- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η Κέρκυρα στον αφρό της μπίρας
Έχεις πολλούς λόγους να ξεκλέψεις ένα τριήμερο για να βρεθείς στην Κέρκυρα (και) εκτός τουριστικής σεζόν και αν είσαι λάτρης της μπίρας, έχεις ακόμη έναν. Το «Corfu Beer Festival», είναι ένα 5ήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας και χειροποίητης μπίρας με ελεύθερη είσοδο, που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά φέτος.
Μετά από τη συνάντηση της Κέρκυρας με τη Βαυαρία στο «Corfu meets Bavaria» (2013) και τη Μεγάλη Βρετανία στο «Corfu meets UK» (2014) ήρθε η ώρα να γίνει το μεγάλο συναπάντημα με τη γειτονική (και λατρεμένη) Ιταλία. Όσοι βρεθούν στο Corfu meets Italy, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου, θα ζήσουν μια μεγάλη γιορτή γαστρονομίας, πολιτισμού, μουσικής και τεχνογνωσίας, που δεν έχει τελειωμό!

Η Corfu Beer, η αγαπημένη όσο και βραβευμένη μπίρα των Κερκυραίων ήδη φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της 4 από τα καλύτερα ζυθοποιία της Ιταλίας (Birrificio Rurale, Birra del Borgo, Birrificio Lambrate, και No Tomorrow Craft Beer), με τα οποία έχουν από κοινού δημιουργήσει χειροποίητες μπίρες με πρωτότυπες γεύσεις, αποκλειστικά για το φεστιβάλ. Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν επίσης 2 πανελλήνιοι διαγωνισμοί: ο 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Young Bartender και ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Home Brewing.
Επειδή όμως από τη μία η μπίρα τον θέλει τον μεζέ της και από την άλλη πρόκειται για την ένωση δύο χωρών με μεγάλη γαστρονομική παράδοση, στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν 4 εστιατόρια, που θα προσφέρουν ελληνική και ιταλική γαστρονομία, όπως επίσης και ένας εκθεσιακός χώρος με τοπικά-παραδοσιακά προϊόντα Ιονίων Νήσων.

Info: Το Corfu Beer Festival θα πραγματοποιηθεί στον Αρίλλα της Κέρκυρας, απέναντι από τις εγκαταστάσεις της Corfu Beer. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Corfiot Actions με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Κέρκυρας, την Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αρίλλα, τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Αρίλλα, ενώ βρίσκεται υπό την Αιγίδα του Επίτιμου Ιταλικού Προξενείου στην Κέρκυρα και του Επιμελητηρίου Κέρκυρας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.