- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το Sunday Roast, τα πληθωρικά κυριακάτικα τραπεζώματα στη σάλα του Vezene επιστρέφουν φέτος και παραμένουν για όλο τον χειμώνα
Τα μεσημέρια της Κυριακής ανήκαν πάντα στη θαλπωρή της οικογένειας. Είτε η οικογένεια αυτή σημαίνει «συγγενείς», είτε φίλοι κι αδερφοί, υπάρχει κάτι βαθιά καθησυχαστικό σ΄αυτό το τραπέζι που γύρω του θα μαζευτούμε όλοι, γεμίζοντάς το με γέλια, αγκαλιές, ιστορίες και πολύ φαγητό. Αυτά ακριβώς τα αξεπέραστα τραπέζια θέλει τα τελευταία δύο χρόνια να αναπαραστήσει ο Άρης Βεζενές στο Vezene. Και η αλήθεια είναι ότι το κάνει με μεγάλη επιτυχία.
Η ιδέα είναι πως κάθε Κυριακή για όλο τον χειμώνα (και όχι μόνο για το Δεκέμβριο, όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι) το Vezene ανοίγει το μεσημέρι από 13.00 με διαφορετικό μενού από αυτό που προσφέρει τις υπόλοιπες μέρες. Αυτή τη φορά, πρωταγωνιστές είναι οι γευστικές αναμνήσεις της οικογένειας του Άρη Βεζενέ, δηλαδή πιάτα με επτανήσιες καταβολές άρα πολλά ζυμαρικά, επικά Sunday Roast της Αγγλικής και Αμερικάνικης κουλτούρας (καθώς εκεί ο σεφ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του), αλλά και «ωδές» στον Fergus Henderson με πιάτα που γεμίζουν μεδούλια, γλυκάδια και καρδούλες. Το μενού ανοίγει με κρεατόσουπα από βοδινή ουρά με φιδέ τύπου Ramen, έναν… αδελφικό «δανεισμός» από την κουζίνα του Birdman.
Ας μην ξεχνάμε ότι το Vezene είναι από μόνο του ένας ύμνος στο κρέας, πράγμα που έτσι κι αλλιώς υπενθυμίζει ο τίτλος “Sunday Roast” αυτών των κυριακάτικων συγκεντρώσεων. Οπότε, οι σπάνιες κοπές (π.χ. Cote de Boeuf, Delmonico, Tomahawk) τις οποίες το Vezene μαγειρεύει βασανιστικά αργά θα έχουν την τιμητική τους, το ίδιο και οι πληθωρικές ράτσες όπως Dexter, Wagyu, Belted Galloway, κατσικίσια μπούτια Βόνιτσας, πάπιες, φραγκόκοτες και κότσια βοοειδών από διεθνείς αρχέγονες φυλές χορτοφαγικής εκτροφής από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία, τη Σουηδία. Στις εκπλήξεις των φετινών Κυριακών και η τεχνική του «χρυσαφένιου τηγανιού» (φανταστείτε το κάτι σαν premium KFC) σε 100 ημερών κοτόπουλα Κρήτης, μαριναρισμένα σε ξινόγαλο. Το μεγάλο φαγοπότι συμπληρώνουν πίτες στον ξυλόφουρνο με κυνήγια και λαχανικά σε διαφόρων ειδών φύλλα, η ένδοξη πατάτα μαγειρεμένη με κάθε δυνατό τρόπο και τα ζυμαρικά.
Πηγή έμπνευσης είναι ο συνήθης ύποπτος των απανταχού κυριακάτικων μαζεμάτων: η μαμά. Η μαμά που φροντίζει, η μαμά της οποίας το «ψητό στον φούρνο» ονειρευόμαστε, η μαμά που –σε σένα μόνο- σερβίρει μερίδα για δέκα. Τη δική της τεχνική (σε ποιότητα και… ποσότητα) αναπαριστά ο Άρης Βεζενές μαγειρεύοντας με πρωτόγονες, απλές τεχνικές του ξυλόφουρνου, της κατσαρόλας, της σούβλας και της θράκας. Το μενού συνοδεύεται με ωραία κρασιά και κάποια από τα κυριακάτικα cocktail της ομάδας του Birdman Japanese Pub+Grill με after hangover εκτελέσεις σε Bloody Mary, Mimosa και Martini, έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε…
Βρασίδα 11, Όπισθεν Χίλτον, 210 7232002
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.