Τα νέα openings
Στις πρώτες αναγνωριστικές βόλτες γυρίζω τις γειτονιές, μαθαίνω τι έγινε στην άδεια πόλη τον Αύγουστο και ψάχνω τα καινούργια.
Στις πρώτες αναγνωριστικές βόλτες γυρίζω τις γειτονιές, μαθαίνω τι έγινε στην άδεια πόλη τον Αύγουστο και ψάχνω τα καινούργια. Φίλοι και γνωστοί που έμειναν πίσω μού καρφώνουν ότι παρά τις δηλώσεις, τα περισσότερα εστιατόρια έκλεισαν, η τρατορία του Veneze, λέει, έλαμψε διά της παρουσίας της – ήταν ανοιχτή συνέχεια και μάζεψε όλους τους και κοσμικούς και γκουρμέ. Κατά τα λοιπά κίνηση πολλή είχαν τα σουβλατζίδικα, κι αυτό δεν είναι να το δει ο Έλληνας, τσουπ, να και μια καινούργια φουρνιά από τα ίδια. Σημειώνω το –μόλις άνοιξε– Kalamaki bar στον πεζόδρομο της Δράκου στο Κουκάκι, που φέρνει όλα του τα κρέατα από Καρδίτσα και ψήνει υγιεινά και διαιτητικά σε ψησταριές με ατμό. Περνάω βράδυ από το Γκάζι και πέφτω σε opening καινούργιας ιδέας – το Quick Pleasure στην Ιάκχου λανσάρει φρέσκια πάστα μέσα σε χωνί για το δρόμο. Έχει ανοίξει ήδη εδώ και κάνα μήνα το New Taste στο ξενοδοχείο «Νew» της Φιλελλήνων (αυτό που έφτιαξαν οι πανδιάσημοι Βραζιλιάνοι αδελφοί Campana) και σερβίρει ωραία breakfasts και μεσογειακή κουζίνα – θέλω να πάω να το δω. Κι ακόμη το Simply Burgers ανοίγει εντός των ημερών νέο και μεγάλο κατάστημα στη Λ. Κηφισίας κοντά στο σινεμά Αβάνα, με πολύ ωραίο ντεκόρ. Ένα ακόμη opening είναι και το Beer Academy Home στην Καισαριανή, στην αρχή της Εθνικής Αντιστάσεως, εκεί που ήταν παλιά το Meli Upstairs. Το νέο Street είναι ψηλά στην Κηφισίας, εκεί που ήταν η Pizza Hut, και επικεντρώνεται στα burgers και τα «εύκολα» πιάτα. Παίρνω μηνύματα από φίλους μαγαζάτορες, με καλούν για φθινοπωρινό κους κους, όλοι δηλώνουν ότι το νέο ΦΠΑ 23% θα τον ενσωματώσουν στις υπάρχουσες τιμές. Κατά τα λοιπά, ανοίγουν πολλά ποτάδικα, να προβλέψω ότι φέτος οι περισσότεροι θα τσιμπάμε κάτι σπίτι μας κι ύστερα θα βγαίνουμε για ένα ποτό; Πάντως, ο ντόρος των ημερών ακούει στο όνομα A for Athens, νέο μπαρ στο ομώνυμο ξενοδοχείο στο Μοναστηράκι που έχει θέα Ακρόπολη, πολύ καλά κοκτέιλ και αυτές τις μέρες γίνεται χαλασμός. Μαθαίνω και για το καινούργιο στέκι του κέντρου, είναι η πλατεία Αγίας Ειρήνης. Εκεί μόλις στήθηκαν το Rooster, το μπαρ-resto του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, ανοιχτό από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το βράδυ, το Tailor Made, κι αυτό ολοκαίνουργιο ποτάδικο με ωραίες μουσικές, ενώ λίγο πιο απόκεντρα, στην Αγίας Λαύρας στο Γαλάτσι, μόλις άνοιξε το Jamaica Café, εκεί που ήταν το Ξεχασμένο Πηγάδι, ένα παλιό και cult ροκάδικο (οι πιο παλιοί θα θυμούνται τον Παύλο Σιδηρόπουλο να βάζει μουσική), με πολύ καλές ροκ, soul, jazz μουσικές. Για αρχές Σεπτέμβρη άσχημα δεν το λες, και μάλιστα τέτοιους καιρούς…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.