- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μπορείς και χωρίς το κινητό σου
Κοινωνικοποίηση και «to know us better» με τους διπλανούς, το νέο savoir vivre των εστιατορίων
Bedivere Eatery & Tavern - «Τα κινητά έξω»
Στην πολύπαθη Βηρυττό, στη γειτονιά Hamra, ένα είναι το σύνθημα «αφήστε τα κινητά και επιστρέψτε στο παλιό παραδοσιακό φλερτ».
Το εστιατόριο Bedivere Eatery & Tavern προτρέπει τους θαμώνες να αφήσουν τα κινητά ή τα tablet και να αρχίσουν την κουβέντα με τους διπλανούς. Επιβραβεύει μάλιστα την «κοινωνικοποίησή» τους προσφέροντας 10% έκπτωση σε όσους τα παραδώσουν στην γκαρνταρόμπα.
Η θέση της διεύθυνσης είναι ξεκάθαρη: «Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε ανθρώπους που κάθονται με ένα ποτό και να επικοινωνούν μόνο με το κινητό τους». «Μην έχετε κολλημένα τα δάχτυλα στο κινητό σας, κοινωνικοποιηθείτε». Η καμπάνια πάντως τράβηξε την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης και άναψε συζητήσεις για το αν θα πρέπει να απαγορευτούν τα κινητά σε κλειστούς χώρους διασκέδασης κ.λπ.

Eat - Όταν τρώμε δεν μιλάμε ή «Σκάσε και τρώγε»
Το Eat είναι ένα ψαγμένο εστιατόριο στο Greenpoint του Brooklyn . Η κουζίνα του βασίζεται στα οργανικά προϊόντα τα οποία προμηθεύεται αποκλειστικά από τις μικρές τοπικές αγορές.
Μέχρι εδώ όλα καλά και νοικοκυρεμένα, όμως τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω του όταν οργάνωσε μία βραδιά σιωπηρής γαστρονομίας κατά την οποία οι συμμετέχοντες γεύτηκαν ένα 4 courses μενού που κόστιζε $40 χωρίς... να μιλάνε. Το δείπνο κράτησε ενενήντα λεπτά. Όποιος τόλμησε να βγάλει άχνα τον τιμώρησαν παίρνοντάς του το πιάτο και οδηγώντας τον στη διπλανή αίθουσα με τους φωνακλάδες.
Ο σεφ και οργανωτής του event Nicholas Nauman δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από την ηρεμία των γευμάτων που είχε δοκιμάσει στα ινδικά μοναστήρια της Bodh Gaya και ότι ήθελε η προσοχή του κόσμου να επικεντρωθεί στις γεύσεις και την ηδονή του τρώγειν. Οι πελάτες πάντως το έριξαν στην παντομίμα και οι χαρτοπετσέτες διπλωμένες σαν αεροπλανάκια έδιναν και έπαιρναν - ένας μάλιστα δήλωσε ότι στην αρχή ένιωσε σαν να ήταν παντρεμένος χρόνια, στο τέλος όμως το χάρηκε.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία οι υπεύθυνοι φιλοδοξούν να καθιερώσουν το γεγονός σε μηναία βάση. Στις χώρες του Νότου, όμως, και κυρίως στην Ελλάδα το concept αφωνία και φαγητό μάλλον έχει ελάχιστες ελπίδες να πετύχει...

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.