- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Izakaya, η επιστροφή!
Το καινούργιο “Izakaya” άνοιξε και στρώνει μενού, εκτός από κόκκινο χαλί
Το δημοφιλές γιαπωνέζικο εστιατόριο Izakaya ξανά άνοιξε στη Λουκιανού
Βασικά (και μη νιώθετε καχυποψία που ξεκινάει ένα κείμενο με «βασικά»….) βασικά όμως, με την έννοια του «ως προς τα κύρια σημεία», πηγαίνω πάντοτε στα μαγαζιά με τα οποία συνεργάζεται ο Γιώργος Μακρυγιάννης: επειδή είναι φίλος, καλός ηθοποιός, πράγμα άσχετο αλλά το καταθέτω εδώ, και καταπληκτικός στο να στρώνει την πελατεία των αθηναϊκών μαγαζιών με τα οποία ασχολείται. Ήτανε και στο προηγούμενο “Izakaya”, που έκλεισε για ένα διάστημα, είναι και στο φρέσκο – χθες δοκιμάσαμε το νέο μενού, για να πούμε τη στραβή μας στους ιδιοκτήτες ή σε όποιους ενδιαφέρονται.
Το μαγαζί, στην θρυλική Λουκιανού δίπλα στο παλιό και πάντα καινούργιο “Rock’n’roll”, είναι κουκλίστικο, καυτό-κόκκινο και κουλ μαζί, με Γιαπωνεζουάρ Απω-Ανατολίτικη διακόσμηση που θα ανθίσει ακόμα περισσότερο τις επόμενες μέρες μια και ο στόχος είναι να σκεπαστούν όλες οι κάθετες επιφάνειες με ροζ άνθη κερασιάς. Έχει μία μπάρα για ποτά και μια δεύτερη, χαμηλή, μπροστά στην κουζίνα, για να καθίσουν να φάνε «…να, δύο φίλες που έρχονται να τσιμπήσουν κάτι επειδή βρέθηκαν στο Κολωνάκι, χωρίς να έχουν κράτηση», εξηγεί ο Μακρυγιάννης.
Το φαγητό είναι γιαπωνέζικο, με βάρος στο σούσι και τα ρολά, με ασιατικές πινελιές στις σαλάτες, στα πρώτα και τα κυρίως (αφήνω απέξω τα επιδόρπια που είναι τέλεια αλλά όχι ασιατικά καθόλου, η Πάβλοβα ειδικά τα σπάει και είναι διαφορετικότερη από όλες τις Πάβλοβες που έχουμε δοκιμάσει ως τώρα). Καταπληκτικά Dragon rolls με σολομό, sashimi, yakitori και ρολά για όλα τα γούστα, ωμά, ημι-ωμά, ψιλο-ψημένα και καλοψημένα, ένα με λαβράκι και κάμποσα σολομού, ψιλές γαριδούλες που ναι μεν δεν είναι Γιαπωνέζες αλλά τρώγονται υπέροχα σα πασατέμπος με ασορτί σάλτσα δίπλα… Το ένα (ρολό) ήταν καλύτερο από το άλλο (και όχι μόνον ρολό). Το φαγητό είναι εξαιρετικό, στα υψηλά στάνταρ των ανθρώπων που το σκέφτηκαν, το οργάνωσαν και το μαγείρεψαν.
Κατά τα άλλα το “Izakaya” έχει ατμόσφαιρα, ντεκόρ και υπέροχες καρέκλες, δεν κάνω πλάκα, όχι μόνον αναπαυτικές αλλά και πανέμορφες, ντυμένες με εξωτικά υφάσματα που δένουν τέλεια με τον λίγο σκοτεινό και όσο χρειάζεται σέξι χώρο. Η πελατεία είναι διαφόρων ηλικιών – μου είπαν ότι το κοινό είναι νέοι, κάτω των σαράντα, πράγμα που μεταφράζεται «θα έχει δυνατή μουσική μετά τις 11.00»… αλλά οι αναπαυτικές καρέκλες, σόρι, μια χαρά βολεύουν το μεγαλύτερο σε ηλικία κοινό που ψοφάει για σούσι, ατμόσφαιρα και εξωτικό, ενδιαφέρον μενού. Βασικά.
“Izakaya”, Λουκιανού 8, Κολωνάκι, 2107257776, Τρίτη με Κυριακή, 19.30-3.00
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.