- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Μυρσίνη Λαμπράκη δηλώνει: Αργεντινή-Κρήτη …ένα αντικριστό δρόμος!
Και ανάβει φωτιές στα pop-up grill events του Pausa
Είναι και εξαιρετική και πληθωρική! Ο λόγος για τη σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη που άμα βάλει κάτι στο στόχαστρο (της κουζίνας της) δεν το αφήνει μέχρι να μάθει όλα του τα μυστικά. Έτσι έκανε και με το κρέας. Το οποίο τα τελευταία χρόνια γνωρίζει δόξες ενώ τούτη μάλιστα τη σεζόν έχει την τιμητική του με τα περισσότερα εστιατόρια ή να… ψηφίζουν κρέας δαγκωτό ή να του αφιερώνουν πολύ μεγάλο κομμάτι του καταλόγου.
Η Μυρσίνη λοιπόν συνεργάζεται με το γνωστό εστιατόριο Pausa, δημιουργούν μαζί το 1ο Pop-up Grill event, και τις 4 Κυριακές του Νοεμβρίου ανάβουν φωτιές σε αμερικάνικα smoker, κρητικές αντικριστιέρες και περιστρεφόμενες σούβλες.
Και τι δεν ετοιμάζει η πληθωρική μαγείρισσα… Από μπουτάκια κοτόπουλου με πικάντική bloody mary sauce, καπνιστό χοιρινό με αρωματικό ελαιόλαδο από κόλιανδρο και θρούμπι, μοσχαράκι γάλακτος με γιαπωνέζικη σάλτσα ponzu, μέχρι παραδοσιακή καλαματιανή γουρουνοπούλα και ιταλική, γεμιστή πορκέτα ψημένη στη σούβλα. Κι ακόμη, ψήνει προβατίνα στα κάρβουνα με μυστική μαρινάδα, spareribs από Black Angus slow cook, κεμπάπ από την Ούρφα, ωμοπλάτη μαύρου χοίρου σε άλμη από παλαιωμένο vinsanto Σαντορίνης, καπνιστή χοιρινή πανσέτα με καφέ espresso και άλλες πολλές νοστιμιές. Όσοι πιστοί και της τσίκνας αλλά και της Κρητικιάς σεφ σπεύσατε για ένα μοναδικό show με φωτιές, καπνό, κρέας και επιλεγμένα κρασιά, μπίρες και καπνιστά ουίσκι.
*Τα κρέατα, από τις καλύτερες ράτσες ελληνικών και ξένων μοσχαριών, προβάτων και χοιρινών είναι από το φημισμένο κρεοτεχνείο Γεωργιάδης.
Pausa: Αγ. Κωνσταντίνου 46 & Ηφαίστου 3 Μαρούσι, κρατήσεις: 2106180533
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.