- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γεύσεις του κόσμου κάνουν πάρτι στην Κολοκοτρώνη
Swing, φαλάφελ, σαγκρία, capoeira και άλλα εξωτικά κερασάκια στην τούρτα του Etnico
Από τη στιγμή που άνοιξε, ακριβώς ένα χρόνο πριν, η Κολοκοτρώνη μετατράπηκε σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών. Τη μια στιγμή ήσουν στο κέντρο της Αθήνας, την αμέσως επόμενη ταξίδευες για Μεξικό, γνώριζες τη γεύση της Ινδίας, χάζευες τα παραδοσιακά μοτίβα της Αραβίας, έφτανες στο τέρμα του ταξιδιού με μια τελευταία στάση στην Ασία. Ναι, το Etnico είναι σίγουρα το πιο γευστικό αεροπλάνο που πέρασε ποτέ από αυτή την πόλη. Δεν είναι ότι την κουζίνα του δεν την έχουμε δοκιμάσει αλλού, άλλωστε πρόκειται για το μικρό αδερφάκι των πολυεθνικών εστιατορίων Altamira. Αλλά τόσο αληθινές γεύσεις «του δρόμου», σερβιρισμένες με παιχνίδια, ethnic μουσικές και ταξιδιάρα ατμόσφαιρα, όχι, δεν είχαμε ξανασυναντήσει σε αυτή την πόλη.

Εδώ και ένα χρόνο όλες οι ώρες της ημέρας χορταίνουν με βελούδινες chimichangas, με τραγανά φαλάφελ, με εξωτικές samosas και καυτερά burritos. Με δυο λόγια το πιο ενδιαφέρον street food του κόσμου βρήκε το σπίτι του σε αυτό πολύχρωμο μαγαζάκι της Κολοκοτρώνη, που σε λίγες μέρες γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Για αυτό και ετοιμάζει γιορτή μεγάλη, μια χρωματιστή φιέστα ανάλογη του χαρακτήρα του.
Οι επόμενες δύο Κυριακές θα κυλήσουν έχοντας ως σήμα κατατεθέν τον χορό και θα δώσουν στην πόλη τον ξέφρενο παλμό που της αξίζει. Την Κυριακή 12 Ιουνίου (στις 20.00) η ομάδα Pa Bailar θα παρασύρει το Etnico σε μία βραδιά γεμάτη με swing, μαργαρίτες και πολλή σαγκρία. Όσοι δεν ξέρετε swing, δεν είναι λόγος για να αποθαρρυνθείτε, το αντίθετο μάλιστα: οι Pa Bailar θα σας δείξουν τα βήματα.


Η επόμενη Κυριακή, κρύβει ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις. Στις 19 Ιουνίου, παίρνουμε μια γεύση από τη βραζιλιάνικη ψυχή, ακροβατώντας ανάμεσα στον χορό και στις πολεμικές τέχνες. Ναι, είναι αυτό που φαντάζεσαι. Είναι μια ξέφρενη γιορτή Capoeira! Το χορευτικό group Baraccao Da Capoeira Athens δεν χορεύει-ακροβατεί-πολεμάει μόνο, αλλά μας μαθαίνει και τα βασικά της Capoeira (ντύσου άνετα, ποτέ δεν ξέρεις), ενώ εμείς τσιμπολογάμε falafel και πίνουμε δροσερά και άκρως καλοκαιρινά cocktails.

Κολοκοτρώνη 22, 211 4113880, Fb: Etnico/ Alternative Street Cuisine
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.