- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μελιτζάνες, μια αγάπη για το καλοκαίρι
Όταν οι μελιτζάνες κλείνουν ραντεβού με την ιταλική παρμεζάνα τότε η Μεσόγειος αναστατώνεται
Όταν οι μελιτζάνες κλείνουν ραντεβού με την ιταλική παρμεζάνα τότε η Μεσόγειος αναστατώνεται. Αποκαλύπτουμε τις λεπτομέρειες της σχέσης τους μπουκιά -μπουκιά...
Υλικά
4-5 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε φέτες ( περίπου 1εκ. )
6 μέτριες ώριμες ντομάτες για σάλτσα, ψιλοκομμένες ( ή περασμένες στο μπλέντερ)
1 σκελίδα σκόρδο
1φλυτζ.κ. ξίδι
1 κ.κ. μουστάρδα
300 γρ, τριμμένη παρμεζάνα
1κ.σ. κάππαρη
10-15 φύλλα βασιλικού
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο επιπλέον για να αλείψουμε τις μελιτζάνες
Πώς τις φτιάχνουμε
Αφήνουμε τις μελιτζάνες μέσα σε νερό με αλάτι για ½ ώρα να ξεπικρίσουν.
Ανάβουμε το γκριλ. Στρώνουμε στο ταψί του φούρνου μια λαδόκολλα. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες και τις αλείφουμε με λάδι. Τις αφήνουμε στο γκριλ και τις γυρίζουμε και από τις δυο πλευρές να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.(Μπορούμε απλώς να τις τηγανίσουμε αλλά στο φούρνο το φαγητό γίνεται πιο ελαφρύ).
Ρίχνουμε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα με καπάκι τσιγαρίζουμε το σκόρδο, διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο φλιτζανάκι με το ξίδι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε αμέσως γιατί πετάγονται παντού λάδια. Το αφήνουμε για 4’-5΄ και ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Σε ένα πιρέξ (στρογγυλό 24 εκ.) ρίχνουμε στο πάτο λίγη παρμεζάνα, 2-3 κουταλιές σάλτσα και βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες. Στη συνέχεια ρίχνουμε πάλι λίγη σάλτσα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα, προσθέτουμε λίγα φύλα βασιλικού χοντροκομμένα, λίγη κάππαρη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ψήνουμε στους 180ο για 10-15 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει καλά, στολίζουμε με μερικά φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε. Μπορούμε να το φτιάξουμε από το πρωί και να το σερβίρουμε στο βραδινό τραπέζι. Είναι ένα πιάτο που τρώγεται και την επόμενη μέρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.