15 στέκια που ξέρουν από καλό ψάρι

Hasapika Central Market: Το γαστρονομικό στέκι μέσα στη Βαρβάκειο Αγορά

Το στέκι αυτό, που συνυπάρχει στον ίδιο χώρο με τη μεγαλύτερη αγορά της Αθήνας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «δρόμος της ψαροφαγίας»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hasapika Central Market
Hasapika Central Market
Hasapika Central Market
Hasapika Central Market
Hasapika Central Market
Hasapika Central Market
Hasapika Central Market

Στο Hasapika Central Market, στη Βαρβάκειο, για ψάρι και θαλασσινά σε κάθε δυνατή εκδοχή

Τηγάνια γεμάτα ολόφρεσκα μύδια ακουμπούν στα καυτά κάρβουνα. Λίγα βήματα πιο πέρα, ο Ιταλός σεφ σερβίρει τη φρέσκια pasta με γαρίδες που μόλις έφτιαξε. Απέναντί του εκλεκτά στρείδια περιμένουν στον πάγο να τα απολαύσεις μαζί με σαμπάνια. Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποτελούν μία καθημερινή σκηνή σε κάποιο fine dining εστιατόριο, στην πραγματικότητα όμως συμβαίνουν μέσα στη… Βαρβάκειο! Και είναι μόνο ένα μικρό μέρος του νόστιμου κόσμου που έστησε στη στοά της Αριστογείτονος το Hasapika Central Market.

Το στέκι αυτό, που συνυπάρχει στον ίδιο χώρο με τη μεγαλύτερη αγορά της Αθήνας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «δρόμος της ψαροφαγίας», αφού σερβίρει ψάρια και θαλασσινά σε κάθε δυνατή εκδοχή. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, δηλαδή από την πρώτη ύλη. Το Hasapika Central Market παραλαμβάνει καθημερινά τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά  από τα παρακείμενα ψαράδικα. Κι ύστερα, τα αξιοποιεί μαγειρεύοντας πιάτα όπου αυτή ακριβώς η θαυμάσια πρώτη ύλη γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Για αρχή, θα δοκιμάσεις μύδια, γαρίδες και χταπόδι που ψήνονται σε τηγάνια τα οποία ακουμπούν απευθείας στα κάρβουνα χαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο στα θαλασσινά ένα υπέροχο καπνιστό άρωμα. Στα κάρβουνα, θα απολαύσεις επίσης φιλεταρισμένο φρέσκο ψαράκι (μπορεί να πετύχεις από τσιπούρα και λαβράκι μέχρι σαργό και συναγρίδα, ανάλογα με την ψαριά της ημέρας), το οποίο μάλιστα μπορείς να μπλέξεις με τα θαλασσινά και να έχεις έτσι μία τέλεια θαλασσινή ποικιλία για όλη την παρέα.

Στο Pasta Bar, τώρα, ο βραβευμένος σεφ Michele σου φτιάχνει επί τόπου λαχταριστές μακαρονάδες με φρέσκια pasta που παρασκευάζει ο ίδιος καθημερινά εδώ. Δοκίμασε οπωσδήποτε τα Orecchiette με μπρόκολο και μύδια, τα ραβιόλι καραβίδας και τα Strozzapreti με gorgonzola, αν δεν θέλεις θαλασσινά στη μακαρονάδα σου.

Μήπως προτιμάς το ψάρι σου ωμό; Σε αυτή την περίπτωση θα βρεις (πραγματικά εξαιρετικό!) sushi, αλλά και ένα περίπτερο για να τσουγκρίσεις Margaritas τρώγοντας ceviche. Κοντά του βρίσκεται και το Oyster Bar όπου θα ανακαλύψεις τα πιο εκλεκτά στρείδια της πόλης.

Κι αν θες κάτι νόστιμο για το χέρι, έτσι ώστε να συνεχίσεις τη βόλτα σου, υπάρχει το περίπτερο με τα Bao Bun που σερβίρει συννεφένια bao buns με γαρίδες, αλλά και γαρίδα tempura, όπως και χταποδάκι ξιδάτο σε… ξυλάκι!

Όοολα αυτά τα απολαμβάνετε καθημερινά από τις 11.00 έως τις 17.00, ενώ τα Σάββατα το Hasapika Central Market μένει ανοιχτό από τις 11.00 έως τις 19.00 και συνδυάζει τις νοστιμιές του με ένα κεφάτο μεσημεριανό πάρτι που κάθε φορά κάνει χαμό. Και, ναι, σίγουρα αξίζει να το ζήσεις…

Extra tip: Με τίποτα μη χάσεις το Σymposio, το μεγάλο πάρτι που γίνεται κάθε τόσο στη Βαρβάκειο όπου μπορείς να βρεις πολλές από τις παραπάνω λιχουδιές. Το επόμενο έχει προγραμματιστεί για τις 19 Μαρτίου 2023.

Tip: Tα ψητά ψάρια φιλετάρονται και ψήνονται κατά το ήμισυ κι έτσι ο πελάτης μπορεί καλύτερα να επιλέξει από διάφορα είδη αντί για ένα ολόκληρο! 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ