- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Προετοιμάζεις τα πακέτα μερικές ώρες πριν, τα «πετάς» στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά από μερικά λεπτά κερδίζεις τον τίτλο του «master chef” της παρέας. Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι τίτλοι περνάς ένα υπέροχο γκουρμέ βράδυ μόνος σου...
Υλικά για 4 μερίδες
4 μέτρια φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα (περίπου 140 γραμμάρια το καθένα)
2-3 μέτρια πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
100γρ κατεψυγμένο αρακά
160 γρ. κατεψυγμένα φασολάκια
2κ.κ. φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
8 κ. σ. κρέμα γάλακτος και 4κ.κ. για το σερβίρισμα
αλατοπίπερο
αντικολλητικό χαρτί μαγειρικής (λαδόκολλα)
Πως το φτιάχνουμε
Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και από τις δυο πλευρές. Κόβουμε τη λαδόκολλα σε τετράγωνα κομμάτια των 40εκ. Επειδή θα βάλουμε δυο- δυο τα χαρτιά χρειαζόμαστε οκτώ τετράγωνα κομμάτια. Βάζουμε το σολομό στο κέντρο του χαρτιού. Ρίχνουμε επάνω από κάθε κομμάτι, τα πράσα, τον αρακά, τα φασολάκια, 2κ.σ. κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με εστραγκόν (προαιρετικό) . Τυλίγουμε την λαδόκολλα και φτιάχνουμε ένα πακέτο Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα 3 κομμάτια. Ανοίγουμε το φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλή ένδειξη και τα αφήνουμε για 5΄. Τοποθετούμε το περιεχόμενο του κάθε πακέτου σε ένα πιάτο, προσθέτουμε (αν θέλουμε) 1κ.κ. κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε. Το πιάτο συνδυάζεται ιδανικά με μικρές βραστές πατάτες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.