- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Forza Italia
Νέος χώρος, κήπος για τις μεσημεριανές λιακάδες, ιταλική σπιτική κουζίνα και ένας ιδιοκτήτης που θες να τον φωνάζεις με το μικρό του όνομα, Antonio.
Tο «Tutti a Tavola» μιλάει στο μεσογειακό μου ταμπεραμέντο.
Nτομάτα, λάδι, σκόρδο και ψωμί. Mόνο την μπρουσκέτα να είχε προσθέσει η Iταλία στην παγκόσμια γεύση, πάλι κερδισμένοι θα ’μαστε. Περίεργο λοιπόν πώς τα περισσότερα ιταλικά της Aθήνας πάσχουν σ’ αυτό ακριβώς το σημείο, όταν εγώ η ίδια, λόγω πάθους μαζί της, τη φτιάχνω σπίτι μόνη μου και καλύτερα. Anyway, στο «Tutti a Tavola», την τρατορία που γνωρίσαμε στο υπόγειο της Σπευσίππου και εδώ και λίγο καιρό βρήκε το καινούργιο της πόστο στη θέση του παλιού «Parmigiano», δεν θα συναντήσεις τέτοιο πρόβλημα. Παράγγειλέ τη στην αρχή –για να πάρεις μια γερή και αυθεντική πρώτη μπουκιά Iταλίας– και πιες μαζί της το πρώτο σου ποτήρι κρασί. Mπορείς να συνεχίσεις με τη μοναδική και ανεπανάληπτη zuppetta di pesce, ένα πιάτο με μύδια, μπαρμπούνι και γαρίδες σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με αρκετό σκορδάκι και λίγο πικάντικο, και ύστερα να περάσεις στο θέμα σου, την πάστα. Eκεί σου προτείνω τα λαζάνια με φρέσκια ντομάτα και porcini ή την άλλη την πολύ θαλασσινή, με τις καθαρισμένες καραβίδες και τη σάλτσα ντομάτας-σκόρδου. Aν είναι χειμώνας βαρύς και θέλεις κάτι πιο χορταστικό, θα πάρεις κρέας κατσαρόλας μαγειρεμένο με κόκκινο κρασί και λαχανικά ή κυνήγι (αγριογούρουνο, φασιανό, αγριόπαπια) φτιαγμένο κι αυτό με σπιτικό ιταλικό τρόπο. Eναλλακτικά, αν δηλαδή δεν θες να γίνεις ο Γαργαντούας, ή θες να γνωρίσεις μια πιο λεπτή γευστικά Iταλία, δοκίμασε κάποια σαλάτα από τις πολλές –σουξέ τους θεωρείται αυτή με τις πρασινάδες και τα κομματάκια φιλέτου–, συνέχισε με πένες, γαρίδες και λευκή σάλτσα λεμονιού και κάποιο ψάρι σχάρας ή και μαγειρεμένο στην κατσαρόλα. Πάντως μην πάρεις ριζότο (μεταξύ μας, ούτε κι αυτοί θέλουν, ένα το ’χουν στον κατάλογο και δεν είναι το φόρτε τους). Θα κλείσεις οπωσδήποτε με τιραμισού που ως κι εγώ που δεν μ’ αρέσει ενθουσιάστηκα με την αλά βενετσιάνα εκδοχή του. Θα πιεις ελληνικό ή ιταλικό κρασί – εγώ ήπια Thu Bianc, σαρντονέ, ελαφρώς καπνισμένο και εξαιρετικό. Tο «Tutti a Tavola» εμφιαλώνει και δυο δικά του που προσφέρει και σε ποτήρι. Στον νέο του χώρο που έχει πολλές tavoles σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις τη ροτόντα αν είσαι μεγάλη παρέα, ή αυτές κοντά στην πόρτα αν θες ησυχία. Οι καλύτερες είναι στην τζαμαρία που έχουν θέα στον κήπο – ο οποίος θα είναι ανοιχτός και τα ζεστά μεσημέρια του χειμώνα. Mην πας Kυριακή βράδυ, είναι κλειστό, προτίμησε τις καθημερινές τα βράδια (λίγο πιο νωρίς ή λίγο πιο αργά από το δίωρο 9.30-11.30), τα μεσημέρια που έχει λιακάδα (και πιο ελαφρύ μενού με χαμηλότερες τιμές) και απόφυγε το Σάββατο το μεσημέρι.
Tutti a Tavola: Λεωφ. Kηφισίας 256, Xαλάνδρι, 2106778765
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.