- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ήταν μια φορά κι έναν καιρό ένα μαγαζί στο κέντρο της Γλυφάδας που το έλεγαν Pere Ubu και μάζευε από το πρωί κόσμο για καφέ, το μεσημέρι για σνακ και το βράδυ για ελαφρύ φαγητό και ποτό. Όμως το Pere αποφάσισε να τραβήξει ξεχωριστό δρόμο και το Ubu συμφώνησε. Μα αυτό το διαζύγιο ήταν για καλό. Το Pere έγινε burger house και συνέχισε να φτιάχνει μοναδικά cocktails και να φιλοξενεί τα πιο επιτυχημένα πάρτι. Το Ubu το γύρισε στην υγιεινή διατροφή προσφέροντας καθημερινά, φαγητά με υψηλή θρεπτική αξία από αγνά υλικά.
Την έκπληξη όμως τη φυλάει για τις Κυριακές και αυτό γιατί το brunch του είναι πραγματικά ακαταμάχητο! Δοκιμάσαμε -σχεδόν όλο- το μενού και ιδού τα πιάτα που συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Ξεκινάμε με το σάντουιτς με μαύρο γερμανικό ψωμί, corned beef, μουστάρδα Ντιζόν, σπιτικό τουρσί και μαγειρεμένο λάχανο που είναι πεντανόστιμο, πικάντικο και με γεμάτη γεύση. Υγιεινό και χορταστικό το σάντουιτς με κοτόπουλο αβοκάντο και μοτσαρέλα. Η ομελέτα με τα ασπράδια, τα μυρωδικά και τα μανιτάρια έχει τέλεια αναλογία ως προς τα υλικά και είναι πολύ ελαφριά ενώ τα βιολογικά αβγά μάτια με τα σπαράγγια είναι ότι πρέπει για βούτες του ζεστού ψωμιού στον κρόκο (μακροβούτι)!

Τα flat breads είναι κάτι σαν ζύμη πίτσας η οποία ζυμώνεται και ψήνεται εκείνη την ώρα με πολλές επιλογές για το τι θα περιέχει, ωστόσο ξεχωρίσαμε αυτή με το σπεκ και τη ρόκα για την ντελικάτη γεύση της.
Από γλυκό πρωινό έχουμε δροσιστικό γιαούρτι με φρούτα εποχής, τραγανή τάρτα με μύρτιλλα ή αχλάδι και κρέμα, κρουασάν βουτύρου χωρίς γλουτένη, cookies σοκολάτας, cookies λεμονιού, αφράτο κέικ καρότου με γλάσο από τυρί κρέμα, μυρωδάτη μηλόπιτα crumble με τζίντζερ και κανέλα και ρευστό κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι.

Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από υπερ-χυμούς που συνδυάζουν φρούτα και λαχανικά και φυσικά από δυνατό καφέ! Μην το χάσετε! Αυτήν την Κυριακή, ραντεβού στο Ubu!
Κύπρου 74, Γλυφάδα, 21 1215 8737
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.