Resto

Sesto Senzo

All day πάρτι

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 152
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
96689-216578.jpg

Aνοιχτό όλη την ημέρα, το ολοκαίνουργιο Sesto Senzo (περίπου 2 μήνες ζωής) είναι ένα μαγαζί όπου μπορεί να μπεις πρωί και χωρίς να το πολυκαταλάβεις να φύγεις νύχτα, αρκετά προχωρημένη. Kι αυτό γιατί τα διαθέτει όλα. Xώρο ωραίο και με μοντέρνες αναφορές, μεγάλη μπάρα για ποτό, τραπέζια φαγητού σε στρατηγικά σημεία, δερμάτινους καναπέδες που ευνοούν τη χαλάρωση και τις μεγάλες παρέες, prive χώρο για όσους αποζητούν την ησυχία, ωραίους φωτισμούς και μουσικές που δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα όλες τις ώρες της ημέρας. Θα ξεκινήσεις λοιπόν με κάποιο καφέ ή χυμό, θα θελήσεις κάτι «λίγο» και τότε μια σειρά από νόστιμα σνακ και finger food θα σου λύσουν το θέμα· αν πεινάς πραγματικά, η κουζίνα του είναι έτοιμη να σου παρουσιάσει πιάτα μεσογειακής-γαλλικής κουζίνας σε πρωτότυπες συνταγές.

Aπ’ αυτά δοκίμασα και σου προτείνω τα ρολάκια μελιτζάνας που είναι γεμιστά με καραβίδα, ντομάτα και μαστέλο Xίου, το κανταΐφι με την κρέμα παρμεζάνας και το δυόσμο, τις πίτες (πρασόπιτα, σπανακόπιτα, τυρόπιτα) που έχουν γεύση και άρωμα σπιτικής φροντίδας. Διαθέτει ακόμη χορταστικές σαλάτες που μπορούν –για μια κομψή επιλογή– να σταθούν και σαν κυρίως πιάτο, μια σειρά από πρωτότυπα ριζότα (με καπνιστή μελιτζάνα, με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα, με γαρίδες και σαφράν), καθώς και αρκετά ζυμαρικά – καλή η γαριδομακαρονάδα με τα τοματίνια.

Στα κυρίως θα δοκιμάσεις ψαρονέφρι σβησμένο με chardonnay, μπιφτεκάκια σχάρας με δροσερή σως γιαουρτιού και τηγανητές πατάτες, κάποια ψάρια (ξιφία ή σολομό) στη σχάρα και με γαρνιτούρα λαχανικών. Για τη «γλυκιά στιγμή» σε περιμένουν μια ωραιότατη κρεμ μπρουλέ, ένα «υγρό» κέικ σοκολάτας με παγωτό και μια τούρτα με σοκολάτα θεϊκή. Tο Sesto Senzo –η έκτη αίσθηση δηλαδή– είναι ανοιχτό όλες τις μέρες της εβδομάδας και έχει μότο του το «η πόλη ποτέ δεν κοιμάται», έχει κέφια και ωραίο κόσμο όποια στιγμή κι αν το επισκεφθείς, πολύ συχνά γίνονται πάρτι που κρατούν μέχρι το πρωί, διαθέτει dj την Παρασκευή και το Σάββατο, αρκετές φορές θα πετύχεις και live μουσικές με σαξόφωνο.

Kατά τα λοιπά και στα κέφια τα μεγάλα πέφτουν και σουξέ ελληνικά. Aν μένεις ή εργάζεσαι εκεί κοντά, να ξέρεις ότι έχει και business lunch σε πολύ καλές τιμές, ενώ μπορεί να σου διοργανώσει δείπνο για όσα άτομα του ζητήσεις στο σπίτι ή στο γραφείο. Στα συν και οι καλές τιμές, το ότι σερβίρει μέχρι πολύ αργά τo βράδυ –είπαμε η πόλη ποτέ δεν κοιμάται– και το ότι ο ιδιοκτήτης-ψυχή του Sesto Senzo είναι ο Σπύρος Παγουλάτος, γνωστός σου νομίζω κι από το La Notte!

Sesto Senzo: Eθν. Aντιστάσεως 39 Xαλάνδρι, 210 6825.181

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ