις;
Ρύθμιση pH
Το pH του σώματος φυσιολογικά είναι ελαφρά βασικό. Τροφές όπως το κόκκινο κρέας, τα γαλακτοκομικά και η επεξεργασμένη ζάχαρη τείνουν να οξειδώνουν τον οργανισμό. Αντιθέτως, το κιτρικό οξύ των λεμονιών βοηθάει στην διατήρηση της σωστής οξεοβασικής ισορροπίας στο επιθυμητό εύρος τιμών.
Νεφρά
Τα νεφρά είναι υπεύθυνα για την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, της ενυδάτωσης του σώματος και της αποβολής των βλαπτικών από τον οργανισμό ουσιών μέσω των ούρων. Συχνά, λόγω γενετικών ή περιβαλλοντικών παραγόντων τα άλατα σχηματίζουν κρυστάλλους που ενώνονται μεταξύ τους και δημιουργούν πέτρες στα νεφρά. Οι κρύσταλλοι αυτοί αποτελούνται συνήθως από άλατα ασβεστίου. Το κιτρικό οξύ των λεμονιών βοηθάει στην πρόληψη της κρυστάλλωσης, επιτρέποντας στον οργανισμό να αποτοξινωθεί και μειώνοντας τον κίνδυνο πέτρας στα νεφρά.
Vitamin C
Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη αυτή είναι γνωστή για την δράση της στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και στην παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι μία πρωτεΐνη απαραίτητη για την επούλωση τραύματος και βασικό συστατικό των ιστών. Βοηθάει επίσης στην απορρόφηση σιδήρου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.