- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στα νότια γίνεται της... γαστρονομίας! Ανταπόκριση από το Food Festival
Χριστούγεννα ίσον χαρά, γιορτινή ατμόσφαιρα, Άγιοι Βασίληδες στους δρόμους, η Δέσποινα Βανδή να μας τραγουδάει «Χριστούγεννα ήρθαν πάλι μα είσαι πάλι νανανανα» και φαγητό... πολύ και καλό φαγητό, σαν αυτό που μαγειρεύεται αυτήν την εβδομάδα στα Νότια. Τα εστιατόρια της Γλυφάδας και της Βούλας, αποφάσισαν να μας τρελάνουν με τα τέλεια εορταστικά μενού τους και τα events και εμείς με τη σειρά μας αποφασίσαμε να μην αντισταθούμε σε κανένα. Δείτε τι καλό ψήνεται στο Food Festival…
Rey Pablo
Ο βασιλιάς της γεύσης Pablo μας φτιάχνει το καλύτερο φαγητό και το κέφι με 15% έκπτωση στα ποτά κάθε μέρα αυτήν την εβδομάδα. Την Τετάρτη ο σεφ μας υποδέχεται με live μαγειρική στον δρόμο και δημιουργεί πεντανόστιμα τρυφερά κρεατικά με διάφορες sauces ενώ για την Παρασκευή ο «Βασιλικός χορός» περιλαμβάνει το custom-made menu και jazz concert! Το οποίον, θα απολαύσουμε υπό τους ήχους των «Jazz the 2» μενού που περιλαμβάνει σαλάτα, tacos με πιπεράτο masala chicken, paella με θαλασσινά και επιλογή από δυο burgers, το ένα με Black Angus beef και το άλλο με γαλοπούλα και χειροποίητα dressing. Όλα αυτά, μαζί με γλυκό έκπληξη, μόνο με €20/ άτομο. Βασιλέως Παύλου 89-91, Βούλα, 210 8992068
MOMO
Μικρό στο μάτι μεγάλο στο... teriyaki! Το ΜΟΜΟ με το καλώς ήρθατε-στον-παράδεισο ασιατικό του μενού, μας κάνει έκπτωση 20% αυτήν την εβδομάδα σε όλα τα ορεκτικά και τα noodles οπότε με τη σειρά μας, δοκιμάσαμε pork dumplings, κροκέτες πατάτας γεμιστές με μοσχαρίσιο κιμά, γαρίδες tempura με aioli sauce, crispy duck με πιτάκια ατμού και λαχανικά, noodles αυγού με κοτόπουλο karaage με λαχανικά και κρεμμυδάκι, σκόρδο και τζίντζερ. Ναι, έτσι γλεντάνε τη γαστρονομία στην Ασία. Αρτέμιδος 1 (Πλατεία Εσπερίδων), Γλυφάδα, 210 8942114
Mama Roux
Αμίγος, ας φορέσουμε τα σομπρέρο μας και ας μαδήσουμε μαργαρίτες- με μπόλικη τεκίλα- στο Mama Roux South. Την Τετάρτη, το party ξεκινά από τις 12:30 το μεσημέρι με custom made πιάτα (23€ το άτομο και Μargaritas 5€). Το ειδικά διαμορφωμένο menu θα περιλαμβάνει, σούπα Grilled Tomato Salsa με τραγανή τορτίγια καλαμποκιού, τυρί cheddar γκρατινέ, sour cream και φρέσκο κόλιανδρο, σαλάτα Poblana με λόλα, ψητό καρυκευμένο κοτόπουλο, καλαμπόκι, κόκκινη πιπεριά, τοματίνια, αβοκάντο, αγγούρι, φρέσκο κρεμμύδι και Dijon βινεγκρέτ, Tacos Sampler από 3 μαλακές τορτίγιες καλαμποκιού σε διαφορετικές εκδοχές, κοτόπουλο με chipotle, chili con carne και γαρίδες με lime και φρέσκο κόλιανδρο και beignets γεμιστά με μαύρη σοκολάτα αρωματισμένη με πιπεριές ancho.
Όταν πέσει η νύχτα (κατά τις 21:30) η διάσημη Μεξικανή Martha Moreleón θα μας ταξιδέψει με ήχους της Salsa και της Cumbia Sonidera σε ένα live concert που θα αφήσει εποχή! Παράλληλα θα μπορείτε να απολαύσετε τα μοναδικά πιάτα και τα εμπνευσμένα ποτά του μενού. Viva la vida!!!Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, 216 7004459
Mezze
Mezzeδάκι ιδανικό όταν δεν ξέρεις αν θες ψαρικό ή κρεατικό (ή και τα δυο), κατάλληλο για μεγάλες παρέες και όλα τα πιάτα στη μέση με τσιμπολόγημα χωρίς έλεος… Aυτήν την εβδομάδα το «τερμάτισε» δημιουργώντας custom-made menu από τις 15:00 μέχρι τις 20:00 όπου με €20 το άτομο θα γευτείτε: Ψωμάκια με αλοιφή & κρητικές ελιές, πράσινη σαλάτα με πανδαισία λαχανικών και παλαιωμένο ξύδι, κανταϊφάκια τυριών σε κανταΐφι ή τηγανιά διάφορων μανιταριών με γραβιέρα Κρήτης, ζουμερό κοτόπουλο σούβλας «mezze» κοτόπουλου πάνω σε σπιτικές πατάτες, χειροποίητο γλυκό ημέρας και κρασί! Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα, 210 8980480
Σαρδελάκι
Ψαράκια τηγανίζει μες το μαγειρειό, και τι ψαράκια; Σαρδελάκια, μπαρμπουνάκια, μαριδάκια και μεγάλα ψάρια όπως λεμονάτο λαβράκι και μια back2black γαριδομακαρονάδα με spaghetti με μελάνι σουπιάς. Τα «διαβολικά» ορεκτικά aka μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα, κολοκυθάκια τηγανητά, τυριά, γαύρος μαρινάτος και πολλά λαχταριστά το τραβάνε το ουζάκι τους και ειδικά όταν όλα τα παραπάνω που είναι έτσι και αλλιώς σε πολύ χαμηλές τιμές, συνοδεύονται από «δωράκι» 10% αυτήν την εβδομάδα μεταξύ 18:00 – 21:00. Θα καεί το πελεκούδι! Φοίβης 15, Γλυφάδα, 211 4021195
Αρχική φωτογραφία: Mama Roux
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.