- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τα ταξίδια του Belle Amie
Στου Μπελαμί το ουζερί, που τραγουδούσε και ο αείμνηστος, το παλιό ξανανιώνει στο σήμερα.
Στο ιστορικό ουζερί Belle Amie που ξανάνοιξε μετά από χρόνια στον Πειραιά το ψάχνουν πολύ με τις γεύσεις. Αναζητούν παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα, ψωνίζουν τις πρώτες ύλες από μικρούς προμηθευτές από κάθε αγνή γωνιά τις χώρας και στη συνέχεια αναλαμβάνει ο καλός και γνωστός σεφ Χρήστος Τζιέρας, να τα μαγειρέψει με πίστη και ακρίβεια στην παράδοση.
Κι ακόμη, το Belle Amie, δημιουργεί έξι κύκλους περιοχών, που μας ταξιδεύουν κάθε μήνα και σε μία διαφορετική περιοχή της Ελλάδας. Μέχρι το φθινόπωρο, λοιπόν, θα φάμε με το κουτάλι την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα Νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και τη Μικρά Ασία.
Ο πρώτος κύκλος ξεκίνησε ήδη στις 20 Μαρτίου, θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Απριλίου και θα μας πάει μέχρι την Κρήτη με μπουμπουριστούς κοχλιούς, αρνί με μυζήθρα, κατσικάκι με σταμναγκάθι, χοιρινό με μάραθο και πράσο, βραστό ζυγούρι με ροφό με μπάμιες, απάκι, ντάκο, ρακί και τσικουδιά.
Αγγέλου Μεταξά 11 & Βούλγαρη, Πλατεία Κανάρη, Πειραιάς, τηλ. 210 4175740
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.