- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
“Protect the small ”
Σκέψου το μικρό, ταπεινό και αγαπημένο σ’ όλους τους λαούς της Μεσογείου ψάρι, το σωστό του ψάρεμα αλλά και το μαγείρεμά του. Στο Pure Bliss (Ρόμβης 24Α) και στα πλαίσια της εκδήλωσης “Protect the Small” ο καλλιτέχνης Alexandre Zafar Khan κάνει μια διαφορετική καλλιτεχνική και γαστρονομική προσέγγιση, ενώ ο σεφ Βαγγέλης Χαρισιάδης από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ προτείνει πιάτα… ασορτί με την περίσταση και δίνει συνταγές, πληροφορίες και tips για σωστά ψώνια. Μέχρι 10 Δεκεμβρίου.
Coca Cola
Είναι πολλά τα λεφτά, Andy μου
Η τέχνη είναι τέχνη και για την κρίση δεν της καίγεται καρφάκι. Κυρίως όταν πρόκειται για έργο του «πάπα» της pop art Andy Warhol. Ο οποίος όταν σχεδίαζε το ασπρόμαυρο γυάλινο μπουκάλι της Coca Cola είχε ήδη αντιληφθεί την επιρροή του αναψυκτικού στην παγκόσμια pop κουλτούρα, αλλά μάλλον ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το έργο του θα πουλιόταν χρόνια μετά και σε τέτοιους καιρούς στο αστρονομικό ποσό των 35,4 εκ. δολαρίων! Οκτώ πλειοδότες κονταροχτυπήθηκαν –μαθαίνουμε– στη δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Ν. Υόρκη, ενώ οι εκπρόσωποι της Coca Cola εκφράζουν τη χαρά τους για το πόσο αγαπητή εξακολουθεί να είναι η μάρκα...
Οι πίτες του Λιβάνου
Λιβανέζικες πίτες ολικής άλεσης σούπερ ουάου από την εταιρεία «Περικλής». Αυθεντικές και πεντανόστιμες, μπορείς να τις ταιριάξεις με όλα ή/και να τις μασουλήσεις σκέτες, έχουν μόνο 148 θερμίδες η μία – ξανά ουάου!
Σκλαβενίτης, Αχαρνών 467, Ν. Χαλκηδόνα, 210 2516.110, στα super markets Δ. Θανόπουλος και σε mini markets
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.