Resto

Tra me, τα ακαταμάχητα tramezzini της Ευριπίδου

Το αγαπημένο street food της Βενετίας ήρθε για να αλλάξει τα πρωινά μας

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tra me

Στο Tra me στην Ευριπίδου για ιταλικά tramezzini

Στα χέρια μου κρατώ ένα τριγωνικό ψωμάκι, τόσο μαλακό και αφράτο που εύκολα το παρομοιάζεις με… σύννεφο. Δεν είναι ακριβώς σάντουιτς (αν και στο εσωτερικό του κρύβει ένα σωρό πειρασμούς), ούτε και τοστ. Είναι κάτι ενδιάμεσο, ένα ολόσωστο tramezzini, η αγαπημένη street food λιχουδιά της Βενετίας που στο Tra me την κάνουν ακριβώς όπως στη μυθική αυτή πόλη της Βόρειας Ιταλίας με μία, όμως, ειδοποιό διαφορά: τα αγνά, εποχικά ελληνικά προϊόντα.

Tra me
Tra me

Το Tra me ήρθε στη ζωή μας το περασμένο καλοκαίρι για να κάνει τα πρωινά μας ακόμη πιο νόστιμα. Βρίσκεται στις παρυφές της Κλαυθμώνος και εκτός από τα φοβερά του tramezzini σερβίρει και δύο ακόμα μεγάλες ιταλικές αγάπες: εκλεκτό καφέ και spritz. Ο καφές είναι ένα μοναδικό blend της εταιρείας Uroast από τέσσερις διαφορετικές περιοχές (Βραζιλία, Κολομβία, Κόστα Ρίκα και Αιθιοπία) που μάλιστα καβουρδίζεται εδώ, επί τόπου, ενώ δεν λείπουν και οι μονοποικιλιακοί καφέδες που εμφανίζονται κάθε τόσο και κάνουν όλη την Ευριπίδου να μοσχοβολά. Όσο για τα spritz αρκεί να πούμε ότι δημιουργούνται με τα premium spirits της Gamondi και τα γνωστά αναψυκτικά της San Pellegrino χαρίζοντας στα αθηναϊκά απογεύματα μία νότα από dolce vita.

Tra me

Η μεγάλη δύναμη, όμως, του Tra me είναι φυσικά τα υπέροχα tramezzini. Θα τα βρεις σε πολλές εκδοχές, τόσο αλμυρές, όσο και γλυκές, που έχει επιμεληθεί ο σεφ Νικόλαος Κωνσταντόπουλος. Κάθε συνταγή δημιουργείται με γνώμονα τα premium υλικά, αλλά και την εποχικότητά τους, πράγμα που σημαίνει ότι το μενού ανανεώνεται συχνά και κάθε τόσο μας παρασέρνει σε νέα γευστικά μονοπάτια. Δική μας αδυναμία το πεντανόστιμο tramezzini με απάκι κοτόπουλο, γαλλική σαλάτα και μαγιονέζα τρούφας, το μερακλίδικο tramezzini με μοσχαρίσιο παστράμι, κρέμα πιπεριάς, ανθότυρο και βαλεριάνα, αλλά και το tramezzini με αυγό βραστό, κρέμα αβοκάντο, τηγανιτό κρεμμύδι, ντοματίνια και μαρούλι – ό,τι πρέπει για πρωινό! Επίσης, με τίποτα μην αφήσεις πίσω το tramezzini- τιραμισού, όπου τη θέση του σαβαγιάρ παίρνουν μικρές μπουκίτσες ζύμης tramezzini (έπος!).

Tra me

Πρόσφατα, το Tra me πρόσθεσε στο μενού του και μερικά λαχταριστά Breakfast boxes. Τα ανοίγεις και ανακαλύπτεις μέσα tramezzini βεβαίως, αλλά και δροσερούς χυμούς, ακόμη και smoothie bowls. Τα παίρνεις μαζί σου στη βόλτα, τα παραγγέλνεις στο γραφείο (μέσω Wolt), τα μοιράζεσαι με φίλους κι έχεις ένα υγιεινό, νόστιμο brunch που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Όρεξη να’ χεις…

Tra me

Ευριπίδου 9, 210 3212895, Fb: Tra_me_, Instagram: @tra_me_

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ