- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έχω ένα κόλλημα… Όταν κατηφορίζω τη Σκουφά περνώ πάντα μπροστά από το «Antonello», το ανθοπωλείο με την ωραιότερη βιτρίνα στην Αθήνα... Ένα απογευματάκι στα τέλη Αυγούστου πέρασα στην απέναντι όχθη για να χαιρετίσω γνωστή μου παρέα που με ένα καραφάκι τσικουδιά ξεπερνούσε τον πόνο της επιστροφής από τις καλοκαιρινές διακοπές. Στην ερώτηση «καινούργιο στέκι;», η απάντηση ήρθε από το βάθος: «Tο “It” είμαστε, που μετακομίσαμε και μεγαλώσαμε!».
Το μικρό λοιπόν και κυρίως takeaway «It», με τις σούπες και τις φρέσκιες σαλάτες, μεταφέρθηκε λίγο πιο πάνω, στο 29, και μεταμορφώθηκε σε ένα φιλικό all day στέκι με «δυναμωμένη» την κουζίνα του. Ο χώρος, τη διαμόρφωση του οποίου ανέλαβαν οι Divercity Architects, είναι φωτεινός, λειτουργικός, eco-friendly. Τα τραπεζάκια έξω μονοπωλούν το ενδιαφέρον, ωστόσο το εσωτερικό προσφέρεται για πιο ήσυχα ραντεβού ή για να αράξεις μόνος με ένα καφέ και το tablet σου.
Το «It» αλλάζει καθώς «αλλάζει» και η μέρα. Το πρωί μοιράζει κεφάτες καλημέρες με εξαιρετικούς καφέδες (ο latte είναι τσεκαρισμένα ο καλύτερος της περιοχής), φυσικούς χυμούς με εποχιακά αλλά και εξωτικά φρούτα, αφράτα μηλοπιτάκια, ελαφρά σάντουιτς και κουλουράκια. Το μεσημέρι γίνεται ιδανικό σποτ για ένα χαλαρό γεύμα – σημειώστε τη σαλάτα με φρέσκο μαριναρισμένο σολομό, τη σίζαρ, τα γλυκόξινα φασολάκια, τις ραβιόλες ή το ζουμερό μπέργκερ με τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Το απόγευμα μας δίνει ραντεβού με ένα ποτήρι κρασί, μπίρα ή τσικουδιά και ένα λαχματζούν για μεζέ, και το βράδυ που η κίνηση στο δρόμο αραιώνει, χαμηλώνει τα φώτα και σερβίρει πολλά νόστιμα πιάτα. Ιδιαίτερη μνεία στη μακαρονάδα μπολονέζ, στα σουφιχτά μακαρόνια, στο κεμπάμπ και την ταλιάτα.
Την «ευθύνη» για το νέο παρεΐστικο spot έχουν η Κάλλια Καμπουρίδου, η ιδιοκτήτρια, και η Βαγγελιώ Αγγελίδου, η υπεύθυνη του χώρου. Την έμπνευση της Κάλλιας, που είναι η δημιουργία ενός ποιοτικού ταχυφαγείου με νόστιμο και light φαγητό, βασισμένο σε ελληνικά προϊόντα και υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, έκαναν πραγματικότητα προσθέτοντας την τέχνη τους ο ταλαντούχος σεφ Ανδρέας Λαγός και ο βοηθός του Ηλίας Σταυρόπουλος. Η μεγάλη ποικιλία ελληνικών κρασιών, οι ρακές από την Κρήτη, το hit του μαγαζιού, το Bloody Mary, και η καλύτερη κρέμα λεμόνι της πόλης ολοκληρώνουν τις στιγμές ευδαιμονίας στο πεζοδρόμιο της Σκουφά. Και μια και οι παρέες συναντιούνται κυρίως τις Κυριακές, το «Ιt» καθιερώνει κυριακάτικα πρωινά γεύματα (brunch). Την περασμένη Κυριακή με live τζαζ μουσική έγινε το αδιαχώρητο, μέχρι που έπεσε η ιδέα να βάλουν τραπέζια και απέναντι στο ανθοπωλείο. Αν λοιπόν σου αρέσουν τα κυριακάτικα πρωινά με σαξόφωνο και αυγά σαγανάκι, σπεύσε και κάνε κράτηση.
Σκουφά 29, Κολωνάκι, 210 3631827
ΔΕΙΤΕ ΤΗ GALLERY
INFO
All day στέκι σε έναν από τους πιο ωραίους χώρους στο Κολωνάκι: όμορφα σύγχρονος, λειτουργικός και γήινος. Ξεκινάς νωρίς με καλούς καφέδες, συνεχίζεις με ωραία σνακ, φτάνει μεσημέρι και συνεχίζεις το τσιμπολόγημα με σούπα ημέρας, πίτσα, ζυμαρικά, κρεατικά και σαλάτες. Διάσημο το brunch menu τις Κυριακές και delicatessen στα ράφια του για να ψωνίσεις μια νοστιμιά και για το σπίτι.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βάση είναι ξεκάθαρη: 100% φρέσκος ελληνικός μοσχαρίσιος κιμάς, αφράτα buns, σπιτικές σος, πατάτες κομμένες στο χέρι. Αλλά αυτό που μένει είναι η λεπτομέρεια.
Εδώ και 50 χρόνια είναι κομμάτι της καθημερινότητας της Θεσσαλονίκης
Ένα ψαράκι τόσο δα, που είναι όμως ελληνικότατο, ντόπιο, σχετικά οικονομικό, πολύ τσαχπίνικο και με τρομερή διατροφική αξία
Και όχι, το λεμόνι δεν ψήνει το ωμό ψάρι και δεν σκοτώνει τα βακτήρια στα όστρακα
Από επικό gelato μέχρι artisanal προφιτερόλ και τα τουλουμπάκια που έγιναν viral
Ένα γλυκό με έντονη... γλυκύτητα, τραγανό εξωτερικά και μαλακό εσωτερικά
Τα πάντα εδώ είναι ολόφρεσκα, φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριό τους, με άριστες πρώτες ύλες, αγάπη και τέχνη
Από το 2023 έχει γίνει σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τις αυθεντικές γεύσεις, με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση
Η artisanal φιλοσοφία του Overoll αποτυπώνεται σε κάθε λεπτομέρεια
Τα κλασικά κι αγαπημένα και οι τρεις νέοι κωδικοί που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε
Σταθερό σημείο αναφοράς για όσους πιστεύουν ότι ένα καλό γλυκό δεν είναι απλώς επιδόρπιο αλλά μνήμη
Στα Άνω Πετράλωνα, το Αρµενοβίλ - γλυκά της Θεσσαλονίκης, είναι σηµείο αναφοράς
Στα Zuccherino το gelato δεν είναι απλώς γλυκό, είναι καλοκαιρινή εμπειρία πόλης
Η οικογενειακή επιχείρηση από τον Βόλο που σκέφτηκε να φτιάξει ένα παγωτό τόσο-όσο!
Έχεις δοκιμάσει παγωτό... Matcha Latte;
Στις εκβολές του Πηνειού ένας ψαράς μάς μαγειρεύει μπλε καβούρια δίπλα στο νερό και μας συστήνει τη ζωή στις παράγκες της Μπούκας
75 χρόνια μια θάλασσα από γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.