

Αυτό το φαγητό έρχεται από τα βάθη της Ινδίας και μου το έμαθε ένας φίλος μου σεφ που αγαπάει τα καυτερά. Όσοι αγαπάτε τις γρήγορες συνταγές θα τη λατρέψετε.
Υλικά (για 4 άτομα)
4 μεγάλα παξιμάδια (ολόκληρα)
2 παξιμάδια (σπασμένα)
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πουμαρό
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κονσέρβες τόνο των 80 γραμμαρίων
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερό κάρι σε σκόνη
φέτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα πυρέξ τα τέσσερα μεγάλα παξιμάδια. Ρίχνουμε πάνω τους ελαιόλαδο για να μαλακώσουν και τα αφήνουμε. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το πουμαρό, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το καυτερό κάρι και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις και προσθέτουμε τον τόνο. Αφήνουμε για άλλες δύο βράσεις και ρίχνουμε τα σπασμένα παξιμάδια, ανακατεύουμε και μόλις τραβήξουν τα πολλά ζουμιά βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μεγάλα παξιμάδια και προσθέτουμε για το τελείωμα θρυμματισμένη φέτα (αν θέλουμε). Έτοιμο και καυτερό να σας ταξιδέψει στην Ινδία.
* Τip1: Αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά μπορείτε αντί για καυτερό κάρι να βάλετε το απλό θα μυρίσει ακριβώς το ίδιο.
Tip2: Οι ποσότητες των υλικών μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τα γούστα του καθενός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιστορίες αργής ωρίμανσης
Αν είσαι κι εσύ εραστής της σφολιάτας, θα ενθουσιαστείς
Παστουρμάς, σκόρδα τουρσί και κολόνιες με άρωμα λεμόνι στα στενά της πλατείας Αττικής
Κορυφαίος βοτανολόγος αναζητά σε απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου νέα είδη που θα μπορούσαν να κρατήσουν γεμάτες τις κούπες μας
Η πρωτοβουλία Plato's Plate φέρνει μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση για τρία Σαββατοκύριακα
Το πατσατζίδικο θρύλος της Θεσσαλονίκης
«Ανυπομονούμε να συνδεθούμε με τους Έλληνες λάτρεις του street food»
Μια σειρά εντυπωσιακών Four Hands δείπνων μας περιμένει τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο
Ό,τι κι αν κάνετε, αντισταθείτε στην παρόρμηση να το «ντουλαπάρετε» σε πλαστικό
Έντονα χρώματα, ιδιαίτερες γεύσεις και πληθώρα θρεπτικών συστατικών
Έλληνες, Μικρασιάτες, Πομάκοι, Μουσουλμάνοι και οι αυθεντικές τους συνταγές
Crash test στα καλύτερα τσουρεκάδικα της πόλης
Μακριά από τον τουριστικό συνωστισμό, με ωραία έθιμα και ακόμη καλύτερο φαγητό
Koυλουράκια ή τσουρέκι; Και τα δύο, με μπόνους το σοκολατένιο αυγό και ένα γαλακτομπούρεκο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.