- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο Ρενάτο Μεκόλι είναι επικεφαλής στην κουζίνα του Βασίλαινας τα τελευταία 5 χρόνια. Διάστημα κατά το οποίο ανέδειξε το ταλέντο του, έφερε αρκετά βραβεία στο εστιατόριο, κατάφερε να ανακηρυχθεί το Βασίλαινας ως ένα εστιατόριο με εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής.
Αυτή την Παρασκευή όμως, θα είναι η τελευταία φορά που θα μαγειρέψει εδώ, μιας που αποδέχτηκε μια πρόταση που ήρθε από το εξωτερικό. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2015 είστε όλοι καλεσμένοι στο μεγάλο φινάλε του Ρενάτο. Ο ίδιος διαλέγει τα πιάτα που θέλει να παρουσιάσει, ενώ ο Γρηγόρης Μιχαήλος τα ταιριάζει με εκλεκτά κρασιά.
Η αυλαία ανοίγει με σούπα βελουτέ από φρέσκο κολοκυθάκι και βασιλικό με μύδια αχνιστά και η παράσταση συνεχίζεται με σολομό σε 3 στάδια (καπνιστός, ψητός σε κρούστα μπαχαρικών και carpaccio σε soya sauce) και κριθαρότο γαρίδας με αυγοτάραχο και σαφράν, για να καταλήξει σε χοιρινό σουβλάκι ψαρονέφρι με ποικιλία μανιταριών, πουρέ από σελινόριζα και τσιπς πατάτας. Από το τέλος δεν λείπει το επιδόρπιο: χαλβάς σιμιγδαλένιος με αποξηραμένα βερίκοκα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, κρέμα τυριού και σάλτσα καραμέλας. Το μενού έχει €35/άτομο.
Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.