- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πάρτι σε φούρνο;
Τα Στάχυα τα ξέρεις έστω κι αν έχεις βρεθεί μία φορά στη ζωή σου στα Εξάρχεια. Είναι ο φούρνος της πλατείας. Και δεν είναι συνηθισμένος. Ανοιχτός όλες τις ώρες που η πείνα χτυπάει απροειδοποίητα την πόρτα σου (δηλαδή 24 ώρες το 24ωρο), σε χορταίνει με τις πιο λαχταριστές σφολιάτες που έχεις φάει ποτέ σου. Χωρίς καμία υπερβολή, εδώ θα βρεις την πιο πλούσια ζαμπονοτυρόπιτα, νόστιμες πίτες (και με φύλλο ολικής άλεσης!), το πιο αφράτο χωριάτικο, ζυμωτό ψωμάκι με φέτα, ελαιόλαδο, ντομάτα και ρίγανη, την πιο ζουμπουρλούδικη μπουγάτσα (Χαλκίδας, με αυτή την κρέμα-όνειρο) και χίλιες δυο ακόμα λιχουδιές, όλες τόσο νόστιμες που ακόμα και αν δεν πεινάς, θες να πάρεις και δεύτερο κομμάτι, έτσι «για να μη σου λείψει»…
Αυτός ο φούρνος λοιπόν κάνει ένα παρτάκι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα (ακριβώς τη στιγμή που η «λιγουρίτσα» που λέγαμε γίνεται εντονότερη), με καθετί που παίρνεις από τα Στάχυα, έχεις δώρο και έναν espresso Mokarico. Γιατί τα Στάχυα όλα τα έχουν προβλέψει και έχουν στήσει ακριβώς δίπλα κι ένα ωραίο cafe. Γιατί πώς να το κάνουμε; Ταιριάζει ο καφές ρε παιδιά με την μπουγάτσα!
Σπυρίδωνος Τρικούπη 12, Εξάρχεια, 210 3838539, Fb: Τα Στάχυα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.