Θεματα

Δείξε μου τι τρως να σου πω την τύχη σου

Άσε τον καφέ και διάβασε την τύχη σου στα κρεμμύδια!

61232-134405.jpg
Τζένη Σταυροπούλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51405-105122.jpg

Τι μυστικά κρύβουν τα υλικά κάθε συνταγής; Ποιοι μύθοι και ποιες δοξασίες τα τυλίγουν; Μετά το παραδοσιακό διάβασμα του καφέ σειρά έχουν το τσάι, τα φρούτα, τα λαχανικά και γενικά ότι μπαίνει στο καλάθι της νοικοκυράς. Έχετε, δεν έχετε το «κληρονομικό χάρισμα», διαβάστε το μέλλον πάνω στον πάγκο της κουζίνας και λάβετε τα μέτρα σας!

n

Αυγά 

Το αυγό, η τελειότερη συσκευασία της φύσης ήταν ανά τους αιώνες πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των μάγων. Συμβολίζει το μυστήριο της γέννησης και της γονιμότητας. Αν μάλιστα πέσετε σε δίκροκο αυγό είναι σημάδι ότι κάποιος γάμος θα γίνει δίπλα σας ή κάποιο κοντινό πρόσωπο θα αποκτήσει δίδυμα.

nΝούντλς

Στην Κίνα τα νούντλς συμβολίζουν τη μακροζωία, για αυτό το λόγο απαγορεύεται δια ροπάλου ο τεμαχισμός τους. Αν λοιπόν θέλετε να πατήσετε τα εκατό πρέπει να μαγειρέψετε τα ρυζομακάρονά σας μακριά-μακριά, έτσι τουλάχιστον επιτάσσει η κινεζική λαϊκή σοφία.

 n

Τσάι

Πολλά λέγονται για το τσάι ας επικεντρωθούμε όμως σε δυο βασικά. Ποτέ μη βάζετε το γάλα στο τσάι πριν από τη ζάχαρη διαφορετικά δεν θα ανεβείτε ποτέ τα σκαλιά της εκκλησιάς…!!! Ωστόσο, αν η ζάχαρη στο πάτο του φλιτζανιού μείνει αδιάλυτη σημαίνει ότι κάποιος είναι ερωτευμένος μαζί σας. Αν τώρα το πίνετε σκέτο δώστε σημασία στις φουσκάλες. Αν ο αφρός και οι φουσκάλες πάνε προς τα τοιχώματα του φλιτζανιού κάτι ερωτικό θα παίξει, αν όμως συγκεντρωθούν στο κέντρο έρχονται χρήματα.

n

Πορτοκάλι

Αν δώσετε ένα πορτοκάλι σε κάποιον τότε αυτός θα σας ερωτευθεί κεραυνοβόλα. Απανωτά πάντως πειράματα (περίπου ένα καφάσι) δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τη δοξασία.

n

Κρεμμύδια

Όπως λέγεται, αν θέλετε να κρατήσετε μακριά τα σατανικά πνεύματα ή την κακή ενέργεια δεν έχετε παρά να γεμίσετε με καρφίτσες γύρω -γύρω ένα μικρό κρεμμύδι και το βάλετε στο πρεβάζι του παραθύρου. Σε λίγο ίσως το προτείνουν και οι εταιρείες συναγερμού

n

Σκόρδο

Όλοι ξέρουν ότι το σκόρδο είναι η ασπίδα μας από το κακό μάτι και ότι κρατάει μακριά τα βαμπίρ. Ωστόσο, τόσο για το ελαφρά τσιγαρισμένο σκόρδο όσο και για την σκορδαλιά η λαογραφία δεν αναφέρει κάτι σχετικό. Καλού κακού πάντως –δική μας συμβουλή- αποφύγετε το σκόρδο τουλάχιστον στο πρώτο ραντεβού

n

Καυτερές πιπεριές

Μη δίνετε ποτέ μια καυτερή πιπεριά κατευθείαν στα χέρια ενός φίλου. Η φιλική σχέση σας αν δεν καταστραφεί θα κινδυνέψει σίγουρα. Καλύτερα να τις αφήσετε στο τραπέζι ή στο πάγκο της κουζίνας και ας τις πάρει από εκεί.

n

Φιστίκια

Αν ανήκετε στο κόσμο του θεάματος και μασουλήσετε φιστίκια πριν την πρεμιέρα ή την παράσταση καταστραφήκατε. Λέγεται ότι φέρνουν κακή τύχη.

n

Μαυρομάτικα φασόλια

Στη Νέα Ορλεάνη και γενικότερα στο νότο, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς μαγειρεύουν μαυρομάτικα για να τους φέρει ο καινούργιος χρόνος καλή τύχη και ευημερία. Κατά συνέπεια τα μαυρομάτικα είναι γουρλίδικα. Να τα μαγειρεύετε συχνά.

n

Μπανάνες

Μη κόβετε ποτέ την μπανάνα στη μέση θεωρείτε γρουσουζιά, αν πάλι επιμένετε κόψτε πολλά μικρά κομμάτια. Και οδηγίες προς ναυτιλλομένους: ποτέ μην παίρνετε μπανάνες μαζί σας στο σκάφος γιατί ή δεν θα ψαρέψετε ούτε μαρίδα ή θα χαθείτε στη θάλασσα.

n

...και τα Μαχαιροπίρουνα

Αν σας πέσει ένα πιρούνι τότε θα σας επισκεφτεί μια γυναίκα, αν πέσει το μαχαίρι θα έρθει ένας άνδρας και αν πέσει το κουτάλι θα έρθει ένα παιδί. Για να κοντρολάρετε λοιπόν τις ανεπιθύμητες επισκέψεις προσέξτε όταν βγάζετε τα μαχαιροπίρουνα από το πλυντήριο…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ