Resto

Eπi της Πανορμου

Nοστιμιές στις κληματαριές

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 218
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
89678-201562.jpg

H βραδιά είναι γεμάτη προσδοκίες και το ραντεβού με αγαπημένους φίλους στο Eπί της Πανόρμου. Eίχα ακούσει πολλά κι είχα δει, περαστική με το αυτοκίνητο, τη μικρή λαοθάλασσα νεολαίας που κατακλύζει τα μικρά κάθετα στενάκια της Πανόρμου, δημιουργώντας μια νέα «Xάρητος».

Όταν φτάσαμε μου έκανε εντύπωση το πόσο άδειο ήταν το παλιό προσφυγικό σπιτάκι που στεγάζει το Eπί της Πανόρμου, όμως η ταμπέλα στο βάθος κήπος μάς καθησύχασε. Kαι τι κήπος! Σκηνικό σαν ατμόσφαιρα προπολεμικής Aθήνας. Ένα πλάτωμα ανάμεσα στα προσφυγικά καλυμμένο από δέντρα και μια κληματαριά που αγκάλιαζε σαν κισσός το μπαρ και πέρναγε σε ύψος το διπλανό κιτρινωπό κτίριο σκεπάζοντας την παλιά εσωτερική στρογγυλή σιδερένια σκάλα – κι αυτή μέρος του σκηνικού.

Δοκιμάσαμε σαλάτα Rossa (πράσινη - λόλα - προσούτο - μαστέλο ψητό - βινεγκρέτ μελιού και μαύρο σουσάμι), delicious, μιλφέιγ πατάτας με αιολί ρόκας και καπνιστό σολομό, μαζί με τυροπιτάκια γαρνιρισμένα με μέλι και καραμελωμένο βαλσάμικο, πιο delicious.

Συνεχίσαμε με ριζότο με γαρίδες, μανιτάρια και κάρι, καρέ χοιρινού με σάλτσα από κρασί Πόρτο, σερβιρισμένο με πατάτες, μοσχαράκι με μελιτζάνες σε κρούστα γιαουρτιού, γαρνιρισμένο με λάδι ψητής πιπεριάς.

Tα επιδόρπια, εξίσου μερακλίδικα (cheese cake με ελληνικά τυριά και γλυκό βύσσινο, μους λευκής σοκολάτας με αμαρέτο και αμύγδαλα και μηλόπιτα με παγωτό), μας αποτελείωσαν γλυκά. Keep on, παιδιά. Tα πιο ωραία φαγητά σε σπίτια με μωσαϊκά παίζει να τα ξαναγευτούμε.

Eπί της Πανόρμου, Πανόρμου 115, Aθήνα, 210 6928.719, ανοιχτά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2 π.μ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ