- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Dine Athens: Προλαβαίνεις να φας σε 120 εστιατόρια μέσα σε 2 εβδομάδες;
Η γαστρονομική γιορτή που λάτρεψαν οι foodies επιστρέφει και φέτος από 28/1 έως 13/2
Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που έφαγα ένα πιάτο από χέρια βραβευμένα με αστέρι Michelin. Παναρισμένο αυγό με καπνιστό χέλι και μους πατάτας, στο Varoulko του Λευτέρη Λαζάρου. Από τότε έχουν περάσει τρία χρόνια. Όμως εκείνη η γεύση δεν έχει φύγει ακόμα από τη μνήμη μου. Πάνω από αυτό το πιάτο κατάλαβα, ότι ναι, η γαστρονομία είναι ένας νέος δρόμος, και όσο περισσότερο εξερευνείς τα μονοπάτια της, τόσα περισσότερα μαθαίνεις για τη γεύση. Η εξερεύνηση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όλοι ονειρευόμαστε έξοδο στα κορυφαία εστιατόρια της πόλης, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε συχνά. Εκτός αν είναι Φεβρουάριος: ο μήνας που το Dine Athens επιστρέφει!
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Dine Athens με την υπογραφή της Alpha Bank μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης. Για δύο εβδομάδες περίπου, από τις 28/1 έως τις 13 Φεβρουαρίου (και, ναι, αυτό σημαίνει 2 Σαββατοκύριακα!) οι Αθηναίοι δεν θα μείνουν ούτε μια μέρα σπίτι. Πώς να μείνουν, όταν 120 κορυφαία εστιατόρια της πόλης ανοίγουν τις σάλες τους και ετοιμάζουν ειδικά διαμορφωμένα μενού τριών πιάτων σε άκρως προνομιακές τιμές;
Περισσότεροι από 20.000 foodies δοκίμασαν τα προτεινόμενα μενού πέρυσι. Αν ήσουν ανάμεσά τους ξέρεις. Αν όχι, τα πράγματα είναι πολύ δελεαστικά για να μη μάθεις. Ας πούμε ότι για να δειπνήσεις σε ένα καλό εστιατόριο, χρειάζεσαι το λιγότερο €60/άτομο, με την τιμή φυσικά να σκαρφαλώνει, όσο ανεβαίνει και η ποιότητα του εστιατορίου. Στο Dine Athens όμως έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις αντιπροσωπευτικά πιάτα διάσημων σεφ μέσα από ειδικά μενού στις προκαθορισμένες τιμές των €15, €30 και €60. Μάλιστα οι κάτοχοι καρτών της Alpha Bank δικαιούνται επιπλέον έκπτωση 10% με τη χρήση της κάρτας τους. Κανένας λάτρης του καλού φαγητού ή εραστής της σύγχρονης γαστρονομίας που σέβεται τον εαυτό του δεν μπορεί να αντισταθεί σε κάτι τέτοιο. Είναι περίπου σαν να πετυχαίνεις τις καλύτερες εκπτώσεις που έγιναν ποτέ.
Δεν έχεις παρά να δεις αναλυτικά όλα τα εστιατόρια που συμμετέχουν εδώ, να διαλέξεις το μενού που σου ανοίγει περισσότερο την όρεξη, και να κάνεις ένα σωστό προγραμματισμό για να επισκεφθείς όσα περισσότερα εστιατόρια γίνεται. Μπορείς να κάνεις την κράτησή σου εύκολα και γρήγορα μέσα από την ιστοσελίδα του Dine Athens, όπως και μέσω του e-table. Όπως κι να έχει, μείνε συντονισμένος, γιατί φέτος το Dine Athens επιστρέφει με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις, μαθήματα μαγειρικής και ένα σταρ-σεφ έκπληξη. Θα σε κρατάμε ενήμερο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.