Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης Στρατηγική επί πιάτου
Η σιδερένια πόρτα του κηφισιώτικου αρχοντικού ανοίγει και...
Η σιδερένια πόρτα του κηφισιώτικου αρχοντικού ανοίγει και βρίσκεστε στον ατμοσφαιρικό κήπο. Μέσα έπιπλα - αντίκες, χρωματιστά πλακάκια, διάχυτη αρχοντιά από ένα παρελθόν που συναντάει το παρόν. Κάβα στο υπόγειο με ιδανικές συνθήκες. Περπατώντας κατά μήκος της αλέας φτάνετε στο χώρο που βρίσκονται τα τραπέζια, διάσπαρτα στον κήπο και στις μικρές βεράντες. Πρασινάδες πυκνές παντού, κεριά, μοναδική ατμόσφαιρα.
Το παλιό κηφισιώτικο αρχοντικό, από την εποχή του Όθωνα, είναι ιδανικό μέρος για να στεγάσει ένα εστιατόριο σαν το Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης. To πατρικό των αδελφών Ζουμπούλη μετατράπηκε σε εστιατόριο εδώ και 12 χρόνια, ακριβώς δίπλα από την κάβα τους Vinifera. Εδώ είναι η γη της επαγγελίας για καλοφαγάδες και οινόφιλους. Για την ευφορία που θα νιώσετε υπεύθυνοι είναι η σύμβουλος επιμελήτρια του μενού σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, ο σεφ Δημήτρης Πισσίας, ο Νίκος Κορομηλάς για τα γλυκά και ο sommelier Ντίνος Τζεβαρχιτζιάν. Το καλοκαιρινό μενού ήταν αριστουργηματικό, με πιάτα που συνδυάζουν λαχανικά εποχής και φρούτα, μυρωδικά της ελληνικής γης, εξαιρετικά κρέατα και ψαρικά, μαζί με προϊόντα με ονομασία προέλευσης, όπως τυριά, αλλαντικά κ.ά.
Δοκιμάσαμε σαλάτα με ντομάτα και γλιστρίδα, φρέσκο κρεμμυδάκι και βασιλικό, αγγούρι, θρούμπι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μαυροκούκι. Φάβα με τσιπς παντζαριού που συνοδευόταν από κύβους ντομάτας, φουρνιστές ελιές και βότανα. Επίσης, καλαμάρι σχάρας πάνω σε καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με σος από μοσχολέμονο και τσιπς πατάτας. Συνεχίσαμε με μιλφέιγ φρέσκιας σαρδέλας με ψητές ντομάτες και σάλτσα κάππαρης και μαϊντανού. Πεϊνιρλάκια με φρέσκο πρόβειο τυρί αρωματισμένα με βούτυρο και αυγοτάραχο. Τα κυρίως μας ήταν: μπακαλιάρος με χουνκιάρ, δεντρολίβανο με φρέσκια ντομάτα και καπνιστό πουρέ μελιτζάνας και Caesar γαλοπούλας, δηλαδή κεφτεδάκια γαλοπούλας ζυμωμένα με κάρι, εστραγκόν και ματζουράνα μαζί με νιώτικο κεφαλοτύρι και κολοκυθάκια αρωματισμένα με ελαιόλαδο δενδρολίβανου. Ήταν όλα θαυμάσια. Τόσο δεμένα τα υλικά, τόσο αναζωογονητικές γεύσεις, τόσο μυρωδάτα και απολαυστικά πιάτα είχαμε καιρό να γευθούμε. Τα δε γλυκά μάς μάγεψαν. Κρέμα ανθότυρου αρωματισμένη με λεβάντα και σάλτσα ροδάκινου, και παγωτό χαλβά με σάλτσα σύκου, άρωμα ούζου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Η λίστα των κρασιών είναι δηλωτική του πάθους τους. Πάνω από 200 ετικέτες με μεγάλη ποικιλία ελληνικών και ξένων. Εμείς ήπιαμε το δικό του Vinifera. Επίσης θα βρείτε μια κατηγορία τροφίμων για ειδικές περιπτώσεις, όπως χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη και γάλα και για χορτοφάγους.
Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης, Κηφισίας 317, Κηφισιά, 210 8001.402. Ανοιχτά κάθε μέρα εκτός Κυριακής, 20.00-1.00.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.