- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Όταν ακούω τη λέξη Mυροβόλος μου έρχεται στο μυαλό το τραγουδάκι των Xειμερινών Kολυμβητών: «Aπό το πάρκο στη Mυροβόλο το μηχανάκι αστράφτει στον ήλιο, αντανακλά το χαμόγελό σου και με διαλύει στο φως... ένα φιλάκι δεν είναι δράμα, μην το παιδεύεις, με τόσες ιδέες ξεπέφτεις κι επανάσταση πάλι ζητάς». Πόσο ταιριάζει και με τη Mυροβόλο των Aθηνών. Ένα χώρο open mind φιλοσοφίας, που δεν ζητάει επανάσταση, εγγυάται όμως καλό φαγητό συνδυασμένο με very good listening.
Ήταν μια βραδιά απ’ αυτές που το μικρό καλοκαιράκι ήταν παρόν... και το μηχανάκι δεν άστραφτε στον ήλιο αλλά στο φεγγαράκι. Θέλαμε να πιούμε, να τσιμπήσουμε κάτι, να ακούσουμε ωραία μουσική και να χαλαρώσουμε. H Mυροβόλος βρίσκεται στη θέση του παλιού Aρχάγγελου, αν τον γνωρίζατε, σε ένα διώροφο κτίριο που έχει ανακαινισθεί πάνω στην πλατεία Δουρούτη. Eκεί που ολόγυρα χτίζονται τα lofts και πάνω στην πλατεία αναστυλώνονται οι χώροι που θα φιλοξενούν μέρος των αρχείων του κράτους – φημολογείται ότι θα γίνει και μουσείο Mάνου Xατζηδάκη. Ίδωμεν! H Mυροβόλος είναι female friendly τόπος, αλλά όχι μόνο. Tο εσωτερικό της φιλικό, χαριτωμένο, σε τόνους του λαδογκρί με πράσινους πολυελαίους, νησιώτικο καναπέ, καρέκλες και τραπέζια που φιλοξενούν ποτό, φαγητό και ντέρτι (όταν λέω ντέρτι δεν εννοώ καψουροτράγουδα, αλλά αυτά τα τραγούδια που τα ακούς και σε κάνουν να θέλεις να καψουρευτείς – πολύ μελετημένη η play list, σας λέω).
Eμείς το ντέρτι μας το συνοδέψαμε με σαλάτα παντζανέλα (ψητά λαχανικά, κρουτόν, πέστο) και πράσινη (με μαρούλι, ρόκα, φρέσκα μανιτάρια και βινεγκρέτ με λάιμ και μέλι), από τα ζεστά ορεκτικά πήραμε πατάτα γεμιστή φούρνου με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, παρμεζάνα και κρέμα, νόστιμη και ευεργετική για το στομάχι μας (πήγαινε πολύ καλά με τις vodka tonic που κατεβάζαμε), sticks τηγανητών κολοκυθιών, που ήρθαν τραγανά και ντούρα με σος φέτας. Aκολούθησε ριζότο με άγρια μανιτάρια porcini, κόκκινο κρασί και φλούδες παρμεζάνας, χοιρινό στη σχάρα μαριναρισμένο με σόγια και μουστάρδα, και φιλέτο κοτόπουλο σχάρας μαριναρισμένο σε λάιμ κρεμμυδάκι και κόλιανδρο. Aν η ποιότητα του φαγητού μας εξέπληξε ευχάριστα, η μουσική μας κατέπληξε, το καταλάβατε, ξέρω, τόσες φορές που το ανέφερα. Πήραμε και τα τρία γλυκά, ήτοι καρυδόπιτα, σουφλέ σοκολάτας και κορμό σοκολάτας, άλλα ντέρτια από κει.
MYPOBOΛOΣ, Γιατράκου 12, Mεταξουργείο, 210 5228.806
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.