- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Tarragon Antiparos: η επιστροφή του Ρενάτο Μεκόλι και η νέα συνεργασία με τον Βασίλαινα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Το Tarragon Antiparos μόλις άνοιξε στην Αντίπαρο από τον Θανάση Βασίλαινα, με σεφ τον Ρενάτο Μεκόλι
Γνωρίσαμε τον Ρενάτο Μεκόλι όταν είχε στα χέρια του την κουζίνα του Βασίλαινα, χρόνια πριν, την εποχή που το διάσημο εστιατόριο είχε ακόμα την έδρα του στον Πειραιά αλλά ήδη είχε κάνει στροφή στη νέα, δημιουργική του εποχή. Νέος πολύ, σχετικά άγνωστος ακόμη, αλλά με ένα ταλέντο που ξεχώριζε και που διαφαινόταν ότι θα τον «τραβούσε» μπροστά. Ο Ρενάτο στον Βασίλαινα έλαμψε, γι' αυτό και δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμη θυμούνται πιάτα του. Ύστερα επέστρεψε στην Αλβανία, τον τόπο καταγωγής του, κι αν σταμάτησε να απασχολεί τα αθηναϊκά νέα, δεν συνέβη το ίδιο και με την εστίαση της Αλβανίας. Εκεί, έγινε ο πιο διάσημος σεφ της χώρας, παρουσιάζοντας εκπομπές όπως το Hell’s Kitchen και όντας κριτής στο αλβανικό Master Chef.
Tarragon Antiparos: το νέο εστιατόριο στην Αντίπαρο με σεφ τον Ρενάτο Μεκόλι
Αυτόν τον σπουδαίο (και συμπαθέστατο) σεφ, λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε ή να τον γνωρίσουμε από την αρχή όσοι δεν τον ξέρουμε, το φετινό καλοκαίρι στην Αντίπαρο, όπου για ακόμη μία φορά συνεργάζεται με τον Θανάση Βασίλαινα στο νέο εστιατόριο του νησιού. Το Tarragon Antiparos* μόλις άνοιξε στην ανθισμένη αυλή όπου μέχρι πέρυσι λειτουργούσε το Vassilenas Blue Antiparos (το οποίο μετακόμισε μπροστά στη θάλασσα). Τεράστιες βουκαμβίλιες, φουντωτές ελιές, αναπαυτικοί καναπέδες, ρομαντικά λαμπιόνια, το ιδανικό σκηνικό για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι και μάλιστα μέσα από μία συνεργασία στην οποία πολύ θέλουμε να (ξανα)γίνουμε μάρτυρες.
Σιγομαγειρεμένη τραγανή πανσέτα αγριογούρουνου και μπουρεκάκια λαχανικών με εστραγκόν, ανατρεπτικές σαλάτες (πολύ θέλουμε να δοκιμάσουμε εκείνη με τα θαλασσινά χόρτα!), παραδοσιακό ιμάμ και καλοκαιρινά linguini, ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, αλλά και αρνίσιο κότσι μαγειρεμένο για 12 ώρες με risotto, αγριομάραθο Μάνης και κρόκο Κοζάνης ή σιγομαγειρεμένο πετεινό με χειροποίητες χυλοπίτες, ντομάτα κονφί και σάλτσα vinsanto. Μερικά μόνο πιάτα από το μενού που δημιούργησε ο Ρενάτο, αυτός ο πάντα γεμάτος όρεξη σεφ. Πιάτα απλά και νόστιμα σαν καλοκαίρια.
Χώρα Αντιπάρου, 2284063250, Fb: Tarragon Antiparos, Instagram: @tarragon_antiparos
*Το Tarragon Antiparos πήρε το όνομά του από την Αρτεμισία τη δρακόντειο, δηλαδή το γνωστό μας εστραγκόν, το βότανο που χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Μεσογείου τόσο για μαγειρικούς, όσο και για ιατρικούς σκοπούς. Στην κουζίνα του Ρενάτο έχει εξέχουσα θέση, πολύτιμο συστατικό για το comfort food που θέλουμε να τρώμε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.