- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Θαλασσινός: Από τα πιο αγαπημένα ψαροεστιατόρια της πόλης
Έχει πάντα φρέσκο ψάρι, αλλά και υπέροχους μεζέδες
Στη γραφική αυλή του Θαλασσινού σερβίρονται κάποιοι από τους καλύτερους ψαρομεζέδες της πόλης
Στα νότια της πόλης, υπάρχει ένα στέκι που γνωρίζουν και αγαπούν όλοι οι καλοφαγάδες-ψαροφαγάδες της Αθήνας. Σε απόσταση αναπνοής από το ΚΠΙΣΝ, εκεί που κάποτε έκαναν τις βόλτες τους τα άλογα του Ιππόδρομου, μας περιμένει στον φιλόξενο και ζεστό χώρο του, πάντα με χαμόγελο, ξεχωριστές γεύσεις και εκλεκτής ποιότητας μεζέδες. Στη γραφική αυλή του Θαλασσινού με τις μουριές, τις πρασινάδες και τα φουντωτά λουλούδια –που τώρα τον χειμώνα είναι πολύ όμορφα στεγασμένη– σερβίρονται κάποιοι από τους καλύτερους ψαρομεζέδες της πόλης, παραδοσιακοί αλλά και με σύγχρονες πινελιές. Όπως η διάσημη ταραμοσαλάτα που μόνο εδώ θα τη φας με wasabi (και θα τη βρεις υπέροχη), τα απίθανα ντολμαδάκια nigiri με σολωμό, τα πεντανόστιμα γαριδοπιτάκια, ο τσίρος με το ανηθάκι, το καλαμάρι με τη σάλτσα πέστο και τα στικς τηγανητής πατάτας, τα μύδια μαγειρεμένα με σταμναγκάθι και ντοματίνια, τα εξαιρετικά αλίπαστα. Από τις παρεΐστικες βραδιές του έχει περάσει όλη η κοσμική Αθήνα αλλά και γνωστοί ηθοποιοί του Χόλιγουντ που έχουν έρθει μέχρι εδώ «μιλημένοι» από τους γνώστες. Αν υπάρχει κάτι που όλοι γνωρίζουν είναι η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα του Θαλασσινού, τα ολόφρεσκα ψάρια που διαλέγονται κάθε πρωί, είτε πρόκειται για συναγρίδα – ύψος στη σχάρα είτε για κρουστό, πεντανόστιμο μπαρμπούνι στο τηγάνι. Όλα αυτά τα καταπληκτικά συνοδεύονται με καλό χύμα ή εμφιαλωμένο κρασί από την προσεγμένη λίστα του. Για επιδόρπιο επιβάλλεται το σπιτικό κιουνεφέ ή το άλλο με τα αποξηραμένα σύκα, δαμάσκηνα και βερίκοκα με κρέμα γιαουρτιού και ροζ πιπέρια. Μάθε κι αυτό: αν θες να ξεφύγεις από τη βουή του κέντρου, μάθε ότι από Τετάρτη έως Σάββατο ο αγαπημένος σου Θαλασσινός είναι ανοιχτός και το μεσημέρι!