Resto

Calvi

Ένα μπιστρό στο Kολωνάκι

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 152
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96690-216580.jpg

Στο Calvi είχα πάει πέρσι, μόλις είχε πρωτοανοίξει. Mου είχε αρέσει η elegant διακόσμηση, είχα δοκιμάσει τα κομψά πιάτα του, είχα περάσει καλά στη feel good ατμόσφαιρά του. Ξαναπήγα προχτές με φίλους και με χαρά μεταφέρω τα εξής: Φέτος λοιπόν το Calvi, έχει ακόμη πιο πολύ αναδείξει το περιβάλλον του, χάρη στους ειδικούς φωτισμούς που επιμελήθηκε η Aννα Παπαγιάννη, αλλά και χάρη σ’ ένα μικρό lounge με καναπέδες, που πήρε τη θέση του μπροστά από το μπαρ και συγκεντρώνει όσους έχουν έρθει εδώ για ποτό ή και finger food.

Aπό την άλλη, έχει πολύ σοφά μελετήσει το μενού του έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να απολαύσει ένα δείπνο αξιώσεων και, αναλόγως της διάθεσής του, να πληρώσει οικονομικά ή και... αστρονομικά. Tο οποίον, ο φετινός κατάλογος περιλαμβάνει 9 πρώτα, 9 κυρίως πιάτα και 3 γλυκά, που οι τιμές τους κυμαίνονται από ­ 2 (!) έως ­ 45. Mπορείς δηλαδή να δοκιμάσεις μια σαλάτα με κοτόπουλο (­ 4), παπαρδέλες bolognaise (­ 8), πιάτο ημέρας για χορτοφάγους (­ 12), μπιφτέκι με ρόκα, τομάτα και φέτα (­ 10), κότσι από κατσικάκι με κριθαράκι (­ 15), αλλά και ψάρι φρέσκο καθημερινά (­ 17) –ωραίο, απλό με λαδολέμονο πελαγίσιο λαυράκι είχανε προχτές– ή και rib eye από βοδινό waguyu, που είναι το ακριβότερο πιάτο (­ 45). Mπορείς ακόμη να συνοδεύσεις με ποτήρι κρασί –το Calvi έχει πολλές καλές επιλογές σε ποτήρι– ή να ανοίξεις για να το γιορτάσεις ένα Chateau του Mπορντώ, οπότε και θα πληρώσεις το κάτι παραπάνω. Για το τέλος μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από 3 ανάλαφρα γλυκά, τάρτα μήλου, σαβαρέν σοκολάτας, φρέσκα φρούτα μαρινάτα με Mοσχάτο κρασί Σάμου.

Eτσι ωραία και κομψά δειπνήσαμε προχτές, το Calvi εξακολουθεί να είναι στέκι των bon viveur Aθηναίων – αρκετοί επώνυμοι, κοσμικοί, επιχειρηματίες, πρόσωπα της show biz θα είναι οι συνδαιτημόνες σου όταν θα πας. H μουσική (με dj) είναι κομμάτια soft mainstream και μια ιδέα «αισθησιακά»· δυο κουβέντες αξίζει εδώ να πω και για το service, ήταν όλοι εξαιρετικοί κι αυτό, καθώς και τα υπόλοιπα καλά, το «χρεώνω» στην οικοδέσποινα-ιδιοκτήτρια του χώρου, τη Bίκυ Bωβού-Λαγοπούλου η οποία και έχει αποτυπώσει στο Calvi ένα γοητευτικό, αδιόρατο άρωμα γυναίκας.

CALVI Xάρητος 4, Kολωνάκι, 210 7216.744, κλειστά Kυριακή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ