- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γαστρονομικές Κοινότητες, ένα νέο project για τη γαστρονομία
10 Γαστρονομικές Κοινότητες της χώρας ενώνονται σε ένα κοινό σκοπό
Στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Γαστρονομικές Κοινότητες- Gastronomy and Wine Tourism»
Στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020 οι φίλοι της ελληνικής γαστρονομίας παρευρέθηκαν στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του προγράμματος «Γαστρονομικές Κοινότητες – Gastronomy and Wine Tourism»* κι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα φιλόδοξο project που αποσκοπεί –μέσα από την αφύπνιση των κοιμισμένων συλλογικοτήτων – να αναπτύξει τη γαστρονομία στα κύτταρά της και να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο κάθε περιοχής, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού κλάδου και της τοπικής οικονομίας, ενισχύοντας την ταυτότητα κάθε τουριστικού προορισμού.
Στην έκθεση παρουσιάστηκε η δουλειά που γίνεται εδώ και ένα χρόνο στις πρώτες δέκα (10) Γαστρονομικές Κοινότητες της χώρας (Καλαμάτα, Νάουσα, Ζαγόρι, Κερκίνη, Κέρκυρα, Ρόδος, Πήλιο, Σκιάθος, Νεμέα, Αμοργός) όπου άλλες κοινότητες βρίσκονται σε φάση ωριμότητας και εξωστρέφειας, άλλες στη φάση οργάνωσης του υλικού τους κι άλλες στα πρώτα τους βήματα, όλες όμως με τη θέληση να αναπτύξουν τον Γαστρονομικό Τουρισμό στον τόπο τους.
Oι κοινότητες παρουσίασαν τα δεκάδες προϊόντα τους, τους παραγωγούς τους μέλη των γαστρονομικών κοινοτήτων, τα καλόγουστα έντυπα προβολής του γαστρονομικού πλούτου τους ενώ έγιναν και επιδείξεις μαγειρικής των κυριότερων εδεσμάτων κάθε τόπου από τους τοπικούς σεφ και τους μαγείρους.
Το καινοτόμο πρόγραμμα “Γαστρονομικές Κοινότητες” βρίσκεται στην καρδιά των νέων τάσεων του Τουρισμού γιατί:
- Καταγράφει τον γαστρονομικό πλούτο και αναδεικνύει την ταυτότητα προορισμών, προβάλλοντας την αυθεντικότητα κάθε τόπου και δίνοντας την δυνατότητα στο κοινό, τους σύγχρονους περιηγητές που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τους τοπικούς πολιτισμούς, να ζήσουν έντονες εμπειρίες.
- Πρωταγωνιστές των βιωματικών εμπειριών είναι οι καλύτεροι τοπικοί επαγγελματίες της γαστρονομίας
- Επιχειρείται μέσα από τα σεμινάρια, εκπαίδευση και από κοινές δράσεις να αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα και να μυηθεί στις αξίες της συλλογικότητας και της συνεργατικότητας.
- Αξιοποιείται η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία και εξασφαλίζεται η προβολή της γαστρονομικής προσφοράς κάθε τόπου με στοχευμένες δράσεις εξωστρέφειας.
*Διαβάστε περισσότερα εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.