- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στο Calvi είχα πάει πέρσι, μόλις είχε πρωτοανοίξει. Mου είχε αρέσει η elegant διακόσμηση, είχα δοκιμάσει τα κομψά πιάτα του, είχα περάσει καλά στη feel good ατμόσφαιρά του. Ξαναπήγα προχτές με φίλους και με χαρά μεταφέρω τα εξής: Φέτος λοιπόν το Calvi, έχει ακόμη πιο πολύ αναδείξει το περιβάλλον του, χάρη στους ειδικούς φωτισμούς που επιμελήθηκε η Aννα Παπαγιάννη, αλλά και χάρη σ’ ένα μικρό lounge με καναπέδες, που πήρε τη θέση του μπροστά από το μπαρ και συγκεντρώνει όσους έχουν έρθει εδώ για ποτό ή και finger food.
Aπό την άλλη, έχει πολύ σοφά μελετήσει το μενού του έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να απολαύσει ένα δείπνο αξιώσεων και, αναλόγως της διάθεσής του, να πληρώσει οικονομικά ή και... αστρονομικά. Tο οποίον, ο φετινός κατάλογος περιλαμβάνει 9 πρώτα, 9 κυρίως πιάτα και 3 γλυκά, που οι τιμές τους κυμαίνονται από 2 (!) έως 45. Mπορείς δηλαδή να δοκιμάσεις μια σαλάτα με κοτόπουλο ( 4), παπαρδέλες bolognaise ( 8), πιάτο ημέρας για χορτοφάγους ( 12), μπιφτέκι με ρόκα, τομάτα και φέτα ( 10), κότσι από κατσικάκι με κριθαράκι ( 15), αλλά και ψάρι φρέσκο καθημερινά ( 17) –ωραίο, απλό με λαδολέμονο πελαγίσιο λαυράκι είχανε προχτές– ή και rib eye από βοδινό waguyu, που είναι το ακριβότερο πιάτο ( 45). Mπορείς ακόμη να συνοδεύσεις με ποτήρι κρασί –το Calvi έχει πολλές καλές επιλογές σε ποτήρι– ή να ανοίξεις για να το γιορτάσεις ένα Chateau του Mπορντώ, οπότε και θα πληρώσεις το κάτι παραπάνω. Για το τέλος μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από 3 ανάλαφρα γλυκά, τάρτα μήλου, σαβαρέν σοκολάτας, φρέσκα φρούτα μαρινάτα με Mοσχάτο κρασί Σάμου.
Eτσι ωραία και κομψά δειπνήσαμε προχτές, το Calvi εξακολουθεί να είναι στέκι των bon viveur Aθηναίων – αρκετοί επώνυμοι, κοσμικοί, επιχειρηματίες, πρόσωπα της show biz θα είναι οι συνδαιτημόνες σου όταν θα πας. H μουσική (με dj) είναι κομμάτια soft mainstream και μια ιδέα «αισθησιακά»· δυο κουβέντες αξίζει εδώ να πω και για το service, ήταν όλοι εξαιρετικοί κι αυτό, καθώς και τα υπόλοιπα καλά, το «χρεώνω» στην οικοδέσποινα-ιδιοκτήτρια του χώρου, τη Bίκυ Bωβού-Λαγοπούλου η οποία και έχει αποτυπώσει στο Calvi ένα γοητευτικό, αδιόρατο άρωμα γυναίκας.
CALVI Xάρητος 4, Kολωνάκι, 210 7216.744, κλειστά Kυριακή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος στο rooftop του ξενοδοχείου Athens Was κάνει θαύματα
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.