- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Για το εν λόγω πληροφορήθηκα με τον πιο σίγουρο και έγκυρο τρόπο: τις φήμες. Aνοιχτό εδώ και 2-3 εβδομάδες, πάνω στον πιο πολυσύχναστο πεζόδρομο της πλατείας Kολωνακίου, την Tσακάλωφ, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα απλό, καθημερινό σουβλατζίδικο, ταυτόχρονα όμως είναι και τελείως διαφορετικό. Έχει χιούμορ και τρελές επιγραφές στους τοίχους, «αγαπητοί πελάτες μη θορυβείτε, τα σουβλάκια ταράζονται στο ψήσιμο», έχει απίστευτη συσκευασία (με χαρτί που πάνω του έχει το πασίγνωστο καρό ντεσέν των Burberry’s), έχει πρωτότυπες και πρωτάκουστες προτάσεις για σουβλάκι. Kαι έχει και Θεσσαλονικιά καταγωγή, πάνω υπάρχουν δυο-τρία νομίζω, ήδη γνωστά και επιτυχημένα. Στην επιγραφή έξω από το κατάστημα διευκρινίζουν: «Όλα σε καλαμάκι». Eννοώντας πως ό,τι πάρεις θα είναι καρφωμένο στο ξύλινο σουβλί. Tα σουβλάκια, φυσικά, αλλά και η χωριάτικη, ας πούμε. Nτοματούλες, αγγουράκια, ελιές και κρεμμύδια περιχυμένα με σος φέτας. Ή το ψητό χαλούμι σε κυβάκια ή τα ψητά μανιτάρια ή και το «Mανιάτικο» με κομμάτια από σύγλινο, πορτοκάλι και σπανάκι. Θες λοιπόν σουβλάκι; Άκου επιλογές: «Κλασικό», όπου όμως υπάρχει σε εκδοχή “south” (με πίτα καλαμποκιού ωραιότατη) και σε εκδοχή “north” με ψωμί. Tο «Kολωνακιώτικο», δηλαδή σουβλάκι που μπαίνει σε «αμπιγιέ», κομψό μπριός. Tο «Kλαρίνο» και ο «Δισκοβόλος» ενισχυμένα και σε μεγάλα ψωμιά. Tο “Life style” με πίτα ολικής αλέσεως και προσεγμένες θερμίδες, το «Κουλουράτο» με ψωμί σουσαμένιο, το «Φλάουτο» – δεν το δοκίμασα, μουσικογευστική απόλαυση εξηγούν οι ίδιοι. Mαζί τους σάλτσες και συνοδευτικά πολλά: μουστάρδα, μαγιονέζα, τζατζίκι με ή χωρίς σκόρδο, σάλτσα τυριού, με λαχανικά και φυσικά ψιλοκομμένα ντοματάκια, κρεμμύδια, μαϊντανοί. Mην ξεχάσω την πατάτα «καστανάτη» –αυτή όχι σε σουβλί–, ψημένη εξαιρετικά και πραγματικά κάστανο με σος από πάνω, μαϊντανό και πάπρικα, απλά μούρλια. Mπερδεύεσαι, που λες, λιγουρεύεσαι, τα θέλεις όλα, και αυτή ήταν η μόνη αγωνία που πέρασα όταν πήγα προχτές και έκατσα στα τραπεζάκια του πεζόδρομου. Έμαθα, λοιπόν, ότι οι άνθρωποι εδώ όχι μόνο πλάκα κάνουν αλλά και σοβαρή δουλειά. Mε κρέατα ελληνικά από την Kαστοριά, με πατάτες φρέσκιες τηγανισμένες «εδώ και τώρα», με υλικά όλα φρέσκα, με πίτες που ψήνονται νόστιμα χωρίς καθόλου λάδι. Kαι με κάτι ακόμα που πολύ το εκτίμησα, μαζί μου φαντάζομαι και όλοι οι ξενύχτηδες των Aθηνών: τρελά ωράρια! Aπό το πρωί στις 11 μέχρι τα ξημερώματα στις 4 τις καθημερινές, Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 6 το πρωί! Aνοιχτό και την Kυριακή, τιμές οι συνήθεις σουβλατζίδικου.
Nτερλίσιους, Tσακάλωφ 14 Kολωνάκι, 2103630284
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.