Θεματα

Ξέρω τι έφαγες φέτος το καλοκαίρι

Και φέτος ο Αύγουστος μας βρήκε με όρεξη μεγάλη. Σούζη, πάλι το παράκανες!

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 713
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δονούσα, στην Κόρη του Μιχάλη
Δονούσα, στην Κόρη του Μιχάλη

Η Taste Police Νενέλα Γεωργελέ βρήκε όλα τα μικρά μυστικά αυτού του καλοκαιριού και τα καλύτερα γευσιγνωστικά tips από όλη την Ελλάδα

Σκύρος Στον Άγιο Φωκά, μπροστά στην Ταβέρνα της Καλής, κολυμπάγαμε στα κρύα τα νερά μέχρι η Αμέρσα να καθαρίσει τις πρωί-πρωί ψαρεμένες σκορπίνες. Η καλύτερη κακαβιά των Σποράδων!

Σκύρος, στην Ταβέρνα της Καλής
Σκύρος, στην Ταβέρνα της Καλής

Νάξος 1 Τυροπιτάκια, πιτσάκια, λουκανοπιτάκια, μπουγατσάκια, κουλουράκια και όλα τα -άκια στις σακούλες, η Βαγγελίτσα και η Ιωάννα μάς… ματιάζανε για την όρεξή μας! Τα παίρναμε για την παραλία, τα τσακίζαμε στο αυτοκίνητο… Στον φούρνο του Λαγογιάννη στους Τρίποδες.

Νάξος, στον φούρνο του Λαγογιάννη
Νάξος, στον φούρνο του Λαγογιάννη

Νάξος 2 Στην παραλία του Αλυκού, πηγαίνοντας στη διάσημη Χαβάη δίναμε ραντεβού στην ωραιότερη και νοστιμότερη καντίνα των Κυκλάδων, το FBI (Food Beverage Ice Cream). Ο Τάσος (Σκουλάτος) και τα άλλα παιδιά μάς έφτιαχναν τάκος με καραμελωμένη πανσέτα και λιωμένη γραβιέρα Νάξου που σετάραμε με απίθανα κοκτέιλ – τύφλα να ’χουν τα αθηναϊκά. Σας θέλουμε και στην Αθήνα!

Νάξος, στο FBI (Food Beverage Ice Cream)
Νάξος, στο FBI (Food Beverage Ice Cream)

Δονούσα Ρόκα, σταφύλι, κίτρινο ντοματίνι, ξινοτύρι, παπαρουνόσπορος, βινεγκρέτ λεμονιού, όλο το νησί θα το δεις στην Κόρη του Μιχάλη (αρχική φωτογραφία) .

Ικαρία Στην παραλία των σέρφερ, τη Μεσακτή, ξεκινάγαμε το πρωί με βουτιά, συνεχίζαμε το απόγευμα με σερφ, το ξημέρωμα μας έβρισκε στο μπιτσόμπαρο αγκαλιά με την τοπική (και καταπληκτική) ικαριώτικη μπίρα.

Ικαρία, Μεσακτή
Ικαρία, στην παραλία των σέρφερ, τη Μεσακτή

Γαύδος Εκεί στις θάλασσες του Νότου ρίχναμε βουτιές πρωινές στο Σαρακήνικο κι έπειτα όλοι για ομελέτες με αυγά από κότες γαυδοπούλες κι αλανιάρες. Στο Kiki’s.

Γαύδος, στο Kiki’s
Γαύδος, στο Kiki’s

Πάτμος Στα Καρντάσια, στον κεντρικό Σκάλας Χώρας, για μπουγάτσα κρέμα, μπουγάτσα τυρί, μπουγάτα σπανάκι, μπουγάτσα σοκολάτα. Στην ουρά με τους πεινασμένους ή όπου τους λέγαμε με delivery!

Πάτμος, στα Καρντάσια
Πάτμος, στα Καρντάσια

Μήλος Μουσακάς vegan και καλά, με κολοκύθι, πατάτα, μελιτζάνα, κρέμα φάβας με κύμινο, όλα από τα μηλέικα μποστάνια. Από τα χεράκια του Παπικινού στην απίθανη ταβέρνα Αλευρόμυλος στον Παρασπόρο.

Μήλος, Μουσακάς vegan
Μήλος, Μουσακάς vegan

Πάρος Τις πιο ωραίες γούνες του νησιού μαζί με τηγανητά χταπόδια, αλλά και τέλεια μαραθοπιτάκια, τις φάγαμε στο Θαλάμι στην παραλία (ακόμη χωρίς ξαπλώστρες) Αμπελάς.

Πάρος, στο Θαλάμι στην παραλία Αμπελάς
Πάρος, στο Θαλάμι στην παραλία Αμπελάς

Κύθηρα Αμπελοφάσουλα με φρέσκια τριμμένη ντοματίτσα και ντόπια λουκάνικα στην ταβέρνα του Πανάρετου, στον Ποταμό. Όταν μαθαίναμε για τα ωραία αφήναμε τις παραλίες και παίρναμε τα βουνά!

Κύθηρα, στην ταβέρνα του Πανάρετου, στον Ποταμό
Κύθηρα, στην ταβέρνα του Πανάρετου, στον Ποταμό

Σύρος Πρώτο τραπέζι πίστα! Ορχήστρα οι μαρίδες και τα καλαμάρια και πρώτο όνομα στη μαρκίζα η θάλασσα. Ταβέρνα Δελφίνι στη Σύρο. Θέλω να γυρίσω πίσω τώρα! 

Σύρος. Ταβέρνα Δελφίνι
Σύρος. Ταβέρνα Δελφίνι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ