Θεματα

Lemon Water: τη δροσιά του να ’χεις

Ενυδατώσου με χάρη

50853-112658.jpg
Αντζέλικα Μισιτζή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64913-130766.JPG

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της κατανάλωσης νερού κατά την διάρκεια της ημέρας στην διατήρηση της υγείας, στην μείωση του άγχους και στην διατήρηση της σιλουέτας. Πολλές φορές όμως το να καταναλώνουμε 2 λίτρα νερό μπορεί να ακούγεται άνοστο και να μοιάζει περισσότερο με αγγαρεία. Ένας πιο ενδιαφέρων τρόπος είναι το να προσθέτεις κίτρα (λεμόνι, λάιμ) και διάφορα άλλα φρούτα σε παγωμένο νερό και να το απολαμβάνεις αφού αυτά διαχύσουν της γλυκόξινη γεύση και το όμορφο άρωμά που τους! Γιατί να το κάνεις;

n

Ρύθμιση pH

Το pH του σώματος φυσιολογικά είναι ελαφρά βασικό. Τροφές όπως το κόκκινο κρέας, τα γαλακτοκομικά και η επεξεργασμένη ζάχαρη τείνουν να οξειδώνουν τον οργανισμό. Αντιθέτως, το κιτρικό οξύ των λεμονιών βοηθάει στην διατήρηση της σωστής οξεοβασικής ισορροπίας στο επιθυμητό εύρος τιμών.

Νεφρά

Τα νεφρά είναι υπεύθυνα για την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, της ενυδάτωσης του σώματος και της αποβολής των βλαπτικών από τον οργανισμό ουσιών μέσω των ούρων. Συχνά, λόγω γενετικών ή περιβαλλοντικών παραγόντων τα άλατα σχηματίζουν κρυστάλλους που ενώνονται μεταξύ τους και δημιουργούν πέτρες στα νεφρά. Οι κρύσταλλοι αυτοί αποτελούνται συνήθως από άλατα ασβεστίου. Το κιτρικό οξύ των λεμονιών βοηθάει στην πρόληψη της κρυστάλλωσης, επιτρέποντας στον οργανισμό να αποτοξινωθεί και μειώνοντας τον κίνδυνο πέτρας στα νεφρά.

Vitamin C

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη αυτή είναι γνωστή για την δράση της στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και στην παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι μία πρωτεΐνη απαραίτητη για την επούλωση τραύματος και βασικό συστατικό των ιστών. Βοηθάει επίσης στην απορρόφηση σιδήρου.

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ