- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το «DRY caffe&spuntino» είναι ένα μικρό, ζεστό και φιλόξενο ιταλικού τύπου μπιστρό, που άνοιξε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες τις πόρτες του και έχει ήδη κατακτήσει πιστούς θαμώνες.
Στην κάτω πλευρά της πλατείας Κολωνακίου, στην οδό Κουμπάρη, φρέσκες ορχιδέες στολίζουν τα καλυμμένα με κατάλευκο τραπεζομάντιλο τραπεζάκια που απλώνονται στο πεζοδρόμιο.

Στο όμορφο και διακοσμημένο με έργα τέχνης εσωτερικό, το μακρόστενο μπαρ κρύβει τις θορυβώδεις μηχανές του εσπρέσσο που δουλεύουν ασταμάτητα. Ο σεφ, ακριβώς δίπλα, δημιουργεί σε real time διάφορες ιταλικές λιχουδιές, τσιαπατάκια με σαλάμι, μίνι μπριός με προσούτο, μπαγκέτες με μοτσαρέλα και ντομάτα αλλά και γλυκό με μασκαρπόνε σε ποτήρι του μαρτίνι. Η κάβα με τα κρασιά, είναι αρκετά ενημερωμένη με τις ελληνικές ετικέτες να κατέχουν περίοπτη θέση. Ο ιδιοκτήτης μας είπε ότι έμεινε ένα μήνα στο Μιλάνο και επισκέφθηκε περί τα 127 espresso bar και μπιστρό ώστε να φέρει στην Αθήνα τον πιο επιτυχημένο συνδυασμό.

Το DRY caffe & spuntino-που στα ιταλικά σημαίνει σνακ, είναι το μαγαζάκι που ψάχνεις στο Κολωνάκι όταν έχεις μισή ώρα κενό απ΄ το ένα ραντεβού στο άλλο, όταν χρειάζεσαι ένα ήσυχο μέρος να βγάλεις λίγη δουλειά και όταν θες έναν ατμοσφαιρικό χώρο χωρίς πολύ βαβούρα για να πιεις καλό κρασί και να πεις δυο κουβέντες με καλούς φίλους.
Κουμπάρη 5, πλ. Κολωνακίου
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.