Θεματα

Το gourmet κάνει και delivery

Το gourmetdelivery.gr, φέρνει στην πόρτα σου τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
128760-290744.jpg

Πάω στοίχημα ότι οι σκέψεις που κάνεις όταν ακούς «delivery», περιορίζονται ανάμεσα στις λέξεις «πίτσα» και «σουβλάκι». Άντε και στα noodles, αν σου αρέσουν οι πειραματισμοί. Σίγουρα πάντως ένα burger μανιταριών, ένα wrap με φακές ή μια βασιλική ζαργάνα με σάλτσα σόγιας και ραπανάκια, δεν είναι οι πρώτες επιλογές που σου έρχονται στο μυαλό. Με άλλα λόγια, αν δεν μπορείς ή αν δεν θες να μαγειρέψεις είσαι καταδικασμένος στη λιμοκτονία ή σε ένα ανθυγιεινό γεύμα.

image

Αυτά περίπου σκέφτηκαν ο Βασίλης Παπαποστόλου και ο Γιάννης Κουτράκος και δημιούργησαν το gourmetdelivery.gr, την πρώτη online gourmet υπηρεσία διανομής επιλεγμένων ποιοτικών πιάτων και γλυκών στην Αθήνα. «Η ιδέα ξεκίνησε όταν καταλάβαμε πως κάποια αγαπημένα μας φαγητά δεν μπορούσαμε να τα παραγγείλουμε. Στο delivery δεν υπάρχει η επιλογή της καλής ελληνικής κουζίνας ή του φαγητού που δεν είναι πρόχειρο», λέει ο Βασίλης. «Ύστερα σκεφτήκαμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προσέχουν τη διατροφή τους, τους πειράζει η γλουτένη ή απλά έχουν ένα αγαπημένο ζαχαροπλαστείο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν πρόσβαση από το σπίτι τους σε αυτές τις κατηγορίες εστιατορίων. Είδαμε, δηλαδή, ένα κενό στην αγορά και αποφασίσαμε να το καλύψουμε με τον δικό μας τρόπο».

image

Για να καλύψουν αυτό το κενό, ο Βασίλης και ο Γιάννης εγκατέλειψαν δύο ζωές που πολλοί θα ζήλευαν. Μία θέση στο τμήμα διαφήμισης της Amazon στο Λουξεμβούργο και άλλη μία στο τμήμα μάρκετινγκ της Google στην Αγγλία. Με το που το ακούω, δημιουργείται μια παύση στη συζήτησή μας (προσπαθώ να υπολογίσω τους χιλιάδες που φεύγουν προς αναζήτηση μιας καλύτερης θέσης εργασίας στο εξωτερικό ή έστω μιας εργασίας), ο Βασίλης καταλαβαίνει τα εκατομμύρια ερωτηματικά που πλανιούνται στον αέρα, μου εξηγεί: «Αν δεν το κάναμε εμείς, τότε ποιος θα το έκανε; Θέλω να πω ότι δουλέψαμε 8 χρόνια στο εξωτερικό, είχαμε το υπόβαθρο και κανέναν λόγο να μη δοκιμάσουμε κάτι εδώ. Θέλαμε να γυρίσουμε στην πατρίδα μας και να φτιάξουμε κάτι δικό μας».

Μέχρι στιγμής το Gourmet Delivery συνεργάζεται με 30 εστιατόρια. Από γαλλική, γερμανική, ταϊλανδέζικη και διεθνή κουζίνα μέχρι vegan, θα βρεις μία μεγάλη γκάμα που σίγουρα θα σου αρέσει. Το κριτήριο άλλωστε δεν είναι μόνο η υψηλή ποιότητα του φαγητού, αλλά και…εσύ ο ίδιος. Για να συνεργαστούν με ένα εστιατόριο, τα παιδιά λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις αξιολογήσεις των επισκεπτών στις διάφορες online πλατφόρμες (π,χ, Trip Advisor). «Τα εστιατόρια στα οποία απευθυνθήκαμε, δεν είχαν delivery (ή είχαν αλλά προτίμησαν να το αντικαταστήσουν με τη δική μας υπηρεσία), γιατί συνήθως τέτοιου είδους μαγαζιά –που προσέχουν πολύ την κουζίνα τους εννοώ- δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος του».

image

Όσο για την πλατφόρμα (gourmetdelivery.gr) είναι κάτι παραπάνω από εύχρηστη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τη διεύθυνση ή τον ταχυδρομικό σου κώδικα. Αμέσως σου εμφανίζεται μια λίστα με όλα τα μαγαζιά που παραδίδουν στην περιοχή σου. Έπειτα διαλέγεις αυτό που θα σου γυαλίσει, διαβάζεις το μενού, παραγγέλνεις το πιάτο που θες. Το πολύ σε 40’ είναι σπίτι σου. «Δίνουμε μεγάλη προσοχή στη συσκευασία. Επιλέγουμε μόνο πακέτα άριστης ποιότητας, που μπορούν να διατηρήσουν το φαγητό στη σωστή θερμοκρασία».

Προς το παρόν το Gourmet Delivery εξυπηρετεί μόνο το κέντρο της Αθήνας, αλλά ο στόχος είναι να καλύψει όλη την Αττική. Η διανομή γίνεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12.00 με 23.00, ενώ οι τιμές είναι ίδιες με αυτές των καταστημάτων και σε πολλές περιπτώσεις φθηνότερες. Τσέκαρέ το λοιπόν, πριν παραγγείλεις για χιλιοστή φορά σουβλάκια στο γραφείο. (Σε παρακαλεί και το γραφείο).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ