Είσαι σε ένα εστιατόριο, και δεν θες να φας πολύ ή θες να δοκιμάσεις τα πάντα, χωρίς όμως να πληρώσεις μια περιουσία. Τι κάνεις; Παραγγέλνεις μισή μερίδα φυσικά…
Η «νέα» τάση, προσγειώθηκε με την ίδια πτήση που έφερε και την κρίση, αλλά αντίθετα με το συνεπιβάτη της, δεν ήρθε για κακό. Όλο και περισσότερα εστιατόρια, θυμούνται τους παλιούς καιρούς και προσθέτουν τη δυνατότητα της μισής μερίδας στη μισή τιμή στα μενού τους. Μας αρέσει πολύ.
Μάνη Μάνη
Το εστιατόριο στη σκιά της Ακρόπολης, που με τον εξαιρετικό του σεφ-ιδιοκτήτη Αλέξη Φουρούλη έχει καταφέρει να παντρέψει την παραδοσιακή πελοποννησιακή κουζίνα με τη σύγχρονη γεύση, εφαρμόζει εδώ και λίγα χρόνια τη μισή μερίδα-μισή τιμή, στα περισσότερα πιάτα του μέχρι τις 18.30. Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τις «τραβηχτές», όπου στη «μισή τιμή» τους, κοστίζουν μόλις €2,75! Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη-Ακρόπολη, 210-9218180
Nice ‘n’ Easy
Και all day, και καφέ, και εξαιρετικό εστιατόριο, γι αυτό και πάντα γεμάτο όλες τις ώρες της μέρας. Ίσως το πρώτο που καθιέρωσε τις μισές μερίδες, μας δίνει την δυνατότητα να χαρούμε τις παραδοσιακές συνταγές με τα βιολογικά προϊόντα στη μισή τιμή, μισή μερίδα στις σαλάτες, στα ζυμαρικά αλλά και σε όλα τα κυρίως του. Χτες δοκιμάσαμε ένα ωραιότατο γιουβέτσι με βιολογικό μοσχαράκι από την Alpha Farm σε μισή μερίδα με €5,90 η ολόκληρη έχει τιμή €9,90. Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, 210 3617201.
Μινιατούρα
Το «μικρό εστιατόριο πόλεως», όπως πληροφορεί η ταμπέλα του, εφαρμόζει τη μισή μερίδα-μισή τιμή, σε όλα τα πιάτα του, υπέροχα ελληνικά μαγειρευτά που αλλάζουν κάθε μέρα. Ήσυχο και φιλόξενο, δυο βήματα από την Ερμού. Ρόμβης 21, Σύνταγμα, τηλ. 210 3233459
Μάνας Κουζίνα-Κουζίνα
Όχι δύο αλλά τρεις επιλογές τιμών, δίνει το σχετικά καινούργιο (έχει ανοίξει περίπου 4 μήνες) ελληνικό μαγέρικο της Πλατείας Αγίας Ειρήνης.. Μικρό πιάτο με 2,80€ αν θέλετε να τσιμπολογήσετε, μεσαίο πιάτο με 5,00€ για τους φυσιολογικούς και €7,80 το μεσαίο πιάτο, για απ’ όλα και μέχρι σκασμού. Αιόλου 27, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, 210 3252335.
Σπάγγος
Οι μισές μερίδες, έκαναν την εμφάνισή τους και σε αυτό το μεζεδοπωλείο των βορείων προαστίων, μόνο που εδώ τις λένε «βολιώτικες». Ισχύει για τα περισσότερα πιάτα του καταλόγου. Χαριλάου Τρικούπη 92, Κηφισιά, 210 8016401.
Μπαρμπαδήμος
Για πολλούς από τα καλύτερα κεμπαπτζίδικα της πόλης τούτης, πολλοί κατηφορίζουν μέχρι τη Νέα Σμύρνη για τα αυθεντικά πολίτικα κεμπάπ, τους παστουρμάδες, τα αυγά του με σουτζούκι (φωτό). Όλες οι μερίδες του προσφέρονται και μισές. Αιγαίου & Σπαθάρη 2, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9347600.
Κατσούρμπος
Στο φιλόξενο εστιατόριο στο Παγκράτι, μπορείτε να γνωρίσετε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας μαζί με αγνή κρητική ρακή. Οι σαλάτες και τα ορεκτικά, είναι όλα στη μισή τιμή, αν πάρετε τη μερίδα των 2 ατόμων (αντί των τεσσάρων που είναι κανονικά). Αμύντα 2, Πλατεία Μ. Χατζιδάκι, Παγκράτι, 210 7222167.
Κυματοθραύστης
Έτσι είναι το μαγειρευτό φαγητό, όταν έρχεται από την κουζίνα της μαμάς. Το μικρό πιάτο, στο οποίο μπορείτε να βάλετε 3-4 διαφορετικά εδέσματα από το μπουφέ, κοστίζει 3,80 €, ενώ το μεγάλο (χωράει 4-5 διαφορετικές γεύσεις), κοστίζει €6,80. Χαριλάου Τρικούπη & Βαλτετσίου, Εξάρχεια, 213 0308274.
Θαλασσινός
Το όνομα αυτής της αυθεντικής ψαροταβέρνας, περιγράφει απόλυτα το χαρακτήρα της: ψαρομεζέδες με φαντασία, ψάρια πρώτης ποιότητας και σαλάτες που μοσχοβολάνε θάλασσα. Όλα τα πιάτα, είναι διαθέσιμα και στη μισή ποσότητα, με μισή τιμή. Πάρτε κακαβιά με κεφάλι ροφού ή σφυρίδα (από τις πιο νόστιμες της Αθήνας), με €4 η μισή, €8 η ολόκληρη μερίδα. Λυσικράτους 32 & Ηρακλέους, Τζιτζιφιές, 210 9404518
Minibar
Μισές μερίδες και στα ποτά! Τα ποτά-μινιατούρες, κοστίζουν από €4-6 τα 50ml και μπορείτε να επιλέξετε από μία μεγάλη ποικιλία. Ναυάρχου Αποστόλη 16 & Ήβης, Ψυρρή, 210 3236120
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.