- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τι θα έκανες αν το φαγητό σου ερχόταν μέσα σε ένα παπούτσι; (εικόνες)
22 φορές που οι σεφ ξεπέρασαν τη φαντασία τους. Όχι με καλό τρόπο.
Η σελίδα “We Want Plates” εκλιπαρεί τα εστιατόρια να χρησιμοποιούν πιάτα
Σας έχει τύχει ποτέ να πιείτε το cocktail σας ή να φάτε το γλυκό σας μέσα από βαζάκι; Να σας σερβίρουν τις τηγανιτές σας πατάτες μέσα σε καλαθάκι και το burger σας πάνω σε ξύλο κοπής; Αν ναι, τότε έχετε ήδη παρατηρήσει ότι εστιατόρια και σεφ αρχίζουν και γίνονται υπέρ του δέοντος εφευρετικοί όσον αφορά το σερβίρισμα. Για κάποιο λόγο φαίνεται να τους απασχολεί πολύ πού θα σερβιριστεί το φαγητό μας. Και αυτός ο λόγος ονομάζεται Instagram. Είναι αλήθεια ότι όσο πιο εντυπωσιακό ή περίεργο είναι ένα γεύμα, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει η φωτογραφία του να αναρτηθεί στα social media. Και όσο περισσότερο ταξιδέψει αυτή η φωτογραφία στην οδύσσεια του διαδικτύου, τόσο περισσότερους υποψήφιους πελάτες-φωτογράφους θα προσελκύσει για το εστιατόριο. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στη θεωρία, γιατί στην πράξη η φαντασία μπορεί να ξεφύγει και πολλά πράγματα να πάνε στραβά. Πώς θα σας φαινόταν για παράδειγμα αν τα ραβιόλι σας έφταναν σερβιρισμένα πάνω σε μια κρεμάστρα και οι κροκέτες σας μέσα σε ένα… παπούτσι;
Με αυτά κι με αυτά, ήταν επόμενο να δημιουργηθεί μία διαδικτυακή κοινότητα με υπέρμαχους των πιάτων. Η ιστοσελίδα “We Want Plates” («Θέλουμε πιάτα») έχει μια ξεκάθαρη αποστολή. Θέλει τα εστιατόρια να αρχίσουν να σερβίρουν ξανά το φαγητό σε πραγματικά πιάτα και όχι σε «κομμάτια ξύλου και κεραμίδια, κούπες και βαζάκια μαρμελάδας». Και πραγματικά, μετά από μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες, ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει;
1. Η μηλόπιτα που σερβιρίστηκε σε ένα εικονικό πιάτο… Πάνω σε ένα IPad.
2. H μαρέγκα που σερβιρίστηκε πάνω σε ένα ιπτάμενο μαξιλάρι
(To εν λόγω «πιάτο» λειτουργεί με μαγνητισμό)
3. Το ψωμί μέσα σε λούτρινο ζωάκι
4. Τι τα χρειάζεσαι τα πιάτα όταν έχεις το χέρι σου;
(Αυτός είναι αφρός τυριού που σερβίρεται από τον σερβιτόρο στην ανάποδη του χεριού σου. Και ναι, για να τον φας, πρέπει να τον γλείψεις)
5. Εδώ έχουμε ένα πιάτο. Γυρισμένο από την ανάποδη.
6. Burger (και πατάτες) μέσα σε ποτήρι, γιατί για κάποιο λόγο αυτό ακούγεται καλή ιδέα.
7. Κρέας σερβιρισμένο μέσα σε κάτι που μοιάζει με… ουρητήριο.
8. Bloody Mary μέσα σε σακουλάκι...
9. Ραβιόλι σερβιρισμένο σε κρεμάστρα
10. Δεν θέλουμε ούτε να ξέρουμε τι συμβαίνει στο μυαλό αυτού του σεφ
11. Μπρόκολο πάνω σε μεταλλικό δέντρο
12. Σοκολατένιο επιδόρπιο από λεκάνη τουαλέτας κανείς;
13. Πατατάκια (τρία στον αριθμό γιατί παν μέτρον άριστον) πάνω σε κλαδί
14. Από το... φτυάρι κατευθείαν στο τραπέζι σου
15. Ποιος δεν θέλει να φάει πάνω σε μια γυάλα με ψάρια;
16. Πλατό αλλαντικών- φόρεμα κούκλας, σημειώσατε Χ
17. Cocktail σερβιρισμένο μέσα σε μια πέτρα. Χωρίς καλαμάκι.
18. Η πίτσα σε γάντζο…
19…Και η πίτσα πάνω σε σανίδα του snowboard
20. Κροκέτες μέσα σε παπούτσι
21. Amuse bouche πάνω στην πετσέτα
22. Τι θα μπορούσα αντί για πιάτο; Ένα τεράστιο κόκαλο φυσικά!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή: οι επόμενες εικόνες μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτη λιγούρα
Ο Στέφανος Λιβάνιος στο δεύτερο πόστο του με ακόμα πιο πολλές ζυμαρένιες νοστιμιές
Το El Mío Abnormal μάς συστήνει την πιο πλήρη εμπειρία εξόδου στον Βόλο
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.