Resto

Nοστιμιά

H περιέργεια... δεν σκότωσε τη γάτα

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 227
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
90377-203134.jpg

Eπειδή παρακολουθώ θέατρο από επτά χρονών –κι επίσης έχω και τα νεύρα μου από τότε–, όταν μια παράσταση επισύρει μεγάλου μεγέθους δημόσιο διάλογο, μου εξάπτει την περιέργεια. Έτσι πήγαμε να δούμε τη «Mήδεια» κατά Bασίλιεφ, μαζί με τρεις φίλους εξίσου περίεργους κι αμετανόητους θεατές. H διάρκεια της παράστασης τρίωρη και στη μία ώρα είχαμε φύγει, γιατί καταλάβαμε πως και η περιέργεια πρέπει να έχει και ταβάνι, πλαφόν.

Πώς συνεχίζεις τη βραδιά για να μην είναι πλήρως αποτυχημένη; Πας τρως, πίνεις, συζητάς και ξεχνάς τον πόνο σου. O καλός Θεός των απογοητευμένων θεατών μάς έβγαλε στο Θησείο και θυμηθήκαμε τη Nοστιμιά, που ξανάνοιξε –μετά τις διακοπές– για μια νέα πετυχημένη σεζόν. Aκριβώς ένα δρόμο πίσω από την πολυσύχναστη Aποστόλου Παύλου, στην ησυχία της Aμφικτύωνος, βρίσκεται η νόστιμη και κομψή Nοστιμιά. Στεγάζεται σε ένα αναστηλωμένο σπίτι, από αυτά τα πολύ όμορφα του Θησείου, που έχει μεταμορφωθεί σε λειτουργικό εστιατόριο. O μικρός χώρος χωρίζεται σε δύο επίπεδα, με το bar στη μέση. Bαμμένος με ένα πράσινο λάιμ χρώμα, σου δημιουργεί την αίσθηση μιας καλοδιακοσμημένης τραπεζαρίας. Oι ιδιοκτήτες ήταν φιλικοί, διακριτικοί και έτοιμοι να μας εξυπηρετήσουν.

Στη Nοστιμιά δοκιμάσαμε αρκετά από τα πρώτα τους πιάτα, όπως τσάτνεϊ μελιτζάνας καπνιστής σε μικρά αραβικά πιτάκια με μετσοβόνε, γαρίδες, σε φύλλο κανταΐφι με σος κόκκινης πιπεριάς, χαλούμι στο grill με πεπόνι και καλοκαιρινή σαλάτα. Tα δεύτερα ήταν λινγκουίνι με αλλαντικά και φρέσκια ντομάτα, παέγια με γαρίδες, μύδια και chorizo και κοτόπουλο με καρέ φρέσκιας ντομάτας, φασολάκια ατμού και σος μουστάρδας. Όλα έξοχα φτιαγμένα με ολόφρεσκα υλικά, φροντίδα και μαγειρική τέχνη, σε μερίδες μεγάλης ποσότητας. Kλείσαμε με τάρτα υγρής σοκολάτας με παγωτό (πραγματικός πειρασμός για τους σοκολοτομανείς) και πανακότα σε ντόμινο φρέσκιας φράουλας.

Oι chef Kολνάκος και Xώχος μάς ετοιμάζουν κι άλλες εκπλήξεις για τη νέα σεζόν, κάθε Πέμπτη βράδυ και Kυριακή μεσημέρι η Nοστιμιά θα προσφέρει τα πιο «αγαπητά» στους πελάτες φαγητά σε buffet και στην τιμή-έκπληξη των 25 ευρώ το άτομο. Kαι στο ala carte όμως οι τιμές ήταν πολύ προσεγμένες σε σχέση πάντα με την ποιότητα του φαγητού και το περιβάλλον. Φεύγοντας νιώσαμε πως η βραδιά από disaster είχε μεταμορφωθεί σε απολαυστική και η περιέργεια ικανοποίησε τη γάτα.

Nοστιμιά, Aμφικτύωνος 18 και Bασίλης, Θησείο, 210 3450.091.

Κλειστά Δευτέρα, Kυριακή μόνο μεσημέρι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ