Θεματα

Η τελευταία παράσταση του Ρενάτο

Το Βασίλαινας αποχωρίζεται έναν σπουδαίο σεφ

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
107846-213899.jpg

Ο Ρενάτο Μεκόλι είναι επικεφαλής στην κουζίνα του Βασίλαινας τα τελευταία 5 χρόνια. Διάστημα κατά το οποίο ανέδειξε το ταλέντο του, έφερε αρκετά βραβεία στο εστιατόριο, κατάφερε να ανακηρυχθεί το Βασίλαινας ως ένα εστιατόριο με εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής.

Αυτή την Παρασκευή όμως, θα είναι η τελευταία φορά που θα μαγειρέψει εδώ, μιας που αποδέχτηκε μια πρόταση που ήρθε από το εξωτερικό. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2015 είστε όλοι καλεσμένοι στο μεγάλο φινάλε του Ρενάτο. Ο ίδιος διαλέγει τα πιάτα που θέλει να παρουσιάσει, ενώ ο Γρηγόρης Μιχαήλος τα ταιριάζει με εκλεκτά κρασιά.

Η αυλαία ανοίγει με σούπα βελουτέ από φρέσκο κολοκυθάκι και βασιλικό με μύδια αχνιστά και η παράσταση συνεχίζεται με σολομό σε 3 στάδια (καπνιστός, ψητός σε κρούστα μπαχαρικών και carpaccio σε soya sauce) και κριθαρότο γαρίδας με αυγοτάραχο και σαφράν, για να καταλήξει σε χοιρινό σουβλάκι ψαρονέφρι με ποικιλία μανιταριών, πουρέ από σελινόριζα και τσιπς πατάτας. Από το τέλος δεν λείπει το επιδόρπιο: χαλβάς σιμιγδαλένιος με αποξηραμένα βερίκοκα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, κρέμα τυριού και σάλτσα καραμέλας. Το μενού έχει €35/άτομο.

Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY