Θεματα

19 coffee spots που πρέπει να ξέρεις

Ανακάλυψε τον αγαπημένο σου καφέ και το επόμενο στέκι σου

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 672
15’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kafes-anoigma.jpg

Εφημερίδα
Τα urban spots της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

efimerida_1.jpg
efimerida_2.jpg
efimerida_3.jpg
efimerida_4.jpg

O καφές είναι μια μυστήρια υπόθεση, αν τον αγαπάς πολύ. Δεν θέλει μόνο να τον απολαμβάνεις στη σωστή θερμοκρασία, στις δόσεις που πρέπει και στις ποικιλίες που επιθυμείς. Ζητάς κάτι παραπάνω, ένα μέρος που αισθάνεσαι πως είναι το κατάλληλο για να τον απολαύσεις. Σερβίροντας 16 διαφορετικά είδη καφέ, η Εφημερίδα ATH και η Εφημερίδα SKG, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, είναι τα urban spots που διαλέγει όποιος θέλει να χάνεται μέσα στο πλήθος αλλά να διατηρεί παράλληλα και την ιδιωτικότητα των στιγμών του. Να νιώθει την παρέα αλλά να έχει και την άπλα του. Να χαζεύει τα έργα τέχνης στους τοίχους και να διαβάζει στους τοίχους τις σκέψεις, τα συνθήματα και τις αφιερώσεις των ανθρώπων που πέρασαν από εκεί και έγραψαν με μαρκαδοράκι. Να συνοδεύει την κούπα και το φλιτζάνι του με προσιτές νοστιμιές όπως μια ομελέτα, μπαγκέτα και pancake της αρεσκείας του, αν δεν του φτάσουν τα μπισκοτάκια που έρχονται ούτως ή άλλως. Να πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω το να είναι coffee lover διαλέγοντας το κοκτέιλ Espresso Martini με καφέ, βότκα και λικέρ. Να ξέρει πως take away δεν σημαίνει λιγότερη φροντίδα. Να αισθάνεται το ίδιο άνετα είτε θέλει να πεταχτεί για ένα γρήγορο πέρασμα είτε θέλει να λιώσει στο άραγμα. Μήπως για αυτό έγινε ένα αγαπημένο μέρος που διαλέγουν όσοι έχουν αδυναμία να «κεντράρουν» στην πόλη; Σκεφτείτε το, αφού την επισκεφτείτε.

● Εφημερίδα ATH: Βησσαρίωνος 9 & Σίνα 6, Αθήνα, facebook.com/EfimeridaATH
● Εφημερίδα SKG: Φιλικής Εταιρίας 11, Θεσσαλονίκη, facebook.com/EfimeridaCafe


Coffee Lab
Ταξιδεύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο για τα καλύτερα χαρμάνια

coffee_lab_1.jpg
coffee_lab_2.jpg
coffee_lab_3.jpg

Tα Coffee Lab ξεκίνησαν από τη Χαλκίδα το 2009, ως το πρώτο και αυθεντικό coffee shop 3ης γενιάς, προσφέροντας ροφήματα από ιδιαίτερες ποικιλίες καφέ μοναδικής προέλευσης (single origin). Το πρώτο κατάστημα, πολύ γρήγορα, προσέλκυσε το ενδιαφέρον και καθιερώθηκε ως το καθημερινό σημείο συνάντησης της περιοχής. Εμπνευστής και ιδιοκτήτης των Coffee Lab, ο Barista Champion 2008 - 2009, Στέλιος Ρουμελιώτης, με εμπειρία άνω των 12 ετών στον χώρο του καφέ, και έχοντας παράλληλα διατελέσει υπεύθυνος εκπαίδευσης και στέλεχος παραγωγής σε μεγάλες εταιρείες του χώρου, δημιούργησε ένα αυθεντικό street concept του 3ου κύματος του καφέ (3rd wave coffee movement).

Ο ίδιος λέει: «Ταξιδεύουμε σ’ όλο τον κόσμο, στα μέρη που οι κόκκινοι καρποί του καφέ ωριμάζουν νωχελικά, στις πλαγιές των βουνών του Ισημερινού. Από τον τροπικό του Αιγόκερω μέχρι τον τροπικό του Καρκίνου συναντάμε τις καλύτερες ποικιλίες καφέ. Γνωριζόμαστε με τους μικρούς παραγωγούς, δημιουργούμε σχέσεις και ανταλλάσσουμε γνώσεις για τα μυστικά του καφέ. Σεβόμενοι το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία (sustainability) κλείνουμε την καλύτερη σοδειά τους, από τους ανώτερης ποιότητας μονοποικιλιακούς καφέδες, Arabica 100% (direct trade). Έτσι φέρνουμε στους φίλους των Coffee Lab εξαιρετικής ποιότητας καφέδες με ονομασία προέλευσης (traceability)». 

Στα Coffee Lab η μεγάλη διαφοροποίηση αφορά στη φιλοσοφία όσον αφορά στην ποιότητα των προϊόντων. Ο επισκέπτης τους έχει τη δυνατότητα να διαλέξει ανάμεσα σε 4 προτάσεις από μονοποικιλιακούς καφέδες και δεν υπάρχουν χαρμάνια άγνωστης προέλευσης.
 
Επίσης, η σοκολάτα είναι αυθεντική από την καλύτερη ποιότητα κακάο κι όχι σκόνη, ενώ οι ποικιλίες τσαγιού δεν είναι επεξεργασμένες αλλά εντελώς φυσικές, έρχονται από την Ινδία και τις άλλες χώρες της Ανατολής και συνδυάζουν εξαιρετικές ευεργετικές ιδιότητες και αρώματα.
 
Σήμερα τα Coffee Lab αποτελούν την πιο δυναμική αλυσίδα, με περισσότερα από 85 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, και με μεγάλο αριθμό νέων, υπό κατασκευή. Μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους 4 νέα καταστήματα στην Κύπρο  ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα λειτουργούν τα πρώτα Coffee Lab και στην Αίγυπτο. www.coffeelab.gr


Chain Coffee Company
Η διαδρομή του καφέ ολοκληρώνεται εδώ

chain-8.jpg
chain-9.jpg
chain-14.jpg
chain-18.jpg

Κι έρχεται η μέρα που στο 79 της Λεωφόρου Μαραθώνος ξεκινάμε εντατικά μαθήματα, με σκοπό να μάθουμε τα πάντα για την αλυσίδα του καφέ, αλλά και τι «ψήνεται» έως ότου φτάσει στο φλιτζάνι μας. Ποικιλίες από τη Βραζιλία ως τη Γουατεμάλα προσγειώνονται στο Γέρακα και έννοιες όπως το Specialty Coffee και η ποιότητα έναντι της ποσότητας γίνονται πλέον όλο και καλύτερα αντιληπτές. Η μοναδικότητα της κούπας σου αλλά και ο σεβασμός που τηρείται στην αλυσίδα του καφέ παραμένουν αναμφισβήτητα αναλλοίωτα. Ο φραπέ και ο νες αντικαθιστώνται από μοναδικά blends και όλοι αναζητούν πλέον το ποτήρι με το τιρκουάζ καπάκι. Στο Chain θα εκτιμήσεις όσο πουθενά τον ποιοτικό καφέ και θα μυηθείς σε αυτόν από τους Master του είδους. Η μοναδική μηχανή τους φτιάχτηκε αποκλειστικά για αυτούς στην Αμερική. Ο Δημήτρης, ο Κώστας και ο Δημήτρης αν κάτι δεν διαπραγματεύονται είναι ότι κάθε φορά που επιλέγεις το Chain θα απολαμβάνεις την ίδια μοναδική εμπειρία καφέ. Για να διατηρηθεί όμως η ποιότητα σε όλους τους κρίκους της αλυσίδας, χρειάζεται ένα πολύ βασικό στοιχείο! Συνεργασίες με ανθρώπους που έχουν μεράκι για αυτό που κάνουν. Το ιδανικό food pairing γίνεται με χειροποίητα κρύα snacks που παρασκευάζονται καθημερινά. Αρκάδες τυροκόμοι φέρνουν για το Chain μοναδικά τυριά και αλλαντικά, με μόνη προϋπόθεση να έχουν το αποκλειστικό προνόμιο απόλαυσής τους οι θαμώνες του Chain. Σπιτικά χειροποίητα γλυκά για τους αμαρτωλούς και υγιεινά πρωτεϊνούχα snacks για εκείνους που έχουν ασπαστεί το fitness έχουν επίσης μια μοναδική θέση στην αλυσίδα. Τα παιδιά προσπαθούν κάθε μέρα για το καλύτερο. Κι εδώ που τα λέμε, το καταφέρνουν και με το παραπάνω. Τι περιμένεις λοιπόν; Σπεύσε! 

● Λ. Μαραθώνος 79, Γέρακας, 2106048001, fb: Chain Coffee Company, Insta: chain_coffee_company


The MoB
Το all day στέκι των βορείων προαστίων

-o-3.jpg
-o-6.jpg
-o-7.jpg

All day café bar με φίλους από όλα τα βόρεια προάστια, όχι μόνο για την προνομιακή του τοποθεσία αλλά και για την αισθητική του, τη φιλοξενία του και όλα τα ωραία που προσφέρει. Η μέρα στο The MoB ξεκινάει από νωρίς, από τις 9 το πρωί με καλοφτιαγμένο premium 100% arabica  καφέ, και από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 12 το βράδυ η κουζίνα του προτείνει εξαιρετικά πιάτα, όπως τη φοβερή ιταλική pizza με χειροποίητο ζυμάρι που έχει γίνει talk of the town στο Μαρούσι και όχι μόνο. Το μενού περιλαμβάνει ακόμη φρέσκες σαλάτες, νόστιμα burgers, pasta και άλλα, όλα τους ποιοτικά και φτιαγμένα με άριστες πρώτες ύλες. Το The Mob είναι ιδανικό, επίσης, και για ένα απογευματινό κρασάκι μετά τη δουλειά ή τα ψώνια ή για ένα κοκτέιλ, με τη λίστα να περιλαμβάνει εκτός από τα κλασικά και κάποια ιδιαίτερα δημιουργικά signatures. Κάθε Σάββατο τις μουσικές επιλέγει dj και όσο χειμωνιάζει το The MoΒ θα διοργανώνει πάρτι και live, για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα του στο Facebook.

● Βορέα 8, Μαρούσι, 2108067942, fb: The Mob


Ante Post
Η άκρως γοητευτική γωνιά του Κολωνακίου

ante-post-1-2-1.jpg
ante-post-1-2-4.jpg
ante-post-1-2-5.jpg

Λένε πως η καλαισθησία και το καλό γούστο δεν μπορούν να κρυφτούν και αυτό ισχύει για το πολύ γοητευτικό ANTE POST. Την επιμέλεια του χώρου αλλά και τα έργα τέχνης που φιλοξενούνται σε αυτόν έχει επιμεληθεί ο αρχιτέκτονας και ζωγράφος Σπύρος Διβάρης, ο οποίος, μιας και δεν είναι του «χώρου» όπως λέει ο ίδιος, λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί ως «επισκέπτης». Ό,τι θα άρεσε σε εκείνον αν ήταν πελάτης. Και να που το γούστο του αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες ανθρώπους. Από τον πολύ ποιοτικό καφέ Portioli, τις ποικιλίες τσαγιών και ροφημάτων, μέχρι την υψηλής ποιότητας κουζίνα, η οποία πάντα με εξαιρετικά υλικά ετοιμάζει σαλάτες, πίτσες, ποικιλίες αλλαντικών και τυριών, σάντουιτς (και ανοιχτά), ενώ το επόμενο διάστημα θα συμπεριλάβει στο μενού και κάποια ζεστά πιάτα. Όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά συνοδευτικά για τα εκλεκτά κρασιά, ποτά και κοκτέιλ, με το ANTE POST να ακούει αρκετή κλασική μουσική και να μένει ανοιχτό μάλλον έως αργά, αν και εμείς σας προτείνουμε να το συναντήσετε την καλύτερη, ίσως, ώρα της ημέρας: Κάπου στο απόγευμα, μετά τη δουλειά. Θα το αγαπήσετε.   

● Πατριάρχου Ιωακείμ 46 &Πλουτάρχου, Κολωνάκι, 2107237378, fb: ANTE POST


Streetwise
Οι καλύτερες ιστορίες καφέ συμβαίνουν στην Πετρούπολη

streetwise_1.jpg
streetwise_3.jpg
streetwise_2.jpg

«Στέκια» γίνονται τα μέρη εκείνα που έχουν μια καλή ιστορία να σου αφηγηθούν. Η ιστορία του Streetwise ήταν τόσο καλή και τόσο ακαταμάχητα νόστιμη που δεν ήρθαν μόνο άνθρωποι από τη γύρω περιοχή για να την ακούσουν, αλλά από όλη την Αθήνα. Όλοι θέλαμε να δούμε από κοντά το μυστικό που κάνει τόσο επιτυχημένα τα Streetwise cocktails. Μα πάνω απ’ όλα θέλαμε να μάθουμε τι δίνει σε αυτό το όμορφο στέκι της Πετρούπολης τη φήμη ενός από τα καλύτερα coffee spots της πόλης. Καθημερινά λοιπόν στο Streetwise θα βρεις 3 διαφορετικές ποικιλίες καφέ (της κορυφαίας εταιρείας TAF), δύο σταθερές και μία που παίζει ρόλο… guest star. Αυτό σημαίνει ότι ανά δύο εβδομάδες σε περιμένει και ένας διαφορετικός single estate καφές. Αν δυσκολεύεσαι να διαλέξεις ανάμεσα στις ποικιλίες, απλά ζήτα βοήθεια από το εξειδικευμένο προσωπικό. Κι επειδή είναι σίγουρο ότι όλες τις ποικιλίες θα τις αγαπήσεις, μάθε ότι όλα τα χαρμάνια υπάρχουν και σε συσκευασίες των 250γρ. για να τους απολαμβάνεις και στο σπίτι. Αν και μέσω της υπηρεσίας delivery “Inside the Box” (το μικρό αδερφάκι του Streetwise) ο specialty coffee roasted by TAF και το ποιοτικό comfort food φτάνουν έως την πόρτα σου καθημερινά 08.00-22.00.

● 25ης Μαρτίου, 210 5019559, www.streetwisebar.gr, Fb: @streetwisebar, instagram: streetwisebar


G Café Bar
Το διακριτικό και κοσμοπολίτικο στέκι του Γιώργου Δουδέση

g_cafe_1.jpg
g_cafe_2.jpg
g_cafe_4.jpg
g_cafe_3.jpg

Το στιλάτο και ζεστό G Café Bar φέρει την υπογραφή του Γιώργου Δουδέση και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Ατμοσφαιρικό και κοσμοπολίτικο, μεσοτοιχία με το φημισμένο κομμωτήριο του Γ.Δ., αποτελεί meeting point από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Θα απολαύσετε τον εξαιρετικό καφέ Buondi ο οποίος συνοδεύετε από το φημισμένο πια κέικ πορτοκάλι, όπως πάντα νόστιμη διεθνή κουζίνα, καλοφτιαγμένο brunch, αλλά και δημιουργικά κοκτέιλ στη συνέχεια της ημέρας. Με θαμώνες κατοίκους της γειτονιάς του Κολωνακίου, ανθρώπους που διατηρούν το χώρο εργασίας τους, καθώς και ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, της τέχνης και της μόδας, το G είναι διακριτικό και έτσι ακριβώς θα σας φερθεί. Από τις σελίδες του στο Facebook και στο Instagram μπορείτε να ενημερώνεστε για τα live, τα πάρτι και άλλα events που συχνά πραγματοποιεί.

● Βουκουρεστίου 39, 2103629086, www.gcafebar.gr, fb: Georgios Doudessis G Café Bar,
Insta: gcafebar


Foyer espresso bar
Ο καφές στα καλύτερά του σε έναν μοντέρνο και hip χώρο

foya_1.jpg
foya_2.jpg
foya_3.jpg

Μοντέρνος, φιλόξενος και hip χώρος, με επιρροές από τα ευρωπαϊκά new age specialty coffee shops, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, μεταξύ του ιστορικού θεάτρου Ρεξ και του κινηματογράφου Ideal. Δεν είναι καθόλου τυχαία τα σχόλια επισκεπτών σε διεθνείς ταξιδιωτικές σελίδες, που έχουν να το λένε για τον εξαιρετικό του καφέ. Το Foyer αποτελεί ένα multi-roaster specialty espresso bar, το οποίο φιλοξενεί διακεκριμένους coffee roasters από διάφορες πόλεις της Ευρώπης που εναλλάσσονται ανά διαστήματα, ενώ οι εκπαιδευμένοι επαγγελματίες baristas θα απαντήσουν σε κάθε σου απορία σχετικά με τον καφέ. Μάλιστα, θα σου δώσουν και πολύτιμες συμβουλές για να αγοράσεις τους κόκκους καφέ που σερβίρονται και ακόμη περισσότερους, μαζί με τον ανάλογο εξοπλισμό, για να απολαμβάνεις τον καφέ σου στο σπίτι ή στο γραφείο.
 
Δίπλα στον καφέ επάξια στέκονται σνακ και γλυκά, μεταξύ των οποίων και vegan επιλογές, όπως chia pudding, banana bread ή ωμοφαγικές μπάρες δημητριακών, τα οποία φτιάχνονται εδώ και είναι πάντα φρέσκα ή σε συνεργασία με επιλεγμένα τοπικά ζαχαροπλαστεία ή εστιατόρια. Tip: Το lounge στον πρώτο όροφο του μαγαζιού είναι ιδανικό για διάβασμα.
 
● Πανεπιστημίου 46, 2103800047, fb: Foyer Espresso Bar, insta: foyer.espressobar


Eighteen Screen
Πάθος και συνεχής εξέλιξη στον καφέ

18_2.jpg
18_3.jpg
18_1.jpg

Το 2009 δημιουργήθηκε το Eighteen Screen Coffee Roastery, ένα specialty coffee project με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές του SCA (Specialty Coffee Association), που αφορούν τη συγκομιδή, την επεξεργασία και το καβούρδισμα. 
Ο πιστοποιημένος Barista Roaster Γιάννης Γκιουρτζιάν έχει πάθος για τον καφέ και με οδηγό αυτό και τη δημιουργικότητά του φέρνει στο μοναδικό Eighteen Screen την καλύτερη ποιότητα. Όντας στο τιμόνι των ΗΒΑ (Hellenic Barista Association), First Crack Coffee & Mont Blanc Coffee Roasters  εξελίσει αυτό το πάθος μέσω της σκληρής δουλειάς. Στο Eighteen Screen επιλέγονται πάντα καφέδες μοναδικής προέλευσης και single estate, single origin καθώς και microlots από μικροκαλλιεργητές ανά τον κόσμο, έτσι ο καφές έγινε αμέσως αγαπητός και το Eighteen Screen σημείο αναφοράς. Εδώ οι άνθρωποι προσπαθούν να ψάχνονται και να εξελίσσονται καθημερινά σε ό,τι αφορά τον καφέ, ενώ θα απολαύσετε και νόστιμα σνακ τα οποία παρασκευάζονται πάντα με φρέσκα υλικά.

● Τζαβέλλα 88, Πειραιάς, 2104120631, www.eighteenscreen.gr, fb: EighteenScreen Coffee Roastery


Geppetto The Bar
Μονοποικιλιακός καφές και τέλεια πρωινά για να αρχίσει η μέρα σου όπως πρέπει

geppeto_1.jpg
geppeto_3.jpg
geppeto_2.jpg

Έγινε πρώτα γνωστό για τα cocktails και τις κεφάτες μουσικές που έκαναν και τις πιο αδιάφορες νύχτες να μοιάζουν μαγικές. Έπειτα, ήρθαν τα πλουσιοπάροχα brunch (καθημερινά 09.00-17.00) και στην οδό Στίλπωνος τα μεσημεριανά διαλείμματα άρχισαν να έχουν τη μυρωδιά ξεφουρνισμένης πίτσας και λαχταριστών μακαρονάδων. Αυτό που μετέτρεψε όμως το Geppetto σε στέκι ήταν τα πρωινά που άρχιζαν με το άρωμα του καφέ. Στο Geppetto θα πιεις μονοποικιλιακό καφέ από το Περού (εντελώς δυσεύρετο στην Αθήνα), ολόσωστα φτιαγμένο μια που την παρασκευή του αναλαμβάνουν εξειδικευμένοι baristi. Αυτός ο τέλειος καφές θα φτάσει στο τραπέζι σου με το συνοδευτικό που του αξίζει: κρουασάν βουτύρου ή σπιτικό κέικ, που ψήνεται εδώ καθημερινά και μοσχοβολάει. Κι αν δεν σου φτάνει αυτό, επίλεξε μια από τις προτάσεις των πλούσιων πρωινών, που περιλαμβάνουν τα άπαντα του αυγού. Πόσο καλύτερα να αρχίσει η μέρα σου;

● Στίλπωνος 2, Παγκράτι, 2107525665, Fb: @geppettothebar


Zaf 
Το στέκι που άλλαξε για πάντα την πλατεία Αγίας Ειρήνης

zaf-1.jpg
zaf-4.jpg
zaf-6.jpg

Πέρασαν κιόλας 6 χρόνια από την ημέρα που το ZAF εμφανίστηκε στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και άλλαξε την εικόνα της περιοχής. Χαλαρό άραγμα το πρωί, πάρτι μετά, φλερτ και πάντα μια διάθεση ότι κάτι καλό θα συμβεί. Με την ίδια διάθεση συνεχίζει και σήμερα το ZAF, φροντίζοντας πάντα να μας έχει τα καλύτερα. Από τον εξαιρετικό 100% Arabica καφέ Buondi, τα πλούσια brunch που σερβίρονται καθημερινά 10.30 με 13.30, τη χορταστική κουζίνα με σαλάτες, burgers, κλαμπ σάντουιτς κ.λπ., τα δημιουργικά κοκτέιλ, τις ωραίες μουσικές και τα events, σε ένα μαγαζί που έχει πάντα κόσμο. Extra tip: Το ZAF φέρνει άρωμα Oktoberfest στην πόλη και μέχρι και τις 30/9 μπορείτε να απολαύσετε 1 πλατό λουκάνικων με 2 παγωμένες Kaiser Pilsner μόνο με €10!  
 
● Αγίας Ειρήνης 8, fb: ZAF café-bar


Άρωμα Πλατείας
Το στάνταρ στέκι για καλό καφέ στη Νέα Σμύρνη

aroma_1.jpg
aroma_2.jpg
aroma_3.jpg

Αγαπημένο και κλασικό στέκι πάνω στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, εδώ και χρόνια ξυπνάει τους κατοίκους της περιοχής με τον αρωματικό καφέ και τα πλούσια πρωινά του. Εδώ θα απολαύσεις το special gourmet της εταιρείας Hausbrandt, 100% Arabica, μια ειδική ποικιλία που μπορείς να βρεις μόνο σε πολύ προσεκτικά επιλεγμένα coffee spots ανά την Ελλάδα. Στο Άρωμα Πλατείας ο καφές είναι μεγάλη υπόθεση για αυτό εξίσου μεγάλη προσοχή έχει δοθεί και σε ό,τι τον συνοδεύει. Αυτό σημαίνει αχτύπητα πρωινά και τα άπαντα του brunch, που σερβίρεται κάθε Σαββατοκύριακο από τις 11.00 έως τις 17.00 και έχει ό,τι λαχταράει η όρεξή σου. Από γλυκά και αλμυρά pancakes μέχρι croquet madame και εκπληκτικά σάντουιτς (δοκίμασε οπωσδήποτε το sandwich stake με… κόντρα μοσχαρίσια μπριζόλα!). Όλα αυτά μπορείς να τα απολαύσεις στα τραπεζάκια της πλατείας κάτω από τη δροσερή σκιά του πλάτανου τα καλοκαίρια, ή στη θαλπωρή του τζακιού τα κρύα πρωινά του χειμώνα, μαζί με jazz, blues και soul ήχους. Tip: Το Άρωμα Πλατείας φημίζεται επίσης για τα ανατρεπτικά live του που γεμίζουν με μαύρες και groovy μουσικές τα βράδια της Τετάρτης. Φέτος, τα live ξεκινούν στις 3 Οκτωβρίου

 ● 25ης Μαρτίου, Πλ. Ν. Σμύρνης, 2109357505, Fb: @Music.Café.Food.BAR


Hacienda
Ωραία all day ζωή στη Νέα Φιλαδέλφεια

hacienda-2x1-2-1.jpg
hacienda-2x1-2-3.jpg
hacienda-2x1-2-5.jpg

Πολύχρωμο, ζεστό και νεανικό, το Hacienda αποτελεί μία από τις καλύτερες προτάσεις όχι μόνο για τη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και για τις γύρω περιοχές. Ο καφές φτιάχνεται όπως πρέπει, με μεράκι και εμπειρία, και δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι πιο πολλοί προτιμούν να τον πίνουν εδώ (ή και να τον παίρνουν στο χέρι). Με το ίδιο μεράκι, αλλά και με προσεκτική επιλογή στις πρώτες ύλες, φτιάχνονται και τα διάφορα σνακ και πιάτα, από τα κλαμπ σάντουιτς και τις νόστιμες πίτσες, μέχρι τις ποικιλίες λουκάνικων ή αλλαντικών και τυριών, ιδανικές για να συνοδεύσετε την μπίρα σας (εκτός από ετικέτες, το Hacienda διαθέτει και 7 βαρελίσιες). Ο κατάλογος προτείνει και κοκτέιλ, κάποια εκ των οποίων signatures, οι μουσικές είναι φάνκι, σόουλ, τζαζ, ροκ, τα Σάββατα όλο και κάποιο παρτάκι μπορεί να γίνει. Ωραία ζωή.

● Σαρδέων 3, Νέα Φιλαδέλφεια, 2102533754, fb: Hacienda all day bar


Kapu  
Βόλτα στο κεφάτο και πολύχρωμο all day bar του Ελληνικού

capu_1.jpg
capu_2.jpg

Ένα πολύ ιδιαίτερο και κεφάτο all day bar, μια ανάσα από το μετρό του Ελληνικού, στεγασμένο σε μια όμορφη μονοκατοικία με έναν πανέμορφο κήπο. Εδώ όλοι οι καλοί χωράνε και δεν ενοχλείται κανείς από κανέναν – υπάρχει ράμπα για καροτσάκια, ενώ είναι και pet friendly. Θα απολαύσετε ποιοτικό καφέ Ipanema, καλοφτιαγμένα σνακ όπως ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, πίτες αλλά και γλυκά και όσο περνάει η ώρα το Kapu αρχίζει να παίρνει περισσότερο μπαρ χαρακτήρα, με πλούσιο κατάλογο κοκτέιλ και πολλές ετικέτες από μπίρες. Όταν χειμωνιάσει λίγο θα αρχίσει και τα live με latin, rock, reggae και blues μπάντες, γι’ αυτό να γίνετε φίλοι στο Fb να τα μαθαίνετε εγκαίρως. Καθημερινά από τις 11 το πρωί έως αργά.
 
● Χαλδείας 34, Ελληνικό, 2109606760, fb: Kapu coffee-drinks-cocktails 


Mojo 
Βόλτα για καφέ στον μουσικό κήπο της πόλης

mojo_1.jpg
mojo_2.jpg

Το ξέρεις ως το μπαρ που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην αθηναϊκή νύχτα. Αλλά το Mojo δεν είναι μόνο αυτό. Η όμορφη και δροσερή του αυλή, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ο μουσικός κήπος της Αθήνας, αποτελεί μια μικρή όαση στο κέντρο της πόλης για να απολαύσεις έναν άκρως ποιοτικό καφέ TAF, φτιαγμένο από τους εκπαιδευμένους bartenders του Mojo. Αν πάλι είσαι φίλος του τσαγιού, θα βρεις βιολογικά τσάγια Chelsea, ζεστά και κρύα, αλλά και εξίσου ποιοτικά και νόστιμα σνακ. Να θυμάσαι ότι η αυλή θα μείνει ανοιχτή περίπου μέχρι το τέλος Οκτώβρη, αλλά και μετά ένα κομμάτι της θα στεγαστεί, για μοναδικές στιγμές ρομαντζάδας υπό τους ήχους κάποιας βροχής.  

● Παπαδιαμαντοπούλου 36, Ιλίσια, 2107757033, fb: Mojo Club 


Κόκκοι Café 
Το παρεΐστικο στέκι της Ασκληπιού

kokkoi.jpg

Συζητήσεις επί συζητήσεων, γνωριμίες, μικρά απογευματινά παρτάκια και πολύ χαλαρή ατμόσφαιρα. Με δυο λόγια αυτοί είναι οι Κόκκοι, αγαπημένο στέκι στο κέντρο ήδη από το 2002. Από τις 9 το πρωί θα σας σερβίρει καλοφτιαγμένο καφέ Arabica που προμηθεύεται στη λογική του fair trade (δίκαιο εμπόριο), θα σας προσφέρει κρύα σάντουιτς, νόστιμα ντακάκια, σαλάτες αλλά και ποικιλία, πάντα με προσοχή στην ποιότητα, ενώ το απογευματάκι μέχρι και τη μία-δύο που μένει ανοιχτό, είναι ιδανικό για χαλαρό ποτάκι, ένα κρασί, μία ρακή, με διακριτικές φάνκι, σόουλ, τζαζ και ροκ μουσικές. Τίμιο.

● Ασκληπιού 39, 2103641981, fb: Κόκκοι Café


Alley Café Bistro
Το μικρό μυστικό της πόλης με τον σπουδαίο καφέ

alley-1.jpg
alley-4.jpg

Γλυκό σαν παριζιάνικο μπιστρό, το Alley Bar αποτελεί μια νότα αισιοδοξίας στην πόλη. Σαν μια μικρή νησίδα αναζωογόνησης, θα σας προσφέρει έναν από τους καλύτερους καφέδες του κόσμου: τον πολυβραβευμένο ιταλικό Filicori Zecchini, διά χειρός, μάλιστα, του φημισμένου εκπαιδευτή bartenders Θοδωρή Βρύνια. Στο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του Alley Bar θα απολαύσετε ακόμη βιολογικά τσάγια, ποιοτικά σπιτικά γλυκά, σνακ που παρασκευάζονται την ώρα της παραγγελίας πάντα με φρέσκα υλικά, αλλά και δημιουργικά κοκτέιλ και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών όσο περνάει η ώρα. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

● Έβρου 49, Αμπελόκηποι, 2107700171, fb: ALLEY CAFÉ & BAR 


Καφέ Χαμόγελο
Σπιτική ατμόσφαιρα και εκλεκτός καφές

_mg_1623.jpg
_mg_1706.jpg

Στο κέντρο του Πειραιά, πίσω από το δημαρχείο, στην ήσυχη οδό Αλκιβιάδου θα συναντήσετε αυτό το καφέ που είναι αυτό που λέμε «σπιτικό». Το χαμόγελο, που έχει και στο όνομά του, είναι αληθινό, οι άνθρωποι πραγματικά ευγενικοί και φιλόξενοι. Θα σας προσφέρουν την πιο πολύτιμη ποικιλία του καφέ TAF, θα απολαύσετε καλοφτιαγμένα και δυναμωτικά brunch, θα επιλέξετε από μια πλούσια ποικιλία τσαγιών kai οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τις φημισμένες του σοκολάτες! Στα must και τα χειροποίητα γλυκά που φτιάχνονται καθημερινά εδώ, η φανταστική σπιτική λεμονάδα, αλλά και τα πιάτα που θα σας προτείνει ο κατάλογος, πίτσα, σαλάτες μπαγκέτες κ.α., που ετοιμάζονται με τα πιο φρέσκα υλικά που θα διάλεγε κανείς και για το σπίτι του. Και κάτι πολύ σημαντικό: Απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα. Αυτό είναι το Καφέ Χαμόγελο που είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 7.30 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

● Αλκιβιάδου 137, Πειραιάς, fb: Καφέ Χαμόγελο, Insta: cafe_hamogelo


Cupaki 
Στην Μπενάκη να κάνεις οπωσδήποτε στάση για καφέ

_mg_7870.jpg

Και μόνο που βλέπεις τον κόσμο που το προτιμά καθημερινά, καταλαβαίνεις ότι κάτι καλό γίνεται εδώ. Μικρό και καλοβαλμένο, το Cupaki είναι η όαση για εσένα που θέλεις καλό ποιοτικό καφέ, είτε για να τον απολαύσεις εδώ είτε για να τον πάρεις μαζί σου. Τα παιδιά έχουν πάθος αλλά και εξειδίκευση με τον καφέ, φέρνουν διαφορετικό μονοποικιλιακό κάθε μήνα, αλλά φροντίζουν, επίσης, να έχεις καθημερινά φρέσκα νόστιμα σάντουιτς, προτάσεις για πρωινό, φανταστικά κέικ, μηλόπιτες, χειροποίητες μπάρες και άλλα πολλά. Το Cupaki είναι το αγαπημένο στέκι της γειτονιάς, ανοίγει από νωρίς το πρωί στις 7 και όλα τα ωραία του θα σας τα φέρει με χαμόγελο και στο γραφείο.

● Εμ. Μπενάκη 9, 2103810123, fb: Cupaki Street Espresso

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ