- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Βρες τον Καπετάν Πιπίνο στην Αντίπαρο για τέλεια καραβιδομακαρονάδα
Μια μακαρονάδα που μοσχοβολά Αιγαίο
Ο Καπετάν Πιπίνος στην Αντίπαρο μαγειρεύει μια καραβιδομακαρονάδα όνειρο
Έχω μια φίλη αγαπημένη που μένει μόνιμα στην Πάρο. Είναι αυτή που μου είπε το μυστικό για τον Καπετάν Πιπίνο και τη γαριδομακαρονάδα του. Αλλά μετά το μετάνιωσε. «Κάθε φορά που πάω στην Αντίπαρο, αυτή τη γαριδομακαρονάδα τρώω, δεν αντέχω άλλο. Δεν θες να φάμε κάπου αλλού;». Η αλήθεια είναι ότι στην Αντίπαρο δεν σου λείπουν οι επιλογές – ειδικά οι θαλασσινές. Έλα, όμως, που εμένα αυτή η γαριδομακαρονάδα μου είχε καρφωθεί. Στο τέλος την έπεισα και πήραμε τον δρόμο για τον Καπετάν Πιπίνο.
Καπετάν Πιπίνος: ένα νόστιμο ψαροεστιατόριο στην Αντίπαρο
Ο Καπετάν Πιπίνος είναι ένα ψαροεστιατόριο στον Άγιο Γεώργιο, περίπου 20 λεπτά από το λιμανάκι της Αντιπάρου. Έχει τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα και μεγάλη ιστορία, θαλασσινή. Άνοιξε το 1984 από τον Καπετάν Πιπίνο και σήμερα το τιμόνι κρατούν γερά τα εγγόνια του.
Ο κατάλογος μοσχοβολά ιώδιο: ψάρια, κι άλλα ψάρια, πολλά μεζεδάκια του βυθού. Έχει και πέντε πιάτα για αυτούς που προτιμούν το κρέας, αλλά δεν νομίζω ότι τους δίνει κανείς σημασία. Είδα μια καλοψημένη στήρα στο τραπέζι της διπλανής παρέας – πολύ τη ζήλεψα. Τη στιγμή της παραγγελίας ο σερβιτόρος μας ενημέρωσε ότι εκείνη τη μέρα υπήρχαν καραβίδες, οπότε η γαριδομακαρονάδα αμέσως αναβαθμίστηκε ομόφωνα σε καραβιδομακαρονάδα. Πήραμε επίσης δροσερά βλήτα, πατάτες (αλίμονο), ταραμοσαλάτα, μερικούς από τους πιο πετυχημένους κολοκυθοκεφτέδες που έχω δοκιμάσει ποτέ, ντάκο με ωραία μυζήθρα, και κολοκυθάκια που τόσο φίνα τηγανισμένα έχω καιρό να φάω.
Η τέλεια καραβιδομακαρονάδα
Αλλά όλα σιώπησαν όταν ήρθε η ώρα της καραβιδομακαρονάδας. Η θέα του σερβιτόρου με την τεράστια, ξέχειλη πιατέλα ήταν ικανή να κόψει μαχαίρι όλες τις συζητήσεις – και από τα γύρω τραπέζια. Και πόσο νόστιμη ήταν! Τα ζυμαρικά ολόσωστα βρασμένα, η σάλτσα τέλεια δεμένη, οι καραβίδες πεντάφρεσκες, λες και τώρα δα της είχαν βγάλει από τη θάλασσα. Τελικά γαριδομακαρονάδα μπορεί να μην έφαγα, αλλά δεν νομίζω ότι θα ήταν καλύτερη από αυτήν τη θεσπέσια καραβιδομακαρονάδα. Είναι ακριβώς ό,τι λαχταράς μετά τις βουτιές.
Υ.Γ. Φήμες λένε ότι η γαριδομακαρονάδα του Καπετάν Πιπίνου αξίζει αν είστε από δύο άτομα και πάνω. Ότι σε ατομική μερίδα δεν είναι το ίδιο καλή. Ιδέα δεν έχω αν αυτό ισχύει, αλλά για καλό και για κακό μαζευτείτε σε μεγάλη παρέα.
Άγιος Γεώργιος, Αντίπαρος, 2284021823, Instagram: @captain_pipinos
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.