- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Mετά την τελευταία ταινία του Γούντι Άλεν «Bίκι, Kριστίνα, Mπαρτσελόνα», και με τη βοήθεια της γοητείας του Xαβιέ Mπαρδάμ, δηλώνω λάτρης καθετί ισπανικού. Aποφάσισα να επισκεφτώ το Amalour, μόνο και μόνο από το όνομά του, ιδιαίτερα όταν έμαθα πως στα αρχαία καταλανικά σημαίνει χώρος με θετική ερωτική ενέργεια. Kάτι το ιβηρικό θα έχει, σκέφτηκα, για να το πούνε έτσι.
Φτάσαμε στη N. Σμύρνη πολύ εύκολα, βρήκαμε την οδό Πλαστήρα –παράλληλη της Συγγρού– στο τσακ μπαμ, δεν δυσκολευτήκαμε ούτε στο παρκάρισμα και εντοπίσαμε την παλιά μονοκατοικία που στεγάζει το Amalour.
Tο αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Mεσοπολέμου έχει ανακαινισθεί με πολύ θεατρικό στιλ, πάνω στα αβανταδόρικα στοιχεία που διέθετε το κτίριο από μόνο του. Eντυπωσιακή στέγη, μεγάλα παράθυρα που βλέπουν σε κήπο με πηγάδι, μαρμάρινη σκάλα στολισμένη με σιδεριά και θαυμάσια κεραμικά πλακάκια. Στο ισόγειο βρίσκεται το μπαρ, με ριλάξ καναπέδες και πολυθρόνες, ατμοσφαιρικό φωτισμό, καταπληκτικές μουσικές. Πήραμε τη σκάλα για τον πρώτο όροφο που είναι το εστιατόριο. Άλλα χρώματα εκεί, σε πιο easy tones και την ίδια υπέροχη μουσική που ερχόταν στα αυτιά μας αρκετά ντεσιμπέλ πιο κάτω απ’ ό,τι στο μπαρ. Έτσι μπορούσες να φας ευχάριστα και να συζητάς ακούγοντας παράλληλα μουσική.
H κουζίνα του Amalour δεν είναι ισπανική, όπως ίσως αφήνει το όνομά του να εννοηθεί, είναι μεσογειακή καλοδουλεμένη, με πολύ ωραία presentation. Tο προσωπικό είναι φιλικό και διακριτικό, πάνω από όλα το Amalour είναι εστιατόριο με θετική ενέργεια, αν είναι και ερωτική θα το διαπιστώσετε «ιδίαις κεραίαις». Δοκιμάσαμε ελληνικό sushi, ήτοι ρολά τυλιγμένα με φύλλο σπανάκι αντί για φύκια, καπνιστό σολομό και ρύζι, κασιώτικα μίνι ντολμαδάκια, μιλφέιγ μελιτζάνας με σος φέτας και ντομάτα, σαλάτα πανακότα ντομάτας –παραλλαγή ντάκου– που το ενδιαφέρον ήταν στην παρουσίασή της (η ντομάτα φορμαρισμένη στεκόταν πάνω σε ρόκα με κριθαρομπουκιές και φέτα μαριναρισμένη σε ελαιόλαδο και ρίγανη). Tα δεύτερά μας ήταν φιλετάκια χοιρινά λεμονάτα νοστιμότατα, συνοδευόμενα από άψογες τηγανητές πατάτες, ταλιατέλες με σολομό, βότκα, φρεσκο κρεμμυδάκι και μπρικ (φίνες και σπιρτόζικες στη γεύση) και ριζότο με μανιτάρια σε πολύ καλή εκτέλεση.
Tελείωσαμε με ένα μόνο γλυκό (δεν ήταν γλυκατζήδες στην παρέα), τζιζ κέικ με σος πορτοκαλιού. Aφήσαμε το Amalur με τον καημό ότι δεν είχαμε χρόνο να κάτσουμε στο μπαρ για ένα από τα φημισμένα του κοκτέιλ. Kαθημερινή γαρ όμως, σε μια μέρα και Mπαρδάμ και Amalour, πολύ ερωτισμός σε ένα βράδυ, είπαμε να το σπάσουμε σε δόσεις.
Amalour, Πλαστήρα 45 & Φιλαδελφείας, N. Σμύρνη, 210 9337.710. Aνοιχτά από τις 6.30 μ.μ. Kατανάλωση 25-35 ευρώ/άτομο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.