- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πάντα μου κάνει εντύπωση που από το opening ακόμη κάποια μαγαζιά μοιάζουν να είναι φτιαγμένα για την επιτυχία. Άλλα πάλι όχι… Το Carpo ανήκει στην πρώτη περίπτωση και από την πρώτη στιγμή που άνοιξε στο Κολωνάκι, τον Νοέμβριο του 2011 κατακλύστηκε από κόσμο. «Πίσω» του η Carpo Hellas που ειδικεύεται εδώ και 20 χρόνια στο εμπόριο, την επεξεργασία και τη συσκευασία ελληνικών αλλά και από όλο τον κόσμο ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων και διαθέτει ένα πανελλήνιο δίκτυο καταστημάτων, ξενοδοχείων, εστιατορίων, εμπόρων-μόνο στην Αττική εξυπηρετούν καθημερινά 300 σημεία!

Στην Αθήνα και στο δικό του κατάστημα, λιτό, όμορφο και με τα προϊόντα μέσα σε τσουβαλάκια να συνθέτουν το ντεκόρ του, καθημερινά είναι γεμάτο. Από κόσμο που έρχεται μέχρι εδώ από τη…μυρωδιά-ο φούρνος τους ψήνει συνέχεια-, από όσους ψάχνουν αποξηραμένα φρούτα-υπάρχει πλούσια ποικιλία, από βερίκοκα μέχρι γκότζι μπέρι-, από όσους λατρεύουν τη χειροποίητη σοκολάτα (και κείνα τα υπέροχα παλιακά και μαμαδίσια σοκολατάκια με τους ξηρούς καρπούς), από όσους θέλουν απλά να πιουν στο όρθιο ένα φλιτζάνι καλού καφέ καβουρδισμένου εκείνη τη στιγμή.
Τα ευχάριστα είναι ότι η οικογένεια Κοντόπουλοι αποφάσισε μέσα στον καιρό της κρίσης να ταξιδέψει την Carpo Hellas στο Λονδίνο. Τις δυο τελευταίες εβδομάδες οι Λονδρέζοι έχουν το δικό τους Carpo, ένα μεγάλο κατάστημα στο 16 της οδού Πικαντίλυ, που «πατάει» ακριβώς στα ίδια στοιχεία που του χάρισαν την επιτυχία και στο Κολωνάκι. Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα πρωταγωνιστούν πλάι στον μυρωδάτο φρεσκοκομμένο καφέ, στο ελληνικό μέλι και άλλα ξεχωριστά προϊόντα. Μαζί «ταξίδεψαν» και η ποιότητα, η ευγένεια, η ζεστή ελληνική προσφορά και οι προσιτές τιμές του Carpo γι αυτό, μαθαίνουμε, ότι έχει ήδη γίνει…ντόρος και ο κόσμος που περνάει καθημερινά είναι πολύς.

Carpo London: 16 Piccadilly str., Λονδίνο
τηλ.: 0044 20 72877233
Carpo Kolonaki:
Κανάρη 6, 210 36 05 617
www.facebook.com/CarpoKolonaki


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.