- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τη χαρά του Κυριακάτικου μεσημεριανού φιλικού καλέσματος διαδέχθηκε ο πανικός. Τι να πάρω; Κατεβαίνοντας την Αναγνωστοπούλου σκεφτόμουν τις ελάχιστες επιλογές. Να πάω σε ένα ανταλλακτήριο δυο ασημένια κουταλάκια της γιαγιάς για να πάρω μια τούρτα; Nα βρω μια κάβα ανοιχτή; Να πάρω λουλούδια (άχρηστα σε ένα σπίτι που ξέρω ότι κάθε Παρασκευή γεμίζουν τα βάζα από την κοντινή λαϊκή) ; Και τότε έπεσα πάνω στη Νόρα.
Φρέσκια, χαρούμενη και εγκάρδια μου έδωσε αμέσως τη λύση και έγινε η καινούργια μου φίλη. Το Nora's deli άνοιξε πριν λίγες μέρες στην Αναγνωστοπούλου και είναι η απόδειξη του πως ένα παλιό ελληνικό μπακάλικο μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό deli.
Υπό τους ήχους χαλαρωτικής μουσικής (που επιμελείται ένας εκ των ιδιοκτητών, ο Πέτρος Σμάτσης), γέμισα μικρά ταπεράκια με νοστιμότατη -όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια -ρώσικη σαλάτα, με ταμπουλέ, αγκιναράκια, δοκίμασα και δεν αντιστάθηκα στην καπνιστή μελιτζανοσαλάτα – πραγματικά σαν σπιτική- και τα ντολμαδάκια γιαλαντζί. Με το πακέτο μου ολοκληρωμένο με λίγο γιδοτύρι Μυλοπόταμου εξερευνώ τον χώρο.
Κυριαρχούν τα ελληνικά προϊόντα μικρής παραγωγής αλλά και νοστιμιές γνωστών οίκων του εξωτερικού επιλεγμένα όμως ένα ένα από ανθρώπους που ξέρουν.
Προϊόντα με πιπεριά Φλωρίνης του Ναουμίδη, ικαριώτικα γλυκά του κουταλιού Τέσκος, και ελληνικός καφές Νέκταρ.
Το εξαιρετικό ρύζι μπασμάτι Riso Dragoni, τα περίφημα ιταλικά ζυμαρικά "Rustichella d'Abruzzo κάνουν παρέα με ζυμαρικά της Αρκαδιανής και του Χιώτικου Κελλαριού. Σπιτικές σάλτσες της Στέλλας Σπανού από τη Θράκη και της Gaea στέκονται δίπλα σ' εκείνες του Jamie Oliver. Στο ψυγείο η επιλογή εντυπωσιάζει… Η γίδινη γραβιέρα του Τζουρμπάκη, το γκερεμέζι από την Ήπειρο, και το κασέρι Καλαμπάκας πλάι - πλάι με την ελβετική gruyere, την mozzarella buratta απο την Ιταλία και το γαλλικό Mont d' Or. Αλλαντικά Τσανάβας από την Καρδίτσα, παστουρμάς του Μιράν, καβρουμάς και αλλαντικά του Σαρήμπογια από τη Δράμα αλλά και ισπανικό Chorizo, εκλεκτό ιταλικό προσούτο, σαλάμι με φινόκιο, και γαλλικά αλλαντικά. Επίσης, την επομένη μέρα- γιατί βεβαίως ξαναπήγα- διαπίστωσα ότι ο ολόκληρος καπνιστός σολομός κόβεται αριστοτεχνικά σε φέτες και επίσης διατίθεται και σε κομματάκια για συνταγές με ζυμαρικά.
Στον καταψύκτη ξεκουράζονται προϊόντα από την φάρμα παραγωγής βιολογικού κρέατος “Ευβιότοποι” , στήθος πάπιας της φίρμας Artzner από το Στρασβούργο, άγρια μανιτάρια από τη Γαλλία, φρούτα του δάσους, προϊόντα ζύμης Κορωνάκη έως και ραβιόλια γεμιστά με foie gras για ένα ιδιαίτερο δείπνο.
Συνεχίζοντας την εξερεύνηση εντοπίζω μια εξαιρετική επιλογή από αρτοποιήματα μικρών οικοτεχνιών όπως τα λεπτά, νόστιμα κριτσίνια της οικογένειας Σταυράτη σε πολλές γεύσεις, ικαριώτικα γλυκά του κουταλιού Τέσκος, το περίφημο κρητικό μέλι "Μελίγυρις" μαζί με μεγάλη συλλογή βιολογικών, υγιεινών και super foods. Η κάβα συγκεντρώνει αντιπροσωπευτικές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα αλλά και μερικά ξένα καλά κρασιά και prosecco, ενώ στον επάνω όροφο βρίσκεις ποικιλία από προϊόντα καθημερινής χρήσης και καθαριότητας σπιτιού.
H Ελεωνόρα Σμάτση, ο Πέτρος Σμάτσης και η Ναταλία Εμμανουηλίδου έχουν κάνει μια καλή, σωστή και επαγγελματική δουλειά, βοήθησε άλλωστε και η εμπειρία τους από το μικρό παντοπωλείο που διατηρούσαν επί χρόνια στην οδό Λουκιανού
Πέρα από όλα τα καλούδια που βρίσκεις στο Nora's deli, η προσωπική και εγκάρδια επαφή με τους πελάτες, οι πραγματικά καλές τιμές και το ότι ανοίγει τις πόρτες και τις Κυριακές είναι βασικοί λόγοι που κάνουν την συνάντηση με τη Nora απολαυστική.
Αναγνωστοπούλου 11, Κολωνάκι, 210 3389349
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Εκλεκτά deli προϊόντα, βιολογικό κρέας, παραδοσιακά προϊόντα και πολλά ακόμα
Οπωσδήποτε να πάρετε τη φημισμένη χειροποίητη κοτόπιτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.