- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ένας χασάπης στη Νέα Υόρκη - Ο Salt Bae θα αλατίζει τις μπριζόλες του στο Μανχάταν (εικόνες, video)
«Στην Τουρκία, το να είσαι χασάπης, είναι υποτιμητικό» - Τώρα όλα τα παιδιά θέλουν να γίνουν χασάπηδες
Ο πιο διάσημος χασάπης του κόσμου αλατίζει πλέον τις μπριζόλες του στο Μανχάταν.
Ο Νουσράτ Γκόκτσε - γνωστός ως Salt Bae - άνοιξε στο κέντρο της Νέας Υόρκης το 13ο εστιατόριο της αλυσίδας μπριζολάδικών του, Nur-Est. Και σε έναν τοίχο υπάρχει μια τεράστια εικόνα του πασίγνωστου στο διαδίκτυο meme του Νουσράτ: ο ίδιος, φορώντας ένα λευκό T-shirt και τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου, το δεξί του χέρι ένα V και απ' τις άκρες των δαχτύλων του να πέφτει από ψηλά ένας μικρός καταρράκτης αλάτι.
Ο Νουσράτ γεννήθηκε στην Τουρκία κι έγινε χασάπης. Πέρασαν χρόνια, και σήμερα ο 35χρονος, πρώην χασάπης, έχει γίνει μια διασημότητα στον εικονικό κόσμο και όλοι θέλουν να τον γνωρίσουν στον τρισδιάστατο κόσμο.
«Στην Τουρκία, το να είσαι χασάπης, είναι επάγγελμα χαμηλής κοινωνικής τάξης, υποτιμητικό. Τώρα, χάρη σε μένα, όλα τα παιδιά εκεί θέλουν να γίνουν χασάπηδες» παραδέχθηκε ο ίδιος στους Τάιμς της Νέας Υόρκης.
Συνεργάστηκε με τους σχεδιαστές του Glen and Co. Architecture για να ανοίξει το μπριζολάδικό του εκεί που παλιά ήταν το China Grill, στο κτίριο Black Rock CBS, στην 60 West 53rd St. Θα μπορεί να εξυπηρετεί 150 θαυμαστές - του ίδιου και της κουζίνας του -, τους 80 από τους οποίους σε χώρο, έξω.
Μπριζόλες και άλλα κομμάτια από αρνί και μοσχάρι. Το κρέας θα κόβεται δίπλα στο τραπέζι αυτού που έχει παραγγείλει. Φυσικά, «όλα, στα κάρβουνα». Οπωσδήποτε λουκούμι. Το μενού περιλαμβάνει και κόφτα. Ίσως το ατού είναι ότι θα σερβίρει ο ίδιος ο Salt Bae. Με το λευκό T-shirt του, το μαύρο παντελόνι, τα στρογγυλά μαύρα γυαλιά ηλίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.