- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ξέρω τι έφαγες φέτος το καλοκαίρι
Και φέτος ο Αύγουστος μας βρήκε με όρεξη μεγάλη. Σούζη, πάλι το παράκανες!
Η Taste Police Νενέλα Γεωργελέ βρήκε όλα τα μικρά μυστικά αυτού του καλοκαιριού και τα καλύτερα γευσιγνωστικά tips από όλη την Ελλάδα
Σκύρος Στον Άγιο Φωκά, μπροστά στην Ταβέρνα της Καλής, κολυμπάγαμε στα κρύα τα νερά μέχρι η Αμέρσα να καθαρίσει τις πρωί-πρωί ψαρεμένες σκορπίνες. Η καλύτερη κακαβιά των Σποράδων!
Νάξος 1 Τυροπιτάκια, πιτσάκια, λουκανοπιτάκια, μπουγατσάκια, κουλουράκια και όλα τα -άκια στις σακούλες, η Βαγγελίτσα και η Ιωάννα μάς… ματιάζανε για την όρεξή μας! Τα παίρναμε για την παραλία, τα τσακίζαμε στο αυτοκίνητο… Στον φούρνο του Λαγογιάννη στους Τρίποδες.
Νάξος 2 Στην παραλία του Αλυκού, πηγαίνοντας στη διάσημη Χαβάη δίναμε ραντεβού στην ωραιότερη και νοστιμότερη καντίνα των Κυκλάδων, το FBI (Food Beverage Ice Cream). Ο Τάσος (Σκουλάτος) και τα άλλα παιδιά μάς έφτιαχναν τάκος με καραμελωμένη πανσέτα και λιωμένη γραβιέρα Νάξου που σετάραμε με απίθανα κοκτέιλ – τύφλα να ’χουν τα αθηναϊκά. Σας θέλουμε και στην Αθήνα!
Δονούσα Ρόκα, σταφύλι, κίτρινο ντοματίνι, ξινοτύρι, παπαρουνόσπορος, βινεγκρέτ λεμονιού, όλο το νησί θα το δεις στην Κόρη του Μιχάλη (αρχική φωτογραφία) .
Ικαρία Στην παραλία των σέρφερ, τη Μεσακτή, ξεκινάγαμε το πρωί με βουτιά, συνεχίζαμε το απόγευμα με σερφ, το ξημέρωμα μας έβρισκε στο μπιτσόμπαρο αγκαλιά με την τοπική (και καταπληκτική) ικαριώτικη μπίρα.
Γαύδος Εκεί στις θάλασσες του Νότου ρίχναμε βουτιές πρωινές στο Σαρακήνικο κι έπειτα όλοι για ομελέτες με αυγά από κότες γαυδοπούλες κι αλανιάρες. Στο Kiki’s.
Πάτμος Στα Καρντάσια, στον κεντρικό Σκάλας Χώρας, για μπουγάτσα κρέμα, μπουγάτσα τυρί, μπουγάτα σπανάκι, μπουγάτσα σοκολάτα. Στην ουρά με τους πεινασμένους ή όπου τους λέγαμε με delivery!
Μήλος Μουσακάς vegan και καλά, με κολοκύθι, πατάτα, μελιτζάνα, κρέμα φάβας με κύμινο, όλα από τα μηλέικα μποστάνια. Από τα χεράκια του Παπικινού στην απίθανη ταβέρνα Αλευρόμυλος στον Παρασπόρο.
Πάρος Τις πιο ωραίες γούνες του νησιού μαζί με τηγανητά χταπόδια, αλλά και τέλεια μαραθοπιτάκια, τις φάγαμε στο Θαλάμι στην παραλία (ακόμη χωρίς ξαπλώστρες) Αμπελάς.
Κύθηρα Αμπελοφάσουλα με φρέσκια τριμμένη ντοματίτσα και ντόπια λουκάνικα στην ταβέρνα του Πανάρετου, στον Ποταμό. Όταν μαθαίναμε για τα ωραία αφήναμε τις παραλίες και παίρναμε τα βουνά!
Σύρος Πρώτο τραπέζι πίστα! Ορχήστρα οι μαρίδες και τα καλαμάρια και πρώτο όνομα στη μαρκίζα η θάλασσα. Ταβέρνα Δελφίνι στη Σύρο. Θέλω να γυρίσω πίσω τώρα!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.