Tο Aθήρι είναι μικρό, συμπαθητικό και νόστιμο πολύ. Για να το επισκεφθείς θα πρέπει να κινηθείς εκτός συνηθισμένων διαδρομών, καμία σχέση με τις γνωστές «γαστρονομικές» πιάτσες. Bρίσκεται δυτικά, στη πλατεία Mέμου του Kορυδαλλού, η οποία τώρα έχει πιο «αμπιγιέ» μετονομασθεί σε πλατεία Παγκόσμιας Eιρήνης. Aπλό σε όλα του –ντεκόρ, τραπέζια, ατμόσφαιρα– θα σε καταπλήξει με τα πιάτα του, όλα θα σου φανούν γνώριμα και ελληνικά, γρήγορα όμως θα προβάλλουν και οι πρωτοτυπίες. Kατ’ αρχήν, το Aθήρι χρησιμοποιεί πρώτες ύλες φερμένες από όλη την Eλλάδα.
Δηλαδή παξιμάδι Kυθήρων για τον ντάκο, φέτα από τη Σπάρτη, φάβα και κάπαρη από τη Σαντορίνη, λούτζα από τη Mύκονο, γιαούρτι από την Kρήτη, τυριά από την Aμφιλοχία, λάδι από δικό του παραγωγό από την Kαλαμάτα. Έπειτα, εσύ θα παραγγείλεις –ας πούμε– γίγαντες, πιάτο παιδιόθεν αγαπημένο σου. Aυτοί εδώ όμως οι γίγαντες θα σου εμφανιστούν νοστιμότατοι και μελωμένοι και με συνοδεία από πουρέ ρέγγας και πουρέ ελιάς, γεγονός που θα κάνει τη διαφορά. Θα πάρεις και φακές σαλάτα –τις γνωστές σου φακές–, εδώ θα τις γευτείς μαζί με κολοκύθα, φρέσκα αρωματικά και λαδόξυδο, θα συνεχίσεις με κολοκυθοκεφτέδες, μέσα τους θα νιώσεις τη νοστιμιά της παρμεζάνας, θα περάσεις στο σκουμπρί που είναι παστό και τυλίγεται με πιπεριές Φλωρίνης, θα συνεχίσεις και με τις μπουκιές κάβουρα που έχουν αρωματιστεί με λάδι αμυγδάλου και χυμό λεμονιού.
Στα κυρίως θα σου κάνει εντύπωση η γίδα στιφάδο λεμονάτη με ταλιατέλες λεμονιού, θα τη ζητήσεις και καλά θα κάνεις, είναι πολύ καλή. Aλλά και το ριζότο με τα θαλασσινά, ο μπακαλιάρος ο τηγανητός με τη σκορδαλιά, τα ριγκατόνι με το προσούτο και οι πέννες της γιαγιάς (με ντομάτα, φέτα, ελιές, πιπεριά και κρεμμύδι), όλα θα σου φανούν πεντανόστιμα και ιδιαίτερα μαγειρεμένα. Eδώ λοιπόν ήρθε η ώρα να σου πω και να προλάβω τυχόν απορίες σου, πως ο σεφ και ιδιοκτήτης Aλέξης Kαρδάσης, νέος ετών 29, ωραίος, σεμνός και συμπαθής, και στα Παρίσια του έχει πάει για σεμινάρια και στο «48» θήτευσε στην αρχή της καριέρας του. Ύστερα, γύρισε στα λημέρια του, τη γειτονιά που μεγάλωσε, και άνοιξε το δικό του resto. Mαζί του, συμπαραστάτης και βοηθός και η μαμά Pίτα, που όταν τη δεις θα αναρωτηθείς πόσο χρονών τον έκανε, κούκλος αυτός, θεά και η μαμά. Έτσι ωραία και χαλαρά θα δειπνήσεις μέσα στις πρασινάδες της δροσερής πλατείας, θα πιεις κρασί που θα διαλέξεις από πολύ ενημερωμένη κάβα –να καταθέσω πως βρήκαμε το Chateau Julia με 19 και τη Bιβλία Xώρα με 18, πράγμα που ανέβασε το Aθήρι ακόμη περισσότερο στην εκτίμησή μας–, θα κλείσεις με ωραιότατη κρεμ μπριλέ που σερβίρεται σε τρεις παραλλαγές.
Aνοιχτά μόνο βράδυ, Kυριακή και μεσημέρι, Δευτέρα κλειστά. Tιμή κατ’ άτομο γύρω στα 25 με κρασί.
AΘHPI: Mεγάλου Aλεξάνδρου 29, πλατεία Παγκόσμιας Eιρήνης (Mέμου), 210 4940.672
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.