- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Chapeau. Στο Χαλάνδρι μιλάνε νόστιμα τα γαλλικά
Στη δημοφιλή γειτονιά των βορείων προαστίων η κίνηση και η ζωντάνια δεν σταματούν ποτέ. Καινούργια άφιξη είναι το Chapeau (άνοιξε στα τέλη Δεκεμβρίου), όμορφο και χαριτωμένα πολύχρωμο. Πήγα προχτές να δω τη φίλη Ντίνα Νικολάου που έστησε αυτό το νέο στέκι μαζί με τη Βούλα Ρακοπούλου και αναφέρω: Με το που μπαίνεις «μυρίζεις» την αύρα του. Ωραία διακόσμηση, χαλαρή ατμόσφαιρα, ευχάριστη και η διάθεση των ανθρώπων που σε εξυπηρετούν.


Το χρώμα είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Βελούδο που ντύνει καναπέδες, πολυθρόνες και τα σκαμπό του μπαρ, πετρόλ τοίχοι, γαλλικά λαμπατεράκια που …ψηλώνουν και γίνονται πολυέλαιοι, ράφια γεμάτα λικέρ, όλα μαζί σου τα φτιάχνουν τα κέφια, ακόμη κι αν έχεις φτάσει μέχρι εδώ… στριμμένος.
Ανοίγει από το πρωί. Και χωράει στον μικρό του κατάλογο όσα κάποιος ζητάει κάθε στιγμή της ημέρας ή της όρεξής του. Καφέδες, ροφήματα και ωραία τσάγια, μικρά «φαγάκια» για την ώρα της λιγούρας, κανονικό φαγητό που έχει γαλλικά αρώματα και σπιτική ωραία γεύση, τέλεια γλυκά-κέικ τριαντάφυλλο, σαρλότ, τάρτα σοκολάτα φουντούκι. Η Ντίνα Νικολάου αγαπάει τη γαλλική κουζίνα και εδώ, στο Chapeau έχει «μεταφέρει» όλα τα καλά και τα νόστιμα με τον ίδιο τρόπο που στο εστιατόριό της, το Evi Evan στο Παρίσι μεταφέρει την ελληνική νοστιμιά στους Παριζιάνους.

Πρωταγωνιστούν οι ταρτίνες. Φέτες από καλό ψωμί που πάνω τους δέχονται φρέσκα υλικά και ωραίους συνδυασμούς. Tartine με κοτόπουλο λεμονομουσταρδάτο, μανιτάρια σοτέ και κεφαλοτύρι, ή την άλλη με το προσούτο Ευρυτανίας, τα κρασάτα σύκα και το κατσικίσιο τυρί. Με bolognese, γραβιέρα και κουκουνάρι. Με λούτζα (εξαιρετική), λαχανικά και κασέρι. Με ελληνικό καγιανά αλλά και croque madame με κατσικίσιο τυρί , γραβιέρα, ζαμπόν και τηγανητό αυγό. Ωραίες όσο και χορταστικές ιδέες που συνοδεύονται με μικρή σαλάτα και μπορούν να σταθούν σαν κυρίως γεύμα.

Συνεχίζουν στο Chapeau και με άλλες γαλλικές σπιτικές νοστιμιές όπως Κοκοράκι της Κυριακής στη γάστρα με πορτοκαλολέμονα ή μπούτι πάπιας κονφί με μελωμένα κρεμμύδια και πατατούλες (λιώνει στο στόμα και είναι πεντανόστιμο) που σετάρεται τέλεια με ένα κρασί (και σε ποτήρι).

Την κουζίνα στηρίζει με συνέπεια και ο Δημήτρης Αιδίνης, από τους νέους και πολύ ταλαντούχους σεφ της νέας γενιάς. Το βράδυ το Chapeau χαμηλώνει τα φώτα, βάζει ωραίες μουσικές (και παλιές ωραίες γαλλικές) και σε κρατάει κοντά του μέχρι αργά με καλά και πρωτότυπα κοκτέιλ. Ξώχαρο, ρομαντικό (μαζί και υπαινικτικά αισθησιακό), το καινούργιο έχει πολύ προσεγμένη ποιότητα και πολύ-πολύ καλές τιμές. Α, έχει κι ένα πανέμορφο πατάρι με καναπέδες που μπορεί κανείς να αράξει με τις ώρες για τσάγια, ποτά, ανάγνωση ή για να κάνει ένα πάρτι με κρασιά, κοκτέιλ και νόστιμα γαλλικά μεζεδάκια.
Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι, 2106845300
Φωτογραφίες: Αναστασία Αδαμάκη
INFO
Όμορφο και «κρυφά» αισθησιακό, με βελούδινους καναπέδες, ωραία χρώματα, πολύχρωμους πολυελαίους και καπέλα (chapeau) στους τοίχους. Από το πρωί ανοιχτό για καφέ, ωραία ροφήματα, ποτό, κοκτέιλ, η δύναμη όμως κρύβεται στα του φαγητού που έχει γαλλικά αρώματα και το επιμελείται η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου (και ιδιοκτήτρια εστιατορίου στο Παρίσι). Δοκιμάστε ταρτίνες σε πολλές παραλλαγές, περάστε σε πεντανόστιμη πάπια κονφί, κλείστε με την τέλεια σαρλότ σε ποτήρι. Κάθε μέρα.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.